Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Teknoloji 10 Ekim 2023 - 14:27 Yorum: 0

ABB, NASA Space Apps Challange 2023 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı.Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), dijital teknolojiyi yakından tanımak ve kendini...

ABB, NASA Space Apps Challange 2023 etkinliğine ev sahipliği yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile düzenlenen NASA Space Apps Challenge etkinliğine ev sahipliği yaptı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), dijital teknolojiyi yakından tanımak ve kendini geliştirmek isteyen gençlerin bir araya geldiği etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve ODTÜ İnovasyon Öğrenci Topluluğu iş birliği ile NASA Space Apps Challenge etkinliği düzenlendi.
Genç Akademi Kafe Sıhhiye’de gerçekleştirilen NASA Space Apps Challange 2023 Ankara’da tasarımı yetenekle birleştiren gençler NASA tarafından belirlenen 30 farklı problemden birine çözüm bulmak için bir araya geldi.
NASA’nın 12. kez düzenlediği küresel hackathonda, 2-6 kişiden oluşan takımlar seçtikleri konu üzerinde 48 saat boyunca, dünyada çevre problemlerinin çözülmesi, uzayda ilerlemek, insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler, uygulamalar ile platformlar üretip çözüm geliştirerek jüriye sundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Şinasi Örün küresel çapta gerçekleştirilen bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek “Uzayda yenilik ve gelişim temalı inovatif fikirlerin ortaya koyulduğu küresel çaplı yarışmaya ülkemiz genelinde 1100 kişi başvurdu. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Genç Akademi Kafe Sıhhiye yeni nesil gençlik merkezleri arasında bir ilk oldu ve burada gençlerle buluşmanın, ev sahipliği yapmanın ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
NASA Space Apps Challenge’ın Ankara ayağına 8-36 yaş kategorisinden yarışmacılar katıldı. Dereceye giren 1. takım 20 bin TL, 2. takım 15 bin TL, 3. takım ise 10 bin TL para ile ödüllendirildi.
Sürpriz hediyelerin de yer aldığı etkinlikte dereceye giren takımlar küresel finalde yarışmaya hak kazanırken projeleri de NASA tarafından incelemeye alındı. Küresel finalin kazananları ise bir uzay istasyonuna, NASA’nın roket fırlatma törenine davet edilecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin etkinliğe verdiği destek için teşekkür eden ODTÜ Yönetim ve İnovasyon Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karataş, “5 ay önce bu topluluğun temelini attık ve Avrupa’nın en büyük etkinliğini düzenledik. Ülkemiz bu etkinlikte ilk defa Dünya’da 4. sırada yer alıyor. Bizlere büyük destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve tüm personeline çok teşekkür ederiz. Bilimin ve öğrencinin yanında yer aldığını bildiğimiz Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a ve bizleri samimiyetle karşılayan, hiçbir talebimiz geri çevirmeyen ekiplerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber