Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Kasım 2022 - 23:08 Yorum: 0

Almanya, Holodomor trajedisini "soykırım" olarak kabul etti

Almanya, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin'in 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme...

Almanya, Holodomor trajedisini 'soykırım' olarak kabul etti

Almanya, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin'in 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme zorladığı Holodomor trajedisini "soykırım" olarak tanımladı.

Almanya meclisinde, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) lideri Josef Stalin'in 1932-1933 yıllarında Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme zorladığı Holodomor trajedisinin "soykırım" olarak kabul edilip edilmemesi için oylama yapıldı. Sosyal Demokrat Partisi (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Partisi (FDP) koalisyonu tarafından yönetilen oylamada, Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) evet, Sol Parti ve aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ise "çekimser" oy kullandı. Mecliste çoğunluğu sağlayan iktidar partilerinden oluşan üçlü koalisyonun ve hıristiyan demokratların oylarıyla, Holodomor resmi şekilde soykırım olarak tanındı.

Öte yandan, Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Oleksii Makeiev de meclisteki oturumu bizzat takip etti.

Sovyet rejiminin 1932-1933 döneminde, Ukrayna topraklarında milyonlarca insanı aç bırakarak ölüme terk ettiği Holodomor adı verilen kıtlıktan dolayı 4.5 milyona yakın kişi hayatını kaybetmişti. Dönemin SSCB lideri Josef Stalin, toprak reformunu çiftçilere zorla kabul ettirmek için çeşitli baskılar yapmış ve bunun sonucunda açlık ve kıtlık yaşanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber