Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:39 Çanakkale’de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakaland...10:38 Muğla’da hayaller gökyüzünde10:38 Fenerbahçe’de seçimli Yüksek Divan Kurulu toplantısı başladı10:37 Jandarmadan sigara kaçakçılarına suçüstü operasyon10:37 Başkan Soyuak, şampiyon sporcularla bir araya geldi10:37 Pazaryeri ilçesinde deprem meydana geldi10:36 Aksaray’daki küçük Adana’da geçim seracılıktan10:36 Sıcak havaları fırsat bilen sokak müzisyenleri daha fazla çalışmaya başladı10:35 Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı genç yetiştiriciler ile çoğalıy...10:35 Ordu’da limanda tekne yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor10:34 ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, YÖKAK tarafından düzenlenen “Uluslarara...10:34 Kastamonu Üniversitesi’nde ’çizgi ötesindeki öğretmen’ öğrencilerle buluştu10:33 Ankara’da ‘alev savaşçısı’ çift mesleğin zorluklarını birlikte aşıyor10:30 MESKİ tesisleri sayısı artırılan jeneratörler sayesinde elektrik kesintiler...10:29 30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı10:28 Kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu, 60 binde bir görülen gebelik y...10:27 BBP’den mazbatalarını alan başkanlara ziyaret10:27 Hamas: “İsrail’in yanıtını aldık, inceleyeceğiz”10:26 Geleceğin mimarları, ‘Mimar Sinan’ı Anlamak’ etkinliğinde bir araya geldi10:25 Esenyurt Belediye Başkanı Özer, Dünya Şampiyonu olan Milli Paratriatloncu U...
Kültür 05 Mart 2024 - 14:56 Yorum: 0

Alanya’nın İpek Serüveni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Tarihi Kızılkule’de sergilenecek

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için tarihi Kızılkule’de, yine özel bir sergi hazırlandı. Alanya’nın bin yıllık yaşayan kültürel mirası ipek ve ipek böcekçiliğinin tüm detayları, “Dut...

Alanya’nın İpek Serüveni 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Tarihi Kızılkule’de sergilenecek

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için tarihi Kızılkule’de, yine özel bir sergi hazırlandı. Alanya’nın bin yıllık yaşayan kültürel mirası ipek ve ipek böcekçiliğinin tüm detayları, “Dut Ağacından Dokuma Tezgahına-Alanya’nın İpek Serüveni” ismiyle 8 Mart’ta vatandaşlarla buluşturulacak.
Dünya Kadınlar Günü, Alanya Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle 8 Mart Cuma günü kutlanacak. Kutlamalar kapsamında Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tarihi Kızılkule’de, “Dut Ağacından Dokuma Tezgahına-Alanya’nın İpek Serüveni” ismiyle bir sergi ve Kızılkule yanındaki tarihi sarnıç yapısında ise “Alanya İpek Böcekçiliği Mektebi” konferansı ile “Siyah-Beyaz Fotoğraflarla Alanya İpek Serüveni Fotoğraf” sergisi düzenlenecek.

"Dut Ağacından Dokuma Tezgahına-Alanya’nın İpek Serüveni"
Alanya Belediyesi’nin 2015 yılına başlattığı “Dut Ağacından Dokuma Tezgâhına” isimli proje ve proje kapsamında Alanya ipeğinden dokunan kumaşlar, ipek iç ve dış giyimler, gecelikler, gelinlikler, gömlekler, mendiller, ibrişim kuşaklar, cibinlik, yatak örtüleri kozadan çiçekler Kızılkule’deki sergide, “Dut Ağacından Dokuma Tezgahına-Alanya’nın İpek Serüveni” başlığıyla ziyaretçilerimizin beğenisine sunulacak.
Sergide aynı zamanda, Alanya’nın bin yıllık yaşayan kültürel mirası ipek ve ipek böcekçiliğinin önemine de vurgu yapılacak. Bilindiği gibi Alanya ipeği; Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 2023 yılında yaptığı çalışmalarla “Alanya Yöresi Geleneksel İpek Kültürü” ismiyle Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri listesine girmiştir.
Tarihi Sarnıç yapısında “Alanya İpek Böcekçiliği Mektebi”-Konferansı ve “Siyah-Beyaz Fotoğraflarla Alanya’nın İpek Serüveni” sergisi düzenlenecek
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ahsen Günbulut tarafından “Alanya İpek Böcekçiliği Mektebi” ismiyle bir konferans verilecek. Tarihi sarnıç yapısında düzenlenecek konferansta, Öğretim Üyesi Günbulut, 1938 yılında Alanya’da kurulan ve 136 öğrencisi bulunan Alanya İpek Böcekçiliği Mektebi’yle ilgili katılımcılara bilgiler sunacak. Aynı zamanda Alanya ipeğinin hikayesini anlatan Siyah-Beyaz Fotoğraflarla - Alanya İpek Serüveni Fotoğraf sergisi de izleyicilerle buluşacak.

Belediye Başkanı Yücel’den davet
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenecek etkinliklere vatandaşlarımızı davet etti. Belediye Başkanı Yücel, “Tarihi Kızılkule’de düzenlenecek ve 8 Mart Cuma saat 14.30’da açılışı gerçekleştirilecek “Dut Ağacından Dokuma Tezgahına-Alanya’nın İpek Serüveni” sergisi ile saat 16.00’da Kızılıkule yanı tarihi sarnıç yapısında düzenlenecek “Alanya İpek Böcekçiliği Mektebi” konferansına vatandaşlarımızı davet ediyorum. Sergilerimizi, vatandaşlarımız 18 Mart’a kadar Kızılkule ve Sarnıç yapısında ücretsiz ziyaret edebilirler” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber