Darende Belediyesi tarafından ilçenin yol ve ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 40 milyon liranın üzerinde yatırımla sıcak asfalt üretim tesisi ve yeni makine parkı hizmete kazandırıldı. Saatte 5 kamyon asfalt üretme kapasitesine sahip tesis sayesin
Darende Belediyesi tarafından ilçenin yol ve ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 40 milyon liranın üzerinde yatırımla sıcak asfalt üretim tesisi ve yeni makine parkı hizmete kazandırıldı. Saatte 5 kamyon asfalt üretme kapasitesine sahip tesis sayesinde ilçenin asfalt ihtiyacının yerinde karşılanması ve yol çalışmalarına daha hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor.
Darende Belediyesi önünde düzenlenen programda, belediye bünyesinde hizmet verecek sıcak asfalt üretim tesisi ile yeni hizmet araçları ve iş makinelerinin tanıtımı gerçekleştirildi.
Programda konuşan Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, ilçenin ulaşım altyapısına önemli katkı sağlayacak tesisin 40 milyon liranın üzerinde yatırımla Darende’ye kazandırıldığını söyledi.
Darende kendi asfaltını üretecek
Asfalt plentinin saatte 5 kamyon üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Bozkurt, yeni tesisle birlikte asfaltın artık ilçede üretileceğini ifade etti.
Bozkurt, asfaltın başka bölgelerden taşınması sırasında yaşanan ısı ve zaman kayıplarının da önüne geçileceğini belirterek, ihtiyaç duyulan bölgelere daha hızlı müdahale edileceğini kaydetti.
Bozkurt, “İhtiyacımız olduğunda beklemeyeceğiz. Başka yerlerden asfalt beklemeyeceğiz. Kendi planlamamızı kendimiz yapacağız. Darende üretecek, Darende çalışacak, Darende’nin yollarını Darende Belediyesi yapacak” dedi.
Belediyenin mali yapısını güçlendirdiklerini ve tasarruf anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Bozkurt, yapılan yatırımların belediye kaynaklarının doğrudan hizmete dönüştürülmesi açısından önem taşıdığını söyledi.
“Yolu olmayan yer kalmayacak”
Darende genelinde kapsamlı bir yol çalışma programı hazırladıklarını aktaran Bozkurt, çalışmaların ihtiyaç ve öncelik sırasına göre etaplar halinde gerçekleştirileceğini belirtti.
Bozkurt, “Yolu olmayan yer kalmayacak. Mahallelerimizin yollarını yenileyeceğiz. Kırsal bölgelerimizin ulaşım sorunlarını çözeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yol yatırımlarının yalnızca ulaşım hizmeti olmadığını vurgulayan Bozkurt, “Yol; medeniyettir, hizmettir, üretimdir, turizmdir, kalkınmadır” diye konuştu.
Yeni araç ve iş makineleri de tanıtıldı
Program kapsamında asfalt plentinin yanı sıra Darende Belediyesi’nin araç filosuna kazandırılan yeni hizmet araçları ve iş makineleri de tanıtıldı.
Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci ise tesisin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Sirkeci, yatırımın kazasız ve belasız şekilde kullanılması temennisinde bulunarak Darende’nin doğal ve beşeri güzelliklerine dikkat çekti.
Kaymakam Sirkeci, “Belediyemizin bu tesisinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Rabbimden, bu tesisin hayırlı hizmetlere vesile olmasını, kazasız ve belasız bir şekilde kullanılmasını bizlere nasip etmesini niyaz ediyorum” dedi.
Darende’ye yaklaşık bir ay önce geldiğini belirten Sirkeci, ilçenin insanlarının ve coğrafi güzelliklerinin kendisini etkilediğini ifade ederek, Darende’nin gelişmesine katkı sunanlara teşekkür etti.
Tanıtım programına Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci, Darende Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Daire Başkanı, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Bozkurt, programın sonunda yatırımların Darende’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Söz verdik, çalışıyoruz. Kaynaklarımızı koruyoruz, yatırım yapıyoruz. Üretiyoruz, Darende’yi büyütüyoruz. Güçlü Belediye, Güçlü Darende” ifadelerini kullandı.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü
Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger
Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün
Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin
DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim
Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen
Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel
Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he
Uluslararası Filistin Konvoyu Mardin’de: "Filistin Konvoyu’nun yükü maddi yardımlardan çok daha ağırdır"
Şırnak'ta TEKNOFEST Drone Şampiyonası düzenlendi
03Hizbullah: Güneyi de kapsayan işgal haritası, Lübnan'ın kaynaklarına yönelik emelleri ortaya koyuyor
04Dünya Müslüman Alimler Birliği: Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na diğer Müslüman ülkeler de katılmalı
05Brent petrol 83,57 dolardan işlem görüyor
06"Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar" yasalaştı
07İletişim Başkanlığından Mekke Anlaşması’na özel iletişim kampanyası
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük