Hemşirelik eğitimi veren 16 üniversitenin hemşirelik fakültesi dekanları bir araya geldi.Hemşirelik eğitiminde kalite ve iş birliğini artırmak amacıyla kurulan Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK), Yakın Doğu Üniversitesi e...
Hemşirelik eğitimi veren 16 üniversitenin hemşirelik fakültesi dekanları bir araya geldi.
Hemşirelik eğitiminde kalite ve iş birliğini artırmak amacıyla kurulan Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK), Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde İrfan Günsel Kongre Merkezi’nde toplandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki tek hemşirelik fakültesini bünyesinde bulunduran Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıda hemşirelik eğitiminin sorunları, geleceği ve hayata geçirilebilecek iş birlikleri değerlendirildi.
Toplantıya; Adnan Menderes Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İnönü Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi yer aldı. Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, toplantı öncesinde fakülte dekanlarını ziyaret ederek hoşgeldiniz dileklerini iletti.
Hemşirelik eğitiminin mevcut durumunun değerlendirildiği toplantıda; eğitimdeki sorunlar, ortak projeler ve mesleki gelişimi destekleyecek konular gündeme alındı. Eğitimde kaliteyi artırmak, fakülteler arası iş birliğini güçlendirmek ve çağın gerektirdiği yeniliklere uyum sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar ele alındı.
Gerçekleştirilen toplantıda Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi’nin yeni dönem başkanlık seçimi de gerçekleştirildi. Yapılan oylamada Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez, konseyin yeni dönem başkanı oldu. Toplantıda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege yürüttüğü başkanlık görevini Prof. Dr. Ayşegül Dönmez’e devretti.
Akademik iş birlikleri ve kültürel paylaşımlarla renklendi
Toplantı kapsamında kampüs de çeşitli ziyaretler de gerçekleştirildi. Katılımcılar, kampüs içindeki Büyük Kütüphane ve Üniversite Hastanesi’nin yanı sıra kampüs içerisinde yer alan Kıbrıs Araba Müzesi ve Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ni de ziyaret etti. KKTC ziyaretleri kapsamında ise Girne Kalesi, Girne Yavuz Çıkarma Plajı, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Bellapais Manastırı ve St. Hilarion Kalesi gibi tarihi ve kültürel noktalar ile Girne çarşısı ve limanı da ziyaret edildi.
Kıbrıs’ta alınan kararların sonuçları Türkiye’de görülecek
Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi (HEMDEK) önceki dönem başkanı ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege "Hemşirelik eğitimine ilişkin sorunların tartışıldığı toplantının, eğitimin kalitesinin gelişimine katkı sunacağını umuyorum" ifadesini kullanarak "Yakın Doğu Üniversitesi ailesine, ev sahiplikleri için konsey üyeleri adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Gerçekleştirilen toplantıda HEMDEK Başkanı olarak seçilen Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Dönmez de toplantıya ev sahipliği yapan Üniversite’ye teşekkür etti. "Ev sahiplerimizi yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sayın Tamer Şanlıdağ’a, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Yılmaz Dal’a ve ekiplerine çok teşekkür ederim" diyen Prof. Dr. Dönmez, "Kardeş vatan Kıbrıs’ta hemşirelik lisans ve lisansüstü eğitimine ilişkin önemli kararlar aldık. Bu kararların sonuçlarının yansımasını Türkiye’de görecek olmamız iki ülkenin bütünlüğü açısından da bizleri mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Ümran Dal Yılmaz: "Hemşirelik eğitiminde Türkiye’nin köklü kurumlarını kıymetli dekanlarını Kıbrıs’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk"
Üniversite Hemşirelik Fakültesi’nin KKTC’de eğitim veren alanın tek fakültesi olduğunu hatırlatan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Dal Yılmaz, "Hemşirelik eğitiminde Türkiye’nin köklü kurumlarını kıymetli dekanlarını Kıbrıs’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduk. Hemşirelik Fakülteleri Dekanlar Konseyi toplantısı vesilesiyle, mesleğimizin geleceği adına önemli paylaşımlar yapma ve ortak hedefler doğrultusunda iş birlikleri geliştirme fırsatı bulduk" ifadesini kullandı.
"Gerek sağlık hizmetlerinde gerekse toplumsal yaşamda çok önemli bir rol üstlenen hemşirelik mesleğinin güçlenmesi, ancak nitelikli bir eğitimle mümkündür" diyen Prof. Dr. Ümran Yılmaz Dal, "Bu bağlamda; fakülteler arası etkileşimi artırmak, ortak projeler geliştirmek ve kalite standartlarını birlikte yükseltmek büyük önem taşıyor. Toplantımızda da bu konular öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldı. Üniversite olarak, KKTC’deki tek hemşirelik fakültesi olmanın getirdiği sorumluluğun bilinciyle, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde güçlü iş birlikleri kurmaya devam edeceğiz" dedi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kanserin biyolojik olarak yaşlanma süreciyle ilişkili olduğunu belirterek, "Bugün şunu biliyoruz ki yaşayan her hücrenin sonu kanser. Sadece hangi organ ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmiyoruz" dedi.Prof
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıkta İnovasyon Yarışması neticelendi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) "Vita Grup" takımı, hazırladıkları projeyle üniversite öğrenci kategorisinde ikincilik ödülünü kazandı.10 farklı ül
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve dünyada "Altın Kan" (Rhnull) olarak bilinen son derece nadir kan grubuna sahip bir hastanın hayatını kurtaran doğum operasyonu, tıp dünyasında önemli bir başarıya imza attı.GAÜN Hematoloji Bi
Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına ilişkin tavsiyelerde bulunan Dt. Eda Tınaş, "Uzun süreli açlık ve susuzluk sebebiyle tükürük azaldığı için hastalarda ağız kuruluğu meydana gelmekte. Tükürük azalmasına bağlı olarak diş eti enfeksiyonları, çürük miktar
Bayburt İl Sağlık Müdürlüğünde, Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) hizmetlerinin değerlendirilmesine yönelik toplantı gerçekleştirildi. Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Murat Köroğlu başkanlığında düzenlenen toplantıda, kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Merve Dede Akpınar, kemik erimesi olarak bilinen osteoporozun, özellikle kadınlarda menopoz sonrası dönemde yaygınlaştığını belirterek, hastalığın genellikle belirti vermeden ilerlediğini ve bu yüzden ’sessiz hast
Erzurum Şehir Hastanesi’nde bölgeye hizmet edecek olan Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı yapıldı.Tüp Bebek Merkezi’nin açılışı için bir tören yapıldı. Açılışa, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ve diğer davetliler katıldı. Tüp Bebek Merkezi’nin açılışın
İzmir’de böbrek yetmezliği tedavisi gören 12 yaşındaki Yaren Kara, Acıbadem Kent Hastanesi’nde dayısından nakledilen böbrekle sağlığına kavuştu. Küçük kızın annesinin de yıllar önce aynı hastanede diğer ağabeyinden aldığı böbrekle hayata tutunduğu ortaya
Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın öldüğü iddiaları yalanlandı
Bakan Göktaş: "15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesi hayata geçiyor"
03İran Devrim Muhafızları Ordusu: "İsrail Savunma Bakanlığı ve Ben Gurion Havalimanı hedef alındı"
04Irak’ta Hizbullah Tugayları komutanı hava saldırısında öldürüldü
05Akaryakıtta uluslararası petrol ve döviz kuruna bağlı olarak ÖTV’de yüzde 75 oranında değişikliğe gidilebilecek
06Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak"
07Üsküdar’da binanın balkonunda kısmi çökme meydana geldi
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük