ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kullandığı uçağa "yaptırımların ihlal edildiği" gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti’nde el koyduklarını duyurdu.ABD hükümeti, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Dominik Cu...
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kullandığı uçağa "yaptırımların ihlal edildiği" gerekçesiyle Dominik Cumhuriyeti’nde el koyduklarını duyurdu.
ABD hükümeti, Dışişleri Bakanı Marco Rubio’nun Dominik Cumhuriyeti ziyareti sırasında ülkedeki Venezuela hükümetine ait bir uçağa el koydu. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kullandığı uçağa yaptırımların ihlal edildiği gerekçesiyle el koyulduğu belirtildi. ABD yaptırımlarının ve ihracat kontrollerinin ihlal edilmesi ile kara para aklama nedeniyle hukuki müsadere davası açmak için bir temel olduğuna karar verildiği ifade edildi. Venezuela’ya ait Dassault Falcon 200 uçağının Maduro hükümetindeki üst düzey yetkililer tarafından Yunanistan, Türkiye, Rusya, Nikaragua ve Küba seyahatlerinde kullanıldığı aktarıldı.
"ABD yaptırımlarından kaçınılmasına yönelik her türlü plana karşı koymaya devam edeceğiz"
Resmi ziyaret çerçevesinde Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio da ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilisinin uçağa resmen el koyulmasına ilişkin belgelerin imzalandığı sırada başkent Santo Domingo’daki La Isabela Uluslararası Havaalanı’ndaydı. Bakan Rubio sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD yaptırımlarından ve kara para aklamadan kaçınmak için kullanılan bu Venezuela uçağına el koyulması, gayri meşru Maduro rejimini yasa dışı eylemlerinden sorumlu tutma kararlılığımızın güçlü bir örneğidir. Dominik Cumhuriyeti ve bölgesel ortaklarımızla birlikte ABD yaptırımlarından kaçınılmasına yönelik her türlü plana karşı koymaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
ABD geçtiğimiz Eylül ayında yine Dominik Cumhuriyeti’nde Venezuela hükümetine ait bir uçağa el koymuştu.
Venezuela-ABD gerilimi
Maduro’nun Temmuz 2024 seçimlerindeki zaferi, muhalefet, uluslararası gözlemciler ve ABD de dahil olmak üzere çok sayıda ülke tarafından reddediliyor. Maduro hükümeti, ABD ve diğer ülkelerin yaptırımlarına tepki gösterirken, bunların Venezuela’yı çökertmek için tasarlanmış "ekonomik savaş" anlamına gelen gayrimeşru önlemler olduğunu belirtiyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ABD basını, adı açıklanmayan yetkililere değinerek Türkiye, Mısır ve Pakistan’ın 48 saat içinde İslamabad’da bir ABD-İran görüşmesi düzenlenmesi için taraflara baskı yaptığını yazdı.ABD Başkanı Donald Trump, İran ile görüşmeler yapıldığını iddia ederken İ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Birilerinin bizi çekmek istediği tuzaklara düşmüyoruz. Tedbirli, temkinli, soğukkanlı şekilde sükûneti elden bırakmadan kardeşlik ve komşuluk hukukuna riayet ederek süreci yönetiyoruz."
Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaptığı açıklamada, "Bizim her zaman her yerde söylediğimiz gibi, bütün platformlarda kullandığımız gibi K
Lübnan Dışişleri Bakanı Youssef Raggi, İran Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’nin "istenmeyen kişi" olarak ilan edildiği ve ülkeden sınır dışı edilmesi yönünde karar alındığını duyurdu.Lübnan yönetimi, İran’ın Beyrut Büyükelçisi Muhammad Rıza Şeybani’yi i
İran Cumhurbaşkanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’nin yerine Muhammed Bakır Zülkadir’in atandığını bildirdi.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 8 kişinin yaralandığı kazayla ilgili olarak, "Yaralanan 59. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Atilla Koç’a, 66. Hükümet Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a ve kazad
Antalya Muratpaşa Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, evde bakım hizmetleri kapsamında 2025 yılında 2 bin 415 hastaya ulaştı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Muratpaşa’mızda herkese uzanan bir el var. Kimse yalnız değil, biz varız" dedi.Beledi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Johann David Wadephul ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "ABD ile müzakere yok, sadece mesaj alışverişi var"
Uşak Valiliği firari hükümlünün ölümüyle ilgili açıklama yaptı
03İçinde altın bulunan çelik kasayı çaldı, polis evinde yakaladı
04Küçükçekmece’de havai fişek patlatan şüpheli yakalandı
05Endometriozis farkındalık ayı nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü sarıya büründü
06Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
07Suların yükseldiği evinde mahsur kalan felçli adamın yardımına Kızılay ekipleri yetişti
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük