ABD, İran'daki insan hakları ihlalleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle 10 üst düzey İranlı yetkiliye ve bir kuruluşa yaptırım uygulandığını duyurdu.
ABD, İran'daki insan hakları ihlalleriyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle 10 üst düzey İranlı yetkiliye ve bir kuruluşa yaptırım uygulandığını duyurdu.
ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar duyurdu. ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) ile eş zamanlı olarak ABD'nin, İran'daki insan hakları ihlalleriyle ilişkisi olduğu belirlenen 10 üst düzey İranlı yetkiliye ve 1 kuruluşa yaptırım uyguladığını duyurdu. ABD, bunun 2022'de İran'daki protestoların başlamasından bu yana, barışçıl göstericilere yönelik baskılardan sorumlu yetkilileri hedef alan dokuzuncu yaptırım hareketi olduğunu belirtti.
ABD Hazine Bakanlığı'nın Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yapılan açıklamada, yaptırım uygulanan kurumun İran Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Kooperatif Vakfı olduğunu belirtilerek, IRGC Kooperatif Vakfı'nın 5 yönetim kurulu üyesi de dahil olmak üzere, İstihbarat ve Güvenlik Bakan Yardımcısı'na ve İran'daki 4 üst düzey Devrim Muhafızları komutanına yaptırım uygulandığı aktarıldı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırım uygulanan İranlı yetkililer arasında, İstihbarat Bakan Yardımcısı Naser Rashedi, IRGC Komutanı Hossein Tanavar, Kermanşah'taki Batı Bölgesi Karargahı Devrim Muhafızları Komutanı Mohammad Nazar Azimi, IRGC Batı Bölgesi Komutan Yardımcısı Kourosh Asiabani, İsfahan eyaletindeki Devrim Muhafızları Komutanı Mojtaba Fada isimlerinin yer aldığını bildirdi.
Diğer yetkili kişiler arasında ise Yahya Alaeddini, Jamal Ali Babamoradi, Ahmad Hasan Karimi, Aliasghar Norouzi, Sayted Aminollah Tabatabai isimlerinin yer aldığı bilgisi paylaşıldı.
Hazine Müsteşarı ve Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Brian E. Nelson yaptığı açıklamada, "ABD, İran halkını insan hakları ve diğer temel özgürlükler konusundaki taleplerinde destekleme taahhüdünü sürdürüyor. Şiddete, sahte yargılamalara, protestocuların infazına ve halkı bastırmanın diğer yollarının uygulandığı sürece, ortaklarımızla birlikte İran rejimini sorumlu tutmaya devam edeceğiz" dedi.
İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda ve Japonya, Hürmüz Boğazı’ndaki duruma ilişkin yayınladıkları ortak açıklamada, "Boğazdan güvenli geçişin sağlanmasına yönelik uygun çabalara katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz" denildi.İngiltere,
Konya’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol bayramlaşma programı düzenlendi.Konya Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programı Taş Bina Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda, protokol üyeleri bayramlaştı. Programa, Konya Valisi İbrahim A
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile telefonda görüştü. İki lider, görüşmede Türkiye ile Endonezya ikili i
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth İran’a yönelik saldırılara ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin hedeflerinin "değişmediğini" ifade etti. Hegseth, İran donanmasına ait 120’den fazla geminin batırıldığını, 11 denizaltısının da imha edildiğini be
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik tacizlerinin kabul edilemeyeceğini, İsrail’in İslam’ın ilk kıblesine girişleri engelleyerek geleceğini tehdit altına almasına karşı M
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ile bayramlaştı.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla bakanlık personeli ve birim amirleriyle bayramlaştı.
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Ramazan Bayramı öncesinde belediye personeliyle bir araya gelerek bayramlaştı.Kepez Belediyesi’nde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı. Başkanlık makamında düzenlenen programa, belediyede görev yapan memur ve işçile
Bayram günü mahalle savaş alanına döndü: 3 ölü, 22 yaralı
Otomobilin çarptığı motosikletli tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
03Ankara’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
04Demirci dükkanında patlama: 1 ölü, 2 yaralı
05İran’ın İsrail’e saldırısında Mescid-i Aksa yakınlarına füze parçası düştü: 1 yaralı
06Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki ABD üssüne İHA saldırısı
07İsrail’den Beyrut’taki Hizbullah hedeflerine yeni saldırı dalgası
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Hesap.com Antalyaspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
İkas Eyüpspor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük