Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
00:22 Yenice’de otomobil traktöre çarptı; 2 kişi yaralı23:53 İsrail’de polisten esir yakınlarına sert müdahale23:43 Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi: MSK: 66 - Gölbaşı Belediyesi TED An...23:42 Esenler’de yol kenarında erkek cesedi bulundu23:40 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki büyük yangın kontrol altında23:30 İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu: "Cumhurbaşkanı Erdoğan tebrik için arad...23:23 Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı23:10 Bakan Yerlikaya: "Polis merkezi amirimiz ve ekipler amirimiz tüm müdahalele...23:08 İzmir’de Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda yangın: Tekstil deposu alevlere tesli...23:07 CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik22:59 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bugün saat 20.15 sıralarında, Adıyaman Altı...22:58 Adıyaman’daki olayda karakol amiri ve ekipler amiri şehit oldu22:48 Pancar toplarken yılan soktu, askeri helikopterle sağlık ekiplerine teslim...22:45 Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’da22:44 Bakan Bak’tan Galatasaray Erkek Sutopu Takımı’na tebrik22:43 CHP Genel Başkanı Özel’den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Dervişoğlu’na te...22:42 Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa et...22:39 Galatasaray Sutopu Takımı, Avrupa’da şampiyon oldu22:38 Türkiye’de konser verecek olan Kızılordu Korosu’na protesto22:37 Alman polisinden terör örgütü PKK mitingine izin çıkmadı
Sağlık 01 Mart 2024 - 16:37 Yorum: 0

Alanya’da işitmenin ve işitme sağlığının önemi anlatıldı

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında işitme sağlığı farkındalığını arttırmaya yönelik sanayi çalışanlarına, cuma pazarı esnafına ve vatandaşlara broşür dağıttı.Alanya Belediyesi...

Alanya’da işitmenin ve işitme sağlığının önemi anlatıldı

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında işitme sağlığı farkındalığını arttırmaya yönelik sanayi çalışanlarına, cuma pazarı esnafına ve vatandaşlara broşür dağıttı.
Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Aile Kadın Destek ve Engelli Koordinasyon Merkezi, halkı bilinçlendirme çalışmalarına ve sosyal faaliyetlerine devam ediyor. 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü kapsamında Alanya Belediyesi Odyologu Ayşenur Şanlı tarafından işitmenin önemi hususunda Cuma Pazarı esnaflarına, sanayi esnaflarına ve vatandaşlara broşür dağıtılıp, bilgi verildi. İşitme kaybının yalnızca duyma yeteneğini etkilemediğini belirten Odyolog Şanlı, tedavi edilmeyen işitme kaybının sosyal aktivitenin azalmasına, sosyal izolasyona, yalnızlığa ve yaşam kalitesinin düşmesine neden olabileceğini söyledi.

“Kulak çubuğu kulak ve işitme sağlığını tehlikeye atar"
“Temizlemeye çalıştığımız kulak kiri aslında vücudumuzun ürettiği yararlı bir salgıdır” diyen Odyolog Şanlı, “Bu salgının görevi toz ve kum parçalarını tutarak kulak zarına zarar vermesine engel olmaktır. Kulak zaten kendi kendini temizleyen bir organdır. Dışarıya doğru sürekli bir aktivite vardır ve kirlerini atar. Kontrolsüz bir şekilde dış kulak yolunda ilerleyen kulak çubuğu kulak zarı yırtılmalarına sebep olabilir. Böyle durumlarda en kısa sürede kulak burun boğaz hekimine başvurmak gereklidir” dedi.

"Yüksek gürültü işitme kaybının en yaygın nedenidir"
Şanlı, konuşmasının devamında, “Gürültüye bağlı işitme kaybı, bireyin günlük aktivitelerini, psikososyal fonksiyonlarını, uyku kalitesini olumsuz etkileyerek, bireylerin korku ve öfke hissetmesine neden olmaktadır. Gürültüye bağlı işitme kaybı yaşam kalitesini olumsuz etkilemesine rağmen birçok insan, yüksek ses seviyelerinin geri dönüşü olmayan işitme kaybına neden olabileceğini bilmemektedir” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber