Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 14 Mayıs 2013 - 18:57 Yorum: 0

Zeki Sarılar Twitter'de havlu attı

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın teknik danışmanı ve Proje Geliştirme Merkezi Koordinatörü Zeki Sarılar, Twitter hesabından yazışmaları sonlandırdı.

Zeki Sarılar Twitter'de havlu attı
MALATYA GÜNCEL/ÖZEL- Malatya Belediyesi tarafından şehir içi trafik sorununu çözmek için uygulamaya konulacak Troleybüs (Trambus) toplu taşıma sistemine "eski ve pahalı" olarak karşı çıkan bazı siyasilerin ve uzmanların açıklamalarına en sert tepki Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın teknik danışmanı ve Proje Geliştirme Merkezi Koordinatörü Zeki Sarılar'dan geldi.
 
''MALATYA'NIN NEDEN GERİ KALDIĞINI ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM''
 
Sarılar, 22 Nisan 2013 tarihinde Belediye hizmet binası Beydağı toplantı salonunda belediye başkan yardımcısı ve ihale komisyon başkanı Alican Bozkurt’un başkanlığında gerçekleşen ve tek bir firmanın teklif verdiği 10 adet trambüs alım ihalesinin büyük bir ihtimalle iptal olacağına işaret etti. Zeki Sarılar, işin içerisinde bir takım siyasi hesapların olduğu ve ucuz toplumların bazılarının menfaatine ters geldiği iddiasında bulunarak,''Malatya'nın neden geri kaldığını şimdi daha iyi anlıyorum'' dedi.
 
''ÖMER FARUK ÖZ'Ü ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM''
 
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün trambüsün, ‘‘Malatya gerçekleri ile uyuşmayan, demode teknoloji ve maliyeti çok yüksek bir toplu taşıma aracı' olduğuna dair sözlerinin gerçeğini yansıtmadığını söyleyen Sarılar, Trambüs projesiyle Malatya'nın dünya taşımalar federasyonuna üye olarak çağrıldığını ifade etti. Sarılar,'' Sayın vekilimizi anlamakta güçlük çekiyorum. Ben asla hiç kimseden korkmam buna sayın Öz de dahil. Dünyada güç her şeyin kapısını açıyor. Ayrıca trambus ihalesi ihale komisyonu ve Sayın Başkanın vereceği kararla yoluna devam eder veya kalır.’’dedi.
 
''MALATYA'DAKİ STK'LAR ÇOK DUYARSIZ''
 
Malatya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını  da (STK) twitter hesabında eleştiren Zeki Sarılar, ‘‘Tecde-Karakavak bölgesindeki şehirleşmeyle oluşan yeşil kıyıma Malatya'daki STK’lar çok duyarsız. Ben bu yılsonu yokum gideceğim ama birilerinin bu gidişe bir dur demesi lazım asıl yeşil Malatya burada bitiyor.’’dedi.
Sarılar'ın STK'ları eleştirisinin ardından twitter'daki yazışmalarını sonlandırdığı ve yıl sonunda Malatya'dan ayrılacağı öğrenildi.
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber