MENÜ

Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "AK Parti Hükümetlerimiz son 23 yılda eğitime ve insana yapılan yatırımları her zaman ön planda tuttu, 2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı" dedi.Düzce’nin Akçakoca ilçesinde hayırsever iş

Yayınlanma: 11 Eylül 2025 09:06 Güncelleme: 14 Eylül 2025 01:25
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "AK Parti Hükümetlerimiz son 23 yılda eğitime ve insana yapılan yatırımları her zaman ön planda tuttu, 2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı" dedi.
Düzce’nin Akçakoca ilçesinde hayırsever iş adamı Burhan Özdemir tarafından annesi Nezahat Özdemir’in adını taşıyan İmam Hatip Ortaokulu görkemli bir törenle açıldı. Açılışa katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarı döneminde eğitimi her zaman ön planda tuttuğunu söyledi.
Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun modern eğitim yuvasını Düzce’ye kazandıran Burhan Özdemir’e teşekkür ederek "Peygamber Efendimizin ‘İlim mü’minin yitik malıdır. Onu nerede bulursa alsın’ hadisi şerifi, devletimiz ve milletimiz için adeta bir düstur gibidir. Bu inançla, devlet kurumlarımız imkanlarını eğitim ve öğretim için seferber ederken, hamdolsun hayırsever iş insanlarımız ve milletimiz de boş durmuyor. Okullarımızın eksik gediklerini tamamlamaya yardım ediyor, öğrencilere burs veriyor, okul yaptırıyorlar. Aynı bugün burada olduğu gibi. Akçakoca’nın bağrında yetişen Burhan Özdemir de eğitim sevdalısı hayırsever iş adamlarımızdan bir tanesi. Kendisi, geçtiğimiz yıl da merhum babası Orhan Özdemir’in adını taşıyan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi’ni ilçemize kazandırmış. Ve bugün 3 bin metrekarelik kapalı alanı, modern sınıf ve laboratuvarları, son teknoloji eğitim araç-gereçleri, annesi Nezahat Özdemir Hanımefendi’nin adını taşıyan bu güzide İmam Hatip Ortaokuluyla eğitim alanındaki katkılarını bir kez daha gösterdi. Her türlü detayın titizlikle düşünüldüğü bu modern eğitim yuvasını Akçakoca’ya kazandırdığı için kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. Canı gönülden inanıyoruz ki bu eser, ilçemizin eğitim kalitesine önemli bir katkı sağlayacak ve gençlerimizin yetişmesinde bir mihenk taşı olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerinde bulundu.

"Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı"
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldığını belirterek "Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti Hükümetlerimiz son 23 yılda eğitime ve insana yapılan yatırımları her zaman ön planda tuttu. Çünkü biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye, ancak nitelikli bir eğitim sistemiyle var olabilir. Bu doğrultuda, 2002 yılında eğitime ayrılan bütçe yalnızca 10,44 milyar lirayken, 2025 yılında bu rakamı 2 trilyon 186 milyar liraya ulaştırdık. Çağın ihtiyaçlarına cevap veren, beceri odaklı ve milli-manevi değerlerimizle bütünleşen çok katmanlı bir eğitim metodu izledik. Okul ve sınıflarımızın fiziki ve teknik imkanlarını her geçen gün güçlendirdik. Öğretmen yetersizliğinden, sınıf yetersizliğine kadar birçok probleme el attık. 80 yılda yapılan sınıf sayısı kadar sınıf inşa ederek, mevcut sınıf sayısını ikiye katladık. 60-70 kişilik sınıflarda ders yapılmasına ‘dur’ dedik. Bugüne kadar 4 milyar 78 milyon adet ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz ulaştırarak velilerimiz büyük bir yükten kurtardık. Kütüphane sayımızı 13 bin 851’den 40 bin 944’e, laboratuvar sayımızı 21 bin 849’dan 49 bin 666’ya, spor salonu sayımızı da 2 bin 791’den 12 bin 214’e yükselttik. Bakanlık olarak Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte FATİH Projesi’ni hayata geçirdik. Bu kapsamda öğrencilerimize 2 milyon 407 bin tablet bilgisayar ulaştırıldı, sınıflarımızda 629 bin 277 etkileşimli tahta hizmete alındı. Proje, öğrencilerimizin teknolojiyi daha yakından tanımasına katkı sundu. Derslerde dijital imkanlardan yararlanan çocuklarımız için öğrenme süreçlerinin daha keyifli ve verimli hale gelmesi değerli bir adım oldu. Yine bu doğrultuda, Bakanlığımıza bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kıymetli bir parçası olan BTK Akademi de eğitimde fırsat eşitliğini daha da ileriye taşımak için büyük bir çaba gösteriyor. 12 ana kategori altında 324 konu başlığında, sertifikalı eğitim sunan bu platform, kişisel gelişimden yapay zekaya, yazılımdan siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Türkiye’nin yerli ve milli en büyük çevrim içi eğitim platformu olarak 2 milyon 750 bin kayıtlı kullanıcıya ulaşmış durumda ve bu sayı her geçen gün büyüyor. Her hafta yaklaşık 6 bin 500 yeni kullanıcıyı bünyesine katıyor. BTK Akademi, öğrencilerimizin sadece bugünü değil, geleceği inşa etmeleri için de güçlü bir köprü vazifesi görüyor. Hiç şüphesiz İmam Hatip okullarımız da yalnızca belli bir konuda eğitim veren kurumlar değil; bilim, teknoloji, sanat ve spor alanlarında donanımlı, vatan sevgisi, merhamet, adalet ve hak duygusuyla yoğrulmuş nesiller yetiştiren eğitim yuvalarıdır" ifadelerinde bulundu.

