Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 03 Eylül 2015 - 15:11 Yorum: 0

Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri zabıtalardır

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta Teşkilatı’nın 189. Yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelini makamında kabul etti.

Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri zabıtalardır

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta Teşkilatı’nın 189. Yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelini makamında kabul etti. Başkan Gürkan, zabıta teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayarak, zabıta teşkilatının yerel yönetimler için önemli bir teşkilat olduğunu söyledi.

Zabıta Teşkilatı’nın 189. yıldönümü dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı ve Zabıta Müdürlüğü personeli, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, günün anısına Başkan Gürkan’a çiçek takdim etti. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, zabıta teşkilatının yerel yönetimler açısında son derece önemli teşkilat olduğunu belirterek, “189. yıldönümünüzde sizleri kutluyor ve görevinizde başarılar diliyorum. Zabıta Teşkilatı önemli bir teşkilattır. Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri zabıtalardır. Genel yönetimlerin kolluk kuvvetleri polislerdir. Zabıta yaptığı işlerle hep cezai müeyyide veya cezai durumda olan insanlara müdahale etmek durumundadır. İşiniz zor ve riskli ve töhmetli. Dolayısıyla bütün bu töhmet ve risklere binaen bu görevi yapıyorsunuz. Buradaki yapılacak görevin, bir hakkın yerinde olması ve adil ve adaletli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Şuana kadar bizim zabıta teşkilatımızda şehrin genel esnaf çerçevesinde çok fazla şikâyet gelmiyor. Bu şikâyetin gelmemesi önemli bir hadise. Yeni kurulma aşamasında olan Battalgazi Belediyesi Zabıta teşkilatı, ben inanıyorum ki sizler düzenli çalışıp Zabıta Selahiyet ve Yönetmelikleri ile ilgili gerekli donanımları gerçek anlamda hizmet içi eğitim faaliyetleri ile zabıta arkadaşlarımıza verdiğinizde, tutum, davranış olarak empati yapmak olgusu içerisinde vatandaşımıza güzel hizmet edeceğinize inanıyorum. Şuana kadar yaptığınız hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyor, Zabıta Gününüzü de kutluyorum” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber