MENÜ

Bakan Kasapoğlu: “İzmir’in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İnciraltı'nda Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi'nin yapılacağının müjdesini...

Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 06:18
Bakan Kasapoğlu: “İzmir’in 50 yıllık özlemini bugün gerçekleştiriyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir İnciraltı'nda Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi'nin yapılacağının müjdesini verdi. Bakan Kasapoğlu, "50 yılın özlemini bugün gerçekleştiriyoruz. İzmir'in bu önemli sorununu birlikte çözüyoruz. 600 bin metrekare bir alan burası. Yeşil alan, eğitim ve spor alanlarıyla yeni bir vizyondan bahsediyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Göztepe Spor Kulübünün Amatör Sporlar Yerleşkesi ile önemli bir hayaline kavuşacağını belirtti. Bakan Kasapoğlu, İnciraltı'nda Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Yerleşkesi'nin kurulacağı alanda sporcularla bir araya geldi. Alana girişinde meşalelerle karşılanan Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada İzmir ve İzmir sporu için tarihi bir gün olduğunu kaydetti. İzmir'in her alanda marka değerini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Burada 2 ana müjdemiz var. İnciraltı İzmir'in en güzel mekanlarından biri. Bugün amatör branşlar yerleşkesi için bir aradayız. Burada pek çok branş ve pek çok başarı için pek çok sporcu yetişecek. Göztepe Spor Kulübümüzün amatör sporlar yerleşkesinin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Göztepe Spor Kulübü hayaline kavuşuyor." diye konuştu. Bakan Kasapoğlu alanda voleybol, basketbol ve hentbol sporcularının ev sahibi olacağını, yeni salonlar, olimpik yüzme havuzu, ampute takımı için sentetik saha, 3 tenis kortu bulunacağını aktararak, yerleşkenin farklı branşlara hizmet edeceğini vurguladı. Çocuklar için eğlence mekanları da olacağını belirten Bakan Kasapoğlu, "Sporcular, gençler ve aileleri için keyifli bir yaşam olanı olacak. Bu mekanın İzmir'imiz, Göztepe ve spor camiamız için hayırlı olmasını diliyorum. En kısa zamanda tamamlamak için birlikte çalışacağız" dedi.

Marka şehir olma hedefi

Bakan Kasapoğlu, İnciraltı'nda dededen toruna intikal eden bir imar sorunu olduğunu, bu bölgede yaşayanların imar planı olmadığı için kendi topraklarına çivi dahi çakamadığını kaydetti. Bu konuyu nihayetlendirdiklerini dile getiren Kasapoğlu, şöyle devam etti: "50 yılın özlemini bugün gerçekleştiriyoruz. İzmir için kolları sıvadığımız ilk gün bu konu gündemimize geldi. Önemli problemlerden biri olarak gördüm burayı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile önemli bir çalışma ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımızın yakın desteğini aldık. Bugün İzmir'in bu önemli sorununu birlikte çözüyoruz. 600 bin metrekare bir alan burası. Yeni bir kent ormanı, sosyal donatılardan bahsediyorum. Yeşil alan, eğitim ve spor alanlarıyla yeni bir vizyondan bahsediyorum sizlere. Termal tesislerin de olacağı sağlık turizmi destinasyonundan bahsediyorum. Yatay mimari olacak, 3 katı geçmeyecek şekilde yapıların tesisinden bahsediyorum. İzmir'imizin sağlık turizmi noktasında marka şehir olmasının önünü bu çalışmayla açıyoruz." İnciraltı'nda geçmişte yapılan planların yerel yönetimlerin açtığı davalarla iptal edildiğini kaydeden Bakan Kasapoğlu, bölgeyle ilgili ilan edilecek planla İzmir'in yeni bir çekim merkezi kazanacağını söyledi.

Milli sporculardan Bakan Kasapoğlu'na teşekkür

Göztepe Spor Kulübü Amatör Branşlar Başkanı Mehmet Sepil, kulüp için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "Uzun zamandır planladığımız bir hayali bugün hayata geçireceğiz. 17 branşımız var. Binlerce gence hizmet veriyoruz. İzmir'de en önemli sorunumuz tesisleri yapabilecek alanlardı. Bu alanla ilgili Bakanlıkla istişare halindeydik. Bugün itibarıyla bize müjdeyi verdiler. Bu alanı amatör sporcuların kullanımına açacağız. Bize bugün verilen bu tesis, Türkiye'nin en güzel amatör branşlarla ilgili tesisi olacak. En yakın zamanda burayı bitirmeyi planlıyoruz. Emeği geçenlere teşekküre ediyorum" dedi.

Milli sporculardan Yasemin Ecem Anagöz de tesise destekleri için Bakan Kasapoğlu'na teşekkür ederek, bu tesiste olimpiyatta başarılı olacak sporcular yetişeceğini belirtti. Milli sporcu Ferhat Arıcan bu özel projenin camiayı farklı seviyeye çıkaracağını söyleyerek, Bakan Kasapoğlu'na spora ve sporculara verdiği destek için teşekkür etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30