MENÜ

Arnavutköy’de Sarıkamış ruhu yeniden canlandı: Şehitler dualarla yad edildi

Sarıkamış Harekatı’nın 112. yıl dönümü dolayısıyla Arnavutköy’de düzenlenen anma programı, duygu dolu anlara sahne oldu. "Beyaz Hüzün" olarak hafızalara kazınan Sarıkamış’ta, binlerce Mehmetçiğin vatan uğruna şehadete yürüdüğü destan; Arnavutköy’de dualar

Yayınlanma: 12 Şubat 2026 15:29 Güncelleme: 13 Şubat 2026 07:26
Arnavutköy’de Sarıkamış ruhu yeniden canlandı: Şehitler dualarla yad edildi
Sarıkamış Harekatı’nın 112. yıl dönümü dolayısıyla Arnavutköy’de düzenlenen anma programı, duygu dolu anlara sahne oldu. "Beyaz Hüzün" olarak hafızalara kazınan Sarıkamış’ta, binlerce Mehmetçiğin vatan uğruna şehadete yürüdüğü destan; Arnavutköy’de dualar, türküler ve anlamlı etkinliklerle yeniden hatırlandı.
Arnavutköy’de Sarıkamış Harekatı’nın 112. yıl dönümünde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediyesi, Arnavutköy Erzurumlular Derneği ve Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle Avlu34 AVM Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü" programı, ilçe protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Programa İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Altay ve Fatih Bozdemir’in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, Arnavutköy Erzurumlular Derneği Başkanı Rıfat Aba, Şenkaya Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Şeker, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hersanlıoğlu: "Sarıkamış şehitlerimiz olmasa bugün bu gücü konuşamayacaktık"
Programda konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Sarıkamış’ın Türk tarihinin "en acı ve en onurlu" sayfalarından biri olduğunu belirterek, bu destanın özellikle genç kuşaklar tarafından doğru anlaşılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Sarıkamış’ta yaşananların, devletin ve milletin bekası için göze alınan büyük bir fedakârlık olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, on binlerce Mehmetçiğin şehadete yürüdüğünü hatırlattı. Türkiye’nin bugün bölgesinde söz sahibi bir devlet konumunda olduğuna dikkat çeken Hersanlıoğlu, "Sarıkamış şehitlerimiz olmasa belki bugünkü anlamda gücümüzü konuşamayacaktık; okullarımızı, eğitim kurumlarımızı bu şekilde açamayacaktık" dedi.
Gençlere de seslenen Hersanlıoğlu, öğrencilerin bilimle ve teknolojiyle buluşmasının, ahlaki değerlerle yetişmesinin ve kardeşlik duygusunu güçlendirmesinin en büyük beklenti olduğunu ifade ederek programın hazırlanmasında emeği geçen kurumlara teşekkür etti.

Altay: "Sarıkamış yalnızca bir tarih başlığı değildir"
Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Altay, Sarıkamış’ın yalnızca bir cephe ya da tarih başlığı olmadığını vurgulayarak, "Sarıkamış; vatan uğruna yürüyen bir milletin, imkânsızlıklar içinde bile geri dönmeyen evlatlarının destanıdır" ifadelerini kullandı.
22 Aralık 1914’te başlayan o büyük yürüyüşte binlerce Mehmetçiğin kar ve tipinin içinde şehadete yürüdüğünü hatırlatan Altay, "Sarıkamış’ta donan bedenler değil; donmayan bir iman, vazgeçmeyen bir yürek vardır" dedi. Sarıkamış’ı anmanın sadece geçmişi hatırlamak değil, bugün huzurla yaşanan vatanın hangi bedellerle emanet edildiğini bilmek anlamına geldiğini belirten Altay, özellikle gençlere seslenerek, "Birlik olmak, kardeşliğe sahip çıkmak ve bu emaneti daha güçlü yarınlara taşımak" mesajını verdi.