"Her zaman ve her yerde örnek bireyler olmanızdır"
Öğrencilere seslenen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Sizler, bu okulda son teknoloji eğitim araç gereçleriyle donatılmış sınıflarda, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle geleceğe hazırlanacaksınız. Ancak şunu unutmayın: sizlerden beklentimiz, yalnızca akademik başarı değil; insana, düşünceye, ahlaka ve kültürel değerlere saygılı, dini ve milli kültürünü özümsemiş, her zaman ve her yerde örnek bireyler olmanızdır. Sorumluluklarının bilincinde, vatanına ve milletine adanmış bireyler olarak yetişmenizi istiyoruz. Çünkü sizlere emanet ettiğimiz bu ülke, sıradan bir coğrafya parçası değildir. Bu topraklar, bin yıllık mücadelelerin harcıyla yoğrulmuş; Dede Korkutların destanlarıyla, Aziz Mahmud Hüdayilerin hikmetiyle, Hacı Bayramların duasıyla, onların ilim ve irfanıyla nakış nakış işlenmiştir. Her biriniz, bu güzel vatanın geleceğini inşa edecek, ilmin ve irfanın ışığında Türkiye’yi daha ileriye taşıyacaksınız. Bilimde, sanatta, teknolojide, sporda ve aklınıza gelebilecek her alanda, gayretinizle milletimizin göğsünü kabartacak başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyoruz. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nezahat Özdemir İmam Hatip Ortaokulu’nun ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu güzel eserin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Düzce Valisi Selçuk Aslan, "Burhan Özdemir, annesine babasına hayırlı evlat olduğunu sokaklarında yetiştiği doğduğu topraklara hayırlı insan olduğunu gösteriyor. 2 yıllık Valilik dönemimde Burhan beyin hayır eserleri ve hayır destekleri yarım milyar lirayı aşmıştır. Bu memleket için verdiği desteklerden Allah razı olsun" dedi.
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "İnsanların doğup büyüdükleri yetiştikleri toprakları unutmaması kendi memleketine yatırım yapması son derece önemli ve kıymetlidir. Burhan bey bu anlamda herkes için bir rol model ve örnek teşkil etmektedir. Düzce’de ki caminin açılışında Burhan beyin önümüzdeki dönemde Düzce’nin İzzet Baysal’ı olacağını olmasını temenni ettiğimizi ifade etmiştim. Allah size Düzce’nin İzzet Baysal’ı olmayı nasip etsin" ifadelerinde bulundu.
Düzceli iş adamı Burhan Özdemir, "Bir anne ömrü boyunca evladına öğretmenlik yapar. Ama hiçbir zaman not vermez. Sadece sevgisini verir. Annenin kalemi şefkat defteri ise annesinin kalbidir. Hayatta ilk heceyi ilk duayı ilk umudu hep annemizden öğreniriz. İşte bu yüzden annelerimiz aslında öğretmenlerin de en büyüğüdür. Her ne kadar bugün burada açılışını yapacağımız okulun ismi canım annemin adıyla anılacak olsa da aslında bu eserin mimarı tüm annelerimizdir. Çünkü bir ülkeye, topluma, vatana faydalı işler yapacak olan evlatları yetiştirme sorumluluğu annelerimizin sırtındadır. Bu itibarla hayatımın en anlamlı köşesinde yaşadığım memleket Akçakoca’da yine hayatımın en anlamlı parçası olan annemin adını bu okulda yaşatacak olmaktan ötürü gurur duyuyorum ve milletimize devletimize bu imkanı tanıdıkları için kalpten teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 5 atölye 12 sınıf 3 bin metrekare kapalı alan, 100 kişilik konferans salonu,
Kütüphane, yemekhane, spor salonu olan Nezahat Özdemir İmam Hatip Ortaokulu açılışı gerçekleşti.Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
Bakan Uraloğlu: "2025 yılında eğitime 2 trilyon 186 milyar lira ayrıldı"
ETİKETLER: bakan,uraloğlu,2025,yılında,eğitime,trilyon,186,milyar,lira,ayrıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Cizre’de pansiyonlu okullarda yeni eğitim dönemi değerlendirildi

Şube Müdürü Ahmet Gümüş başkanlığında düzenlenen toplantıda, okul pansiyonlarının genel durumu, öğrencilere sunulan imkânlar ve yürütülen hizmetlerin niteliği kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda pansiyonlarda uygulanan hijyen ve güvenlik standartları,

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM 2026 MEB AGS puan hesaplamalarını güncelleyecek

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 80 sorudan oluşan AGS Testindeki 6 alt testin soru ağırlıklarının hesaplama aşamasında 2025 yılına ait ağırlıklar üzerinden değerlendirildiğinin tespit edildiği belirtildi. Adayların sınavda 80 soru üzerinden elde ettiği topla

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

2026-MEB-AGS sonuçları erişime açıldı

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, 2026 Akademi Giriş Sınavı (AGS) ile 2026 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı bildirildi. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak ÖSYM'

Yurt başvuruları başladı

Yurt başvuruları başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Kırtasiyelerde yeni sezon heyecanı

Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

MEB, yeni eğitim yılı öncesi genelge yayımlandı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Müftü Bekiroğlu: Yaz Kur'an kursları çocuklarımızın iman ve ahlakını güçlendiriyor

Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa'da Yaz Kur'an Kurslarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşıldı

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
13
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
12
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
10
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
9
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
9
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
8
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
7
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
7
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
7
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
7
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
4
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
4
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
3
Eyüpspor Eyüpspor
3
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
2