Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Ekim 2014 - 12:03 Yorum: 0

Yeni yargı paketi görüşülecek

TBMM'nin bu hafta yoğun bir gündemi bulunuyor. Yeni yargı paketi, 21 Ekim Salı günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Yeni yargı paketi görüşülecek

 Yeni yargı paketi, 21 Ekim Salı günü TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. 

TBMM'nin bu hafta hummalı bir gündemi bulunuyor. Genel Kurul'da, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 21 Ekim Salı günü, milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak.

Ardından Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak. 

Tasarı, elektronik araçlarla yapılan sözleşmeler ile elektronik ticarete ait bilgi verme hizmeti sunanlara yönelik birtakım yükümlülükler getiriyor.

Elektronik hizmet alıcısının, satın alacağı mal veya hizmeti tanıyabilmesi ve onu yanıltabilecek bilgilerin önüne geçilmesi hedeflenen tasarıda, istenmeyen elektronik postalara ait de mühim düzenlemeler yer alıyor.

Tasarı'nın bu hafta arasında yasalaşması halinde İstanbul Tahkim Merkezi'nin kurulmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerine geçilmesi bekleniyor.

Tasarıya göre, İstanbul'da hukuksal kişiliği haiz, hususi yasa hükümlerine tabi şekilde İstanbul Tahkim Merkezi kurulacak. Kurum, yabancılık unsuru taşıyanlar da dahil olmak üzere, uyuşmazlıkların tahkim veya seçenek uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle çözülmesini sağlayacak.

İstanbul Tahkim Merkezi, tahkim ve seçenek uyuşmazlık çözüm yöntemlerine ait kuralları belirleyecek ve hizmetlerin yürütülmesini sağlayacak.

Kurum, tahkim ve seçenek uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle ilgili tanıtım ve yayın yapacak, bu konudaki bilimsel çalışmaları teşvik edecek, destekleyecek, ülke içi ve ülke dışındaki ilgili şahıs ve kurumlarla işbirliği yapacak.

Yeni yargı paketi

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak. 

Adalet Komisyonu, 21 Ekim Salı günü kamuoyunda 'yeni yargı paketi' şekilde adlandırılan Öneri ile hakim ve savcılara ek tazminat verilmesini de içeren Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde değişiklik oluşturan teklifi görüşecek.

Teklifle, aramalarda 'kuvvetli şüphe' şartı 'makul şüphe'ye dönüştürülüyor, avukatın dosya araştırma yetkisi soruşturmayı tehlikeye düşürebilecekse kısıtlanabiliyor, iletişimin tespitine ağır ceza mahkemeleri yerine barış ceza hakimlikleri veya yargılamayı oluşturan mahkemelerce karar verilmesi öngörülüyor.

Diğer teklife göre, Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekilleri, Danıştay Başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, birinci derslik hakim ve savcılar, birinci sınıfa ayrılmış hakim ve savcılar ile öteki bütün hakim ve savcılara 15 bin gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı neticesinde bulunacak miktarda maaş ek tazminat ödenecek.

TBMM KİT Komisyonu da 22 Ekim Çarşamba günü Türkiye Taşkömürü ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu, 23 Ekim Perşembe günü de Elektrik Üretim AŞ, Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ ile Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdürlüğü'nün 2011-2012 yılı hesaplarını denetleyecek.

ETİKETLER: Yeni , yargı , paketi , görüşülecek
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber