MENÜ

Başkan Boltaç: "Tarsus’un sokakları son model temizlik araçları ile temizlenecek"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus’a hizmet edecek araçların en kaliteli ve en modern olması için şartnameyi titizlikle hazırladıklarını vurgulayarak, "Tarsus’un sokakları son model temizlik araçları ile temizlenecek" dedi.Tars...

Yayınlanma: 04 Mart 2025 14:55 Güncelleme: 03 Eylül 2025 06:30
Başkan Boltaç: "Tarsus’un sokakları son model temizlik araçları ile temizlenecek"

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus’a hizmet edecek araçların en kaliteli ve en modern olması için şartnameyi titizlikle hazırladıklarını vurgulayarak, "Tarsus’un sokakları son model temizlik araçları ile temizlenecek" dedi.
Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Ali Boltaç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, şehre daha iyi hizmet edebilmek için yeni temizlik ve iş araçları ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Tarsus’a hizmet edecek araçların en kaliteli ve en modern olması için şartnameyi titizlikle hazırladık. İhalemizi tamamladık. Artık Tarsus’un sokakları son model temizlik araçları ile temizlenecek. Amacımız, şehrimizi daha yaşanabilir ve temiz hale getirmek. Tarsus her şeyin en iyisine layık" diye konuştu. Başkan Boltaç, ihale sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayarak, yeni araçların teslimatıyla birlikte belediyenin temizlik hizmetlerinde büyük bir iyileşme sağlanacağını ifade etti.
Meclis toplantısına katılan Ülker Aydın da katıldı. Başkan Boltaç, kente değer katan bir cumhuriyet kadını olarak Ülker Aydın’a teşekkürlerini sunarak, katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu kapsamda Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nin isminin ‘Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’, Ülker Aydın STEM Merkezi olarak faaliyet gösteren tesise ‘Ülker Aydın Çocuk Bilim Merkezi’ isminin verilmesi ve kütüphane olarak hizmet veren tesise ‘Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi’ isminin verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

"Emeklilerimiz için özel bir mekan hazırlıyoruz"
Başkanı Boltaç, meclis kürsüsünde emeklilere yönelik özel bir yaşam alanı oluşturduklarını ve çok yakında emekli evinin açılışını yapacaklarını duyurdu. Boltaç, "Tarsus Belediyesi herkesin belediyesi. Şimdi emeklilerimiz için özel bir mekan hazırlıyoruz. Köylü Pazarının bulunduğu bölgede açılışa hazırladığımız emekli evinde büyüklerimiz hoşça vakit geçirebilecek. Satranç, dama gibi oyunların oynanabileceği, çay ve çorba ikramlarının yapılacağı, sıcak bir ortam oluşturduk. Bunun yanı sıra, haftanın belirli günlerinde belediyemizin sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından emeklilerimiz için sağlık kontrolleri yapılacak. Diyetisyen, psikolog ve sağlık görevlilerimiz de burada hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

"Hayvan barınağımızın kapasitesini artırıyoruz"
Hayvan barınağında iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildiğini belirten Başkan Boltaç, "Hayvan Barınağına girdiğinizde sağ taraftaki eski yapı yenilendi. İlk giriş hayvanları karşılama alanı. Orada karantina bölümü gibi alanlara ayırdık. Bu konuyla ilgili de epey bir yol aldık. Hayvan barınağımızın kapasitesini artırıyoruz. Tarsus‘a yakışır, hatta Türkiye’de gerçekten örnek gösterebilecek yönetmeliklere uygun, her şeyle düşünülmüş şekilde. Eksikliklerimizi de tamamlayacağız. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz alanında uzman kişilerden destek alıyoruz" şekilde konuştu.

"Çiftçimiz geçtiğimiz sene zaten zarar etti, bu sene don afeti yaşadı"
Don felaketinin Tarsus’ta üzücü sonuçlar doğurduğunu kaydeden Başkan Boltaç, "Geçtiğimiz günlerde üzülerek 2- 3 gün süren bir don felaketi yaşadık. Birçok mahallemizi ziyaret ettim. Tablo içler acısıydı. Ben her zaman söylüyorum, dünyadaki savaşların tek bir sebebi vardır gıda ve su. Eğer gıdaya ve suya ulaşımda sıkıntı yaşayan ülkeler olursa o ülkelerin yaşama şansı yoktur. Yarın bir gün olası bir durumda yiyeceğimiz şeyler beton olmayacaktır, tam tersine gıda ürünleri olacaktır. Çiftçimiz geçtiğimiz sene zaten zarar etti, bu sene don afeti yaşadı" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30