Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Can Murat Çeliker Anaokulunun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ne belediye başkanları görüyoruz. Okulumuzun 14-15 dönüm arazi içerisinde 10-20 metrekare belediye payı olduğu için dava açan bel...
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde Can Murat Çeliker Anaokulunun açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Ne belediye başkanları görüyoruz. Okulumuzun 14-15 dönüm arazi içerisinde 10-20 metrekare belediye payı olduğu için dava açan belediye başkanları var" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Darıca’da Tacirler Eğitim Vakfı Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun açılışının ardından Can Murat Çeliker Anaokulunun da açılışına katıldı. Programda, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, hayırsever Cem Hikmet Çeliker ile milletvekilleri de hazır bulundu.
"Bu çok önemli bir gösterge"
Bakan Tekin, programda yaptığı konuşmada, Türkiye’de yaklaşık 650 binin üzerinde dersliğin ve 65 binden fazla okulun bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 18 milyon öğrencimiz, 1 milyon 100 bin civarında da öğretmenimiz var. Rakamlara böyle baktığınızda, ’Hala derslik ihtiyacımız’ mevcut dediğimizde rakamların büyüklüğünü siz tahayyül edin, hesap edin. Bu kadar büyük bir yükün altından kalkmak da zor. Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığından itibaren bugüne kadar geçen yaklaşık 22 yılda o gün sahip olduğumuz derslik sayısından daha fazla derslik yapıldı. Yani o gün yaklaşık 320 bin civarında dersliğimiz varken, bugün 650 binin üzerinde dersliğimiz var. Bu çok önemli bir gösterge. O gün sahip olduğumuz dersliklerden bir kısmı eski olduğu için yıkılıp yeniden yapıldı, onları saymıyoruz. Yine o dersliklerin bir kısmı deprem sebebiyle sağlıklı olmadığı düşünüldüğü için güçlendirme yapıldı, onları da saymıyoruz. Onları da saydığımızda toplamda baktığımızda belki ekonomik maliyet itibariyle mevcut derslik sayımızı çok daha fazla artırmış olduğumuzu göreceğiz. Bu istatistiklere de yansımış durumda" dedi.
"Arsa konusunda bize destek olması gereken kişiler yerel yönetimlerimiz"
Hayırseverlere teşekkür eden Bakan Tekin, "Biz bugün hayırseverimize teşekkür etmek için buradayız ama hayırseverimize teşekkür ederken, bir başka teşekkürü daha yapmak istiyoruz. Bize çok ciddi destek olması gereken iki kurum veya iki yapı var. Bunlardan bir tanesi hayırseverlerimiz. Hayırseverlerimiz bu sürecin içine dahil olmazlarsa adım atamayız. Bir de daha önemli bir aktör var, o da yerel yönetimlerimiz. Bize yerel yönetimlerimiz arsa üretmezse, okul inşaatı ile ilgili kolaylıklar sağlamazsa, okulu yaptıktan sonra okulla ilgili belediyenin yürütmesi gereken hizmetler konusunda destek olmazsa, biz bu işlerin altından kalkamayız. Biraz önce Tuzla’daydık, orada bir okulu ziyaret ettik. Okul talepleri var ama arsa bulamıyoruz. Veya öğrencilerin okulun yanına spor salonu talepleri var ama arsa yok. Bu konuda bize destek olması gereken kişiler yerel yönetimlerimiz. Burada iki tane değerli belediye başkanımız var. Hem Darıca Belediye Başkanımıza hem de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza eğitim, öğretim hizmetlerini yürütürken bize verdikleri destekten dolayı huzurlarınıza teşekkür ediyorum. Allah ikisinden de razı olsun" diye konuştu.
"10-20 metrekare belediye payı olduğu için dava açan belediye başkanları var"
Bakan Tekin, şöyle devam etti:
"Siz farkında olamayabilirsiniz ama biz ne belediye başkanları görüyoruz. Okulumuzun 14-15 dönüm arazi içerisinde 10-20 metrekare belediye payı olduğu için dava açan belediye başkanları var. Okullarla ilgili bu konuda bize destek olan belediye başkanları olunca biz de doğal olarak daha hızlı hareket ediyoruz. Bu yüzden hem hayırseverlerimize hem de yerel yönetimlerimize teşekkür ediyoruz. Onların destekleri, onların katkılarını hayata geçirecek kişiler de valilerimiz, kaymakamlarımız ve il, ilçe milli eğitim müdürlerimiz. Onların da yoğun katkıları var, yoğun destekleri var. Bu vesileyle bu okulun yapılması sürecinde destek olan hayırseverimize, belediyemize ve süreci yürüten çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"
"Eğitime yapılan her yatırım geleceğe dikilen fidandır"
Hayırsever Cem Hikmet Çeliker ise, "Bu hayali gerçekleştirebildiğim ve bu hayal vesilesiyle ülkemiz için küçük ama önemli katkı imkanı bulduğum için çok mutluyum. Bu okul abimin adını taşıyor. Adını yaşatmanın en anlamlı yolunun eğitime dokunmak olduğunu inandım. Eğitime yapılan her yatırım geleceğe dikilen fidandır" şeklinde konuştu.
"100 yıl, 200 yıl, bin yıl gibi büyük hedefleriniz varsa nesiller yetiştirin"
Emeği geçenlere teşekkür eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da, "Bu tür okulların sayısının artması ülkemizin, şehrimizin geleceğe taşınması açısından en kıymetli yatırımlar. Kısa vadede baktığınızda birçok şeyin o ülkenin gelişmesine etki ettiğini söyleyebiliriz. Uzun vadede bakarsanız, diğer her şeyi bir kenara koyduğunuzda aslında temelde fark ettirici özelliğin eğitim olduğunu görürsünüz. Hatta bir atasözü der ki, hesabınız bir yıllıksa buğday ekin, arpa ekin, tohum bitkileri ekin, 10 yıllık hesaplarınız varsa ağaç dikin. Ama 100 yıl, 200 yıl, bin yıl gibi büyük hedefleriniz varsa nesiller yetiştirin derler. Bu manada bir ülkenin diğer ülkeden farkını ortaya çıkaran temel özellik de bu" dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, okulun açılışı yapıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesleki çalışma programının başlaması dolayısıyla yayımladığı video mesajda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmenler ve öğrenciler açısından taşıdığı heyecana değindi. Yeni döneme ilişkin temennilerini paylaşan Tekin "Yıll
Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,
ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
İşgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 7 kişi şehit oldu
Vance: ABD'nin İran'a karşı savaşı önümüzdeki aylarda 'başka bir aşamaya' girecek
03ABD Kongresi, Trump'ın azledilmesini talep eden bir kararı reddetti
04Bitlis merkezli 4 ilde bahis operasyonu: 9 tutuklama
05Kırıkkale'de çeşitli suçlardan aranan 4 hükümlü yakalandı
06Muğla açıklarında 39 düzensiz göçmen yakalandı
07İstanbul'da 11 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Fenerbahçe A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.