MENÜ

Bakan Tekin: "28 Şubat amaç bu milletin tarihiyle, kökleriyle, geçmişiyle, bağını koparmaktı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "28 Şubat ile yapılmak istenen şey bu milleti tarihiyle, kökleriyle, geçmişiyle, bağını koparmaktı. Bu bizim gibi binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan bir millet için gerçekten çok zor ve çok üzüntü...

Yayınlanma: 28 Şubat 2025 16:07 Güncelleme: 12 Eylül 2025 22:36
Bakan Tekin: "28 Şubat amaç bu milletin tarihiyle, kökleriyle, geçmişiyle, bağını koparmaktı"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "28 Şubat ile yapılmak istenen şey bu milleti tarihiyle, kökleriyle, geçmişiyle, bağını koparmaktı. Bu bizim gibi binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan bir millet için gerçekten çok zor ve çok üzüntü verici bir durum" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayrat Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen "Kültürel Mirasın İzninde" projesi final programı, İstanbul Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hayrat Vakfı temsilcileri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Farklı şehirlerden gelen 10 öğrencinin Osmanlıca konulu bilgi yarışmasında kıyasıya mücadelesiyle son bulan program, katılımcıların büyük ilgisini gördü. Yarışmanın ardından dereceye giren öğrencilere Bakan Tekin tarafından hediyeleri takdim edilirken, vakıf temsilcileri de Tekin’e Kur’an ayetlerinin yazılı olduğu hat hediye etti.
Yıl dönümü olan 28 Şubat sürecine vurgu yaparak, darbe ile tarihi geçmiş ve kültüre darbe vurulmak istenildiğini belirten Tekin, "Bu salondaki genç arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun belki henüz doğmadığı, annelerinin ve babaları eğer anlattılar ise onların dilinden duyduğu 28 Şubat zulmünün, adına post modern darbe diyerek biraz yumuşattığımız, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü. 28 Şubat darbesiyle de bugün burada yaptığımız etkinliğin çok önemli bir ilişkisi var. Ben iki noktadan bağ kurmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi 28 Şubat 1997 günü dönemin milli güvenlik kurulunun halkın seçimiyle iktidara gelmiş, başbakan olmuş hükümete bir muhtıra, bir belge yayınladı" dedi.
Söz konusu belgede "Siz bunları yapamıyorsunuz, bunları bunları yapmanız gerekiyor, dolayısıyla yapmazsanız sizi biz görevden alacağız" denildiğini belirten Bakan Tekin, 28 Şubat posmodern darbenin asıl amacının milleti köklerinden koparmak olduğunu kaydetti. Bakan Tekin, "Öğrenci arkadaşlarımızın anlayacağı ifadelerle ifade ediyorum, anlatmaya çalışıyorum. O kararların içerisinden üç tanesi doğrudan milli eğitimle alakalıydı. O üç taneden iki tanesi de bugün burada yaptığımız etkinlikle çok yakından alakalı. Bunlardan bir tanesi şu; okullarının, ortaokul kısımlarının kapatılması ve 8 yıl kesintisiz, zorunlu eğitimin getirilmesi kararıdır. Bu karar, imam hatip okullarının köküne kibrit suyu dökecek kadar tehlikeli bir karar. Nitekim 2002-2003 eğitim öğretim yılında imam hatip okullarının toplam öğrenci içerisindeki oranı yüzde 11, yüzde 12’den, yüzde 1’e düştü. Dolayısıyla bu açıdan çok önemli. Çatısı altında bulunduğumuz bu okul ve bu okulların geleneği açısından çok önemli. Yine üçüncü bir karar var. Üçüncü karar da hani ben meclis çatısı altında ‘Siz tarikat diyorsunuz, ben STK diyorum’ diye tartıştığımız konu var ya, onunla ilgili. Bahsettiğim üçüncü karar da bu tür İslami yapılara ait, İslami kurumlara ait bütün yapıların kamulaştırılması ya da bir şekilde kapatılması yönündeydi. 28 Şubat kararlarının içerisinde bu üç karar bizimle çok alakalı. Bu üç kararın ortak öznesi de şu; Bütün bu yapılanmaların önüne geçmek, geçilmesi gerektiğine dair hükümete yönelik bir uyarıydı. Bugün o 28 Şubat’ın yıl dönümü. İkinci bağlantı noktası da şu, 28 Şubat ve benzeri süreçler bu ülkeyi, bu toplumu, bu toplumun mensubu olan insanları geçmişinden kopartacak, tepeden inmeci bir mantıkla onları tırnak içinde modernleştirecek. 28 Şubat ile yapılmak istenen şey bu milleti tarihiyle, kökleriyle, geçmişiyle, bağını koparmaktı. Bu bizim gibi binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan bir millet için gerçekten çok zor ve çok üzüntü verici bir durum. Biz ilk Türk İslam devletlerinden itibaren bugüne kadar bütün devletlerimizle, Türkiye Cumhuriyeti de dahil hepsiyle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30