Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2024 - 13:22 Yorum: 0

Aksaray’da Çanakkale zaferi ve şehitler unutulmadı

Aksaray’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıldönümü münasebetiyle şehitlikte tören düzenlendi.Şehitlikte düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Mehmet Ali...

Aksaray’da Çanakkale zaferi ve şehitler unutulmadı

Aksaray’da, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıldönümü münasebetiyle şehitlikte tören düzenlendi.
Şehitlikte düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösterdiğini belirtti. Vali Kumbuzoğlu, Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan bugüne tarihlerin hep Türk ordusunu yazdığını belirtti. Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Kumbuzoğlu, “Şehitlerimiz, uğruna, canlarınızı seve seve verdiğiniz, ay yıldızlı al bayrak ile manevi huzurlarınızdayız. Tertemiz kanlarınızın düştüğü her karış toprak, bize vatan olmuştur. Bayrağımızın gölgesinde rahat uyuyunuz. Yeri ve zamanı geldiğinde o kutsal vazife için hazırız. Size kucağını açmış bir Peygamberin ve Aziz Türk Milleti’nin gönlündesiniz. Asım’ın nesilleri olarak sizlere ve aziz emanetinize layık olmaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı Dede Mehmet Akbulut’un konuşmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından şehit mezarlarına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber