MENÜ

Ağrı’da bir ilk: 78 yaşındaki hastaya "akıllı mercek" ameliyatı başarıyla uygulandı

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan "akıllı mercek" ameliyatı, 78 yaşındaki emekli avukat Tuna Elmas’a başarıyla yapıldı.Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göz sağlığı alanında önemli bir ilke imza atıldı. Has...

Yayınlanma: 26 Mayıs 2025 13:03 Güncelleme: 24 Ağustos 2025 20:20
Ağrı’da bir ilk: 78 yaşındaki hastaya "akıllı mercek" ameliyatı başarıyla uygulandı

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulanan "akıllı mercek" ameliyatı, 78 yaşındaki emekli avukat Tuna Elmas’a başarıyla yapıldı.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, göz sağlığı alanında önemli bir ilke imza atıldı. Hastanede görevli Doç. Dr. Yavuz Oruç tarafından, 78 yaşındaki emekli avukat Tuna Elmas’a kentte ilk kez "akıllı mercek") ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi. Yakın, orta ve uzak mesafeleri görmede zorluk çeken; astigmat rahatsızlığı bulunan ve gözlük kullanmakta zorlanan Elmas, gerçekleştirilen ameliyatın ardından tüm mesafeleri gözlüksüz şekilde görebilir hale geldi.
Iğdır’dan Ağrı’ya gelen Elmas, ameliyat süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, "İzmir’de oğlumun yanına giderken Iğdır’da misafirdim. Görme sıkıntılarım vardı ve bu nedenle Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdum. Gözlerimde iltihap ve kuruluk vardı. Öncelikle bu sorunlar tedavi edildi, ardından katarakt ameliyatına karar verildi. Üç odaklı mercek kullanılarak çok başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Bu mercek, Ağrı’da ilk kez benim üzerimde denendi ve sonuçtan çok memnun kaldım" dedi.
Ameliyat sonrası süreci de anlatan Elmas, "Yavuz hocamdan ve ekibinden çok memnunum. Kısa sürede iyileştim. Diğer gözümün ameliyatı da bayramdan sonra yapılacak. İzmir’de de ameliyat olabilirdim ancak Yavuz hocama güvendim. Çok çalışkan ve başarılı bir hekim. Daha önce mide rahatsızlığımda da aynı hastanede tedavi olmuştum. Hem sağlık personeli hem de tüm hastane çalışanları çok ilgiliydi. Tüm Ağrılılara bu hastaneyi gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Gözlüklerden tamamen kurtuldu"
Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Yavuz Oruç, yapılan işlemin teknik detaylarını paylaşarak, "Hastamız 78 yaşında ve aynı zamanda emekli bir avukat. Okuma alışkanlığı yüksek olduğu için hem yakın hem uzak mesafe için gözlük kullanıyordu. Gözünde astigmat vardı. Gerekli keratometri ölçümlerini yaparak uygun trifokal lensi belirledik ve operasyonu gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasında gözlüksüz şekilde net görüş sağlandı" dedi.
Tüm cerrahi işlemlerde olduğu gibi bu ameliyatın da belirli riskler barındırdığını belirten Oruç, "Hastaya detaylı bilgilendirme yapıldıktan sonra ameliyat onayı alındı. Operasyon sonrası hastamızdan oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Günlük yaşam konforunu ciddi oranda artıran bu yöntem, özellikle ileri yaş hastalar için büyük avantaj sağlıyor" diye konuştu.
Ağrı’da göz sağlığı başta olmak üzere birçok branşta ileri teknolojiyle başarılı ameliyatlar yapıldığını vurgulayan Oruç, "Tıp fakültemiz, sağlık müdürlüğümüz ve tüm ekiplerimizle uyum içinde çalışıyoruz. Bölgedeki hastaların büyükşehirlere gitmesine gerek kalmadan nitelikli sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyoruz. Fiziki altyapımız, teknolojik donanımımız ve güçlü hekim kadromuzla hastanemiz her geçen gün daha da güçleniyor" ifadelerine yer verdi.

Ağrı’da bir ilk: 78 yaşındaki hastaya Ağrı’da bir ilk: 78 yaşındaki hastaya
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Soğuk algınlığıyla karıştırılan polen alerjisine dikkat

Soğuk algınlığıyla karıştırılan polen alerjisine dikkat

Özellikle yaz aylarında ve rüzgarlı havalarda artış gösteren polen yoğunluğu, alerjik reaksiyonları tetikleyerek günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Nurana Karimova, polen alerjisinin çoğu zaman soğuk algınlığı ile karıştırıld

Biber doğrarken elde oluşan yanma için etkili yöntemler

Biber doğrarken elde oluşan yanma için etkili yöntemler

Biber doğrarken elde yanmaya neden olan kapsaisin maddesi, yağda çözünen bir bileşen. Bu nedenle elleri yalnızca suyla yıkamak acıyı hafifletmiyor. Uzmanlara göre, evde uygulanabilecek bazı pratik yöntemler kapsaisinin etkisini azaltabiliyor. Yağ bazlı çö

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt’te ilk kez total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği’nde, daha önce diz protezi ameliyatı geçiren ve zamanla ağrı ile hareket kısıtlılığı gelişen hastaya total diz protezi revizyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Sol dizinden daha önce protez

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklık ne hastalık ne üstünlük!

Solaklığın, genetik ve gelişimsel süreçlerin etkisiyle ortaya çıkan doğal bir özellik olduğunu aktaran Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, solaklık ve beyin ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Solak olmak daha zeki veya üretkem olmak anlamına gelmiyor

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde denetimlerini artırdı

Ticaret Bakanlığı, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı öncesinde kırtasiye, okul çantası ve okul kıyafetlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Güvensiz olduğu belirlenen ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, ürünlerin toplatılması ve sorumlu firmalara ida

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Uzmanı uyardı: Sedef hastalığı bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebiliyor

Ağustos Sedef Hastalığı Farkındalık Ayı kapsamında sedef hastalığına ilişkin bilgilendirmede bulunan Aydeniz, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen hastalığın ciltte görülen belirtilerin ötesinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Beyin sağlığı anne karnında başlıyor!

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat, dünya nöroloji otoritelerinin benimsediği yeni yaklaşım doğrultusunda, hastalıkları tedavi etmekten çok beyin sağlığını yaşam boyu korumaya odaklanan koruyucu nöroloji anlayışı ve bunun için uygulanması gereken bilims

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat'ta 63 yaşındaki prostat kanseri hastası kapalı yöntemle ameliyat edildi

Yozgat Şehir Hastanesi'nde ilk kez laparoskopik (kapalı) yöntemle prostat kanseri ameliyatı yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından 63 yaşındaki hasta, ameliyatın üçüncü gününde taburcu edildi. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Fatih Kocamanoğlu ve ekibi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
6
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
6
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
6
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
6
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
6
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
5
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
4
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
4
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
1
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
1
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
1
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
0