Resim sergisinin açılışı yapıldı
Program kapsamında, Sarıkamış şehitlerinin aziz hatırasını yaşatmak amacıyla hazırlanan resim sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. Sergide, öğrencilerin Sarıkamış’ı anlatan çalışmaları katılımcıların beğenisine sunuldu. Protokol üyeleri ve vatandaşlar sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Öğrenci korosu türkülerle yürekleri dağladı
Protokol konuşmalarının ardından sahne, geleceğin teminatı olan öğrencilere bırakıldı. Öğrencilerin oluşturduğu koro, seslendirdiği türkülerle salonda duygu yüklü anlar yaşattı. Özellikle Sarıkamış’ı anlatan eserlerin yankılandığı bölümde, birçok vatandaşın gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Koro, performansının ardından uzun süre alkışlandı.
Programda Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Harekâtı’nın tarihî boyutunu ve bilinmeyen yönlerini ele aldığı konuşmasıyla katılımcılara önemli bilgiler aktardı. Sunum, Sarıkamış’ta yaşanan zorlukları ve o günün şartlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Anma programı kapsamında ilçe genelinde düzenlenen "Sarıkamış Şehitleri" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler de unutulmadı. Başarılı öğrencilere ödülleri takdim edilirken, program; halk ozanları Nuri Çırağı, Ahmet Poyrazoğlu ve Erol Ergani’nin gerçekleştirdiği aşık atışmalarıyla sona erdi.
ETİKETLER: Arnavutköy’de, Sarıkamış, ruhu, yeniden, canlandı:
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Marmara’da yarın kuvvetli sağanak

Marmara’da yarın kuvvetli sağanak

Meteoroloji ve AKOM’un yaptığı son değerlendirmelere göre Marmara Bölgesi yarın sabah saatlerinden itibaren yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altına girecek. İstanbul’da yağışların sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar sürmesi ve far

Apple'ın AB hamlesi boşa çıktı: Dijital tekelde rekabeti engelleyen uygulamalara mahkemeden ret

Apple'ın AB hamlesi boşa çıktı: Dijital tekelde rekabeti engelleyen uygulamalara mahkemeden ret

Lüksemburg merkezli Genel Mahkeme, teknoloji devinin Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında "geçit bekçisi" (gatekeeper) olarak sınıflandırılmasına yönelik itirazını reddederek, AB'nin büyük teknoloji şirketlerinin piyasa hakimiyetini sınırlandırma pol

ABD’de Bağımsızlık Günü kanlı geçti

ABD’de Bağımsızlık Günü kanlı geçti

ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları ve hafta sonu tatili, ülke genelinde meydana gelen silahlı saldırılarla gölgelendi. Silahlı Şiddet Arşivi’nin ön verilerine göre tatil döneminde 20 farklı toplu saldırı gerçekleşti. İlk belirlemelere göre 112 k

Rusya: Son 24 saatte 900'ü aşkın Ukrayna İHA'sı etkisiz hale getirildi

Rusya: Son 24 saatte 900'ü aşkın Ukrayna İHA'sı etkisiz hale getirildi

Bakanlık, Ukrayna ve Donbas'ta devam eden askeri operasyonlara ilişkin günlük bilgilendirme yayımladı. Açıklamada, Rus hava savunma unsurlarının 8 güdümlü hava bombasının yanı sıra 903 uçak tipi İHA'yı düşürdüğü belirtildi. Bakanlık ayrıca, son 24 saatte

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze ve Lübnan’da sükunetin sağlanması için NATO'ya görev düşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze ve Lübnan’da sükunetin sağlanması için NATO'ya görev düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen 36. NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’nin açılış toplantısında konuştu. Lahey Zirvesi’nde aldıkları kararlar temelinde, Av

Trump'tan müttefik ülkeye yaptırım: İspanya ile ticareti hemen kesin

Trump'tan müttefik ülkeye yaptırım: İspanya ile ticareti hemen kesin

NATO zirvesi kapsamında Ankara'da düzenlenen toplantıda konuşan Trump, İspanya'nın NATO'nun gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 5'ine çıkarılması hedeflenen yeni savunma harcaması taahhüdünü kabul etmemesini gerekçe göstererek Hazine Bakanı Scott Bessent'e

Meteoroloji'den İstanbul ve Trakya için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji'den İstanbul ve Trakya için kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, yarın kuzeybatı kesimlerde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Trakya ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yerel olarak kuvvetli olmasının bekl

Avrupa'da klima talebi rekor kırdı

Avrupa'da klima talebi rekor kırdı

Klima kullanımının düşük olduğu Avrupa'da son dönemde yaşanan aşırı sıcak haça dalgasının ardından klimalara talep arttı. Avrupalılar, "panik satın alma" ile klima montajında yoğun bir talep oluştururken Türkiye'de ise klimaların daha performanslı çalışma

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30