Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve AK Parti heyeti Çarşamba Ticaret Borsası'na (ÇTB) ziyaret gerçekleştirdi.
Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş ve AK Parti heyeti Çarşamba Ticaret Borsası'na (ÇTB) ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Muş, Çarşamba Ovası'nın önemine dikkat çekerek, "Bu verimli topraklarımızın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor" dedi.
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Samsun'un Çarşamba ilçesinde bir dizi programa katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Çarşamba Ticaret Borsası'nda yaptığı konuşmada, Çarşamba'nın ve Çarşamba Ovası'nın tarım için önemine değinerek ilçeye yatırım davetinde bulundu. Bakan Muş, "Çarşamba yüzyıllardır tarımın kalbi olmuştur. Fındık üretimi ile ülkemizi dünya pazarında rakiplerinin bir adım ilerisine atmıştır. Bu verimli topraklarımızın değerini çok daha iyi bilmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz ve Meclis Başkanı Hacı Toraman ile ÇTB Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarete Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Taner Özden, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sonkaya ve AK Parti Samsun İl ve Çarşamba İlçe Teşkilat üyeleri katıldı. Başkan Yılmaz, ÇTB'yi ziyaret eden Bakan Muş'a borsanın yürüttüğü çalışmalar ile Çarşamba'da gerçekleşen ihracat ve yatırım faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
"Çarşamba üretim gücüne güç katacak"
14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için Samsun'da bir dizi programa katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ziyarette, bir önceki gün Samsun'da bir otelde düzenlenen "Samsun İli Yatırım ve İhracat Zirvesi"nde Başkan Kazım Yılmaz ile Çarşamba'da yapılacak ticari yatırımlar hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını ve buna istinaden Çarşamba'nın üretim gücüne güç katacak projelere açık olduklarını ifade etti. Muş, "Tarımın kalbi olan ilçemiz gerek tarım ürünleri gerekse yüksek fındık üretimiyle Samsun ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Gerçekleşecek projelerle daha da yüksek konuma gelecek ve yakın bir zamanda organize sanayi bölgesinin de kurulduğu ilçemize yatırımların artmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi. Akabinde Bakan Muş, Başkan Yılmaz'dan ilçede faaliyet gösteren fındık fabrikaları hakkında bilgiler aldı.
Gerçekleşen ziyarette, ilçenin tarımsal öneminin ve mevcut konumunun altını çizen Başkan Yılmaz, "Çarşamba'nın sahip olduğu tarım arazilerinin değerini bilmek, yüzyıllardır ekilip biçilen topraklara sahip çıkmak demektir. Artan ticaret hacmi ve değerlenen arazilerimiz ile birlikte ilimize, ilçemize, milletimize ve borsa üyelerimize daha iyi hizmetler vermeye ve ilçemize ekonomik açıdan katkı sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz, ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek, Bakan Mehmet Muş'a çalışmalarında kolaylıklar diledi ve ziyaretleri için teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu. Bakan Muş ise Başkan Yılmaz ve Borsa Meclisine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), mayıs ayında 151,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Birliğin Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 4'lük artış sağla
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan balıkçı esnafı Bilal Altunel, hava sıcaklıklarının artması ve balık sezonunun sona ermesiyle birlikte tezgâhlardaki ürün çeşitliliğinin azaldığını belirtti. Yaz aylarının gelmesiyle bazı balık türlerinde av yasağının baş
Orta Doğu'da ateşkes ihtimalinin yeniden gündeme gelmesi, küresel piyasalarda risk iştahını artırırken güvenli liman talebi altını desteklemeye devam ediyor. Ancak yatırımcılar, kısa vadeli yön için belirleyici olacak ABD enflasyon verisini bekleyerek tem
Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kırsalda üretimi ve verimliliği artırmayı hedefleyen hibe programlarında başvuru süresinin uzatıldığını belirtti. Yumaklı "Kırsalda bereketi artıracak hibe programlarımızda başvuru süresini uzattı
Altın fiyatları, küresel ekonomide yaşanan gelişmelere karşı en hassas yatırım araçlarından biri olarak öne çıkıyor. Özellikle enflasyon, merkez bankalarının faiz kararları, doların seyri ve jeopolitik riskler fiyatların yönünü belirleyen başlıca unsurlar
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kuyumcular, son dönemde piyasada karşılaşılan düşük ayarlı altınlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların kısa vadeli fiyat avantajı için bilinmeyen yerlerden altın almalarının ciddi zararlara yol açabileceğ
TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Yİ-ÜFE, 2026 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,75, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 14,04, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,93 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 26,96 arttı. Yıllık
Eskişehir Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri tarafından 1-4 Haziran tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde denetimler gerçekleştirildi. 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yapılan denetimlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiy
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük