MENÜ

Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Yaz Okulu Açılış Programı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen Yaz Okulu Açılış Programı’na katıldı.Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür alanındaki önemli kuru...

Yayınlanma: 03 Temmuz 2023 08:32 Güncelleme: 29 Ağustos 2025 22:17
Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Yaz Okulu Açılış Programı’na katıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından düzenlenen Yaz Okulu Açılış Programı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür alanındaki önemli kuruluşu KAYMEK, okulların kapanmasının ardından yaz tatilini eğlenceli, sosyalleşerek dolu dolu geçirmek isteyecek öğrencilere yaz dönemi ile kucak açıyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla KAYMEK Yaz Okulu’nun açılışı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Talas Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen KAYMEK Yaz Okulu Açılış Programı öncesi Başkan Büyükkılıç, merkezi gezerek, çocuklarla yakından ilgilendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Öncelikle geçmiş Kurban Bayramı’nızı tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık ama yavrularımızın eğitimi öğretimi elbette sürecek” dedi.
Yaz aylarının daha verimli, daha sağlıklı geçmesini temenni eden Başkan Büyükkılıç, “Yavrularımıza hem katkı sağlayan hem onların günlerini değerlendiren hem de kültürel ve sportif açıdan sağlıklı ve ufuklu olmalarını, değerlerine bağlı olarak yetişmelerini sağlayacak olan çalışmaları KAYMEK marifetiyle Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yapıyoruz” diye konuştu.

“HER BİR VELİMİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Büyükkılıç, KAYMEK ile gençlerin her zaman özgüven içerisinde yetişeceklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Yavrularınızı emanet ettiğiniz için değerli öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin şahsında her bir velimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah sizlere layık oluruz. İnşallah ‘iyi ki KAYMEK’e göndermişiz. Orada hem kültürel açıdan hem sportif açıdan hem bilgi birikimi bağlamında yaz dönemini çok iyi değerlendirdik’ diyebilirsiniz. Biz onu mutluluk kaynağı olarak görür, seviniriz. Öğretmenlerimizden bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrasında daha fazlasını istiyorum. Yavrularımızı bir anne şefkatiyle, bir veli şefkatiyle öğretmenlikten öte bağrına basarak aynı şekilde davrandıklarını biliyorum. Bu dönem daha fazla gayret göstereceklerini, yavrularımızın özgüven içerisinde yetişmelerini sağlayacaklarına inanıyorum.”

“KAYMEK’TEN HEP MEMNUNİYETLE BAHSETTİLER”
KAYMEK’ten hep memnuniyetle bahsedildiğine vurgu yapan Başkan Büyükkılıç, “Sizleri seviyoruz. Buralar sizlerin vaktini hoş geçireceği, değerlendireceği ve bilgi birikimiyle buradan ayrılacağı yer olacak. Daha sonra zinde ve dinç olarak, dinlenmiş olarak, her yönüyle, 2023-2024 eğitim öğretim yılına başladığınız okullarınızda ‘ne kadar güzel, hakikaten diğerlerinden bu öğrenci çok farklı, sosyal yönüyle, kültürel yönüyle, donanımıyla, birikimiyle, özgüveniyle’ dedirtirsek biz görevimizi yapmış olacağız. Umarım bugüne kadar hep böyle dediler, KAYMEK’ten hep memnuniyetle bahsettiler, inşallah aynı şekilde bu yaz döneminde gerek KAYMEK bünyesinde meslek edindirme kurslarımızda ilgi bağlamında, gerek Spor A.Ş.’miz marifetiyle sportif alanlarda her türlü önce şehrimizi tanıyarak, önce kurumlarımızı tanıyarak özgüven içerisinde bu çalışmaları yapacağınıza ben inanıyorum” diye konuştu.
Büyükkılıç, öğrencilere nasihatlerde bulunarak, “Heyecanlısınız biliyorum. Burası bir okul değil onu bilin, burası sadece sizin daha özgüven içerisinde vaktini geçireceği, sizlerin kurum ve kuruluşlarının yerleri. O açıdan bu belediye sizin, buradaki öğretmenler sizin büyükleriniz, sizlere yol gösterici önder ve rehberleriniz, merhamet timsali canlarımız, o açıdan hiç korkmayın, heyecanlanmayın, kendinizi sınavda falan hissetmeyin” ifadelerini kullandı.
KAYMEK Yaz Okulu mezuniyet töreninin 26 Ağustos Cumartesi günü planlandığını ifade eden Büyükkılıç, “26 Ağustosta kapanış merasimini bu şekilde inşallah beraber yapacağız. O zaman diyeceksiniz ki, ‘biz çok iyi yere gelmişiz, çok güzel vakit geçirdik.’ Öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’ye hizmet etmeye gayret gösterdiklerini kaydederek, şunları söyledi:
“Kayseri’miz büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan, herkesin takdir ettiği, sizlerin de bizleri seçmek suretiyle burada hizmet etmemize vesile olduğu güzel bir şehir. Şehrimizin kıymetini bilelim, birbirimizin kıymetini bilelim, inşallah başarılı bir yaz dönemi geçirelim. Aynı şekilde 16 ilçemizin her birinde bu eğitimi, bu çalışmayı yapıyoruz. Çünkü Kayseri’yi biz 1 milyon 500 bin nüfusuyla, 16 ilçesiyle tek vücut olarak diğer belediye başkanı kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle vermek suretiyle bir ağabey kardeş anlayışı içerisinde bu şehre hizmet etmeye özen gösteriyor, gayret ediyoruz.”
Açılış sonrası sınıfları tek tek gezerek öğrenci ve öğretmenlere iyi dersler temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

DEPREMZEDE VATANDAŞTAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR VE DUA
Büyükkılıç, Kahramanmaraş’tan gelen bir depremzede vatandaş ile görüşerek, Yaz Okulu kursuna gelen çocuğu Muhammet Salih ile yakından ilgilenirken, depremzede vatandaş da “Kayseri gerçekten büyük destek oldu. Oradan buraya epey gelen oldu. Kayserililer sahiplendi. Allah hepsinden, sizlerden razı olsun” diye dua ve teşekkür etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Kars’ta yükümlülere meslek edindirmeye yönelik teknik destek sözleşmesi imzalandı

Kars’ta yükümlülere meslek edindirmeye yönelik teknik destek sözleşmesi imzalandı

Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2026 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Bir Meslek Bir Umut" isimli teknik destek faaliyetinin sözleşmesi Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Nurullah Karaca ile Kars Denetimli Serbestlik Müdürü

Gemlik-Mudanya yolu heyelan sebebiyle kapandı

Gemlik-Mudanya yolu heyelan sebebiyle kapandı

Bursa’da Gemlik-Mudanya sahil yolu, Kurşunlu Mahallesi’nden itibaren meydana gelen heyelan sebebiyle trafiğe kapandı.Edinilen bilgilere göre, bölgede etkili olan yağışların ardından yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapadı. Güvenlik ger

Geleceğe yeşil miras

Geleceğe yeşil miras

Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik Ofisi, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) ile Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (DÜSTİBAM) katkılarıyla Beyköy’de fidan dikme etkinliği ile okullar yeşillendirdi.Düzce Ün

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’a kuvvetli yağış uyarısı

Aydın’da yarın öğlen saatlerinden sonra beklenen kuvvetli yağışlar için vatandaşlar uyarıldı.Meteoroloji’den yapılan açıklamada, "Aydın’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (01.04.2026 Çarşamba) öğle saatlerinden sonra il genelin

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

Otizm bir hastalık değil: doğru destekle hayat değişiyor

DÜZCE(İHA) – Dr. Meryem Seçen Yazıcı, otizmin bir hastalık olmadığını belirterek "Otizmi aslında beynin dünyayı işleme biçimindeki bir farklılık olarak tanımlayabiliriz" dedi.Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Yolunu şaşıran karaca yerleşim yerinde görüntülendi

Bartın’da yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusu görüntülendi.Ulus ilçesi Hisar Köyü yolunda aracıyla seyreden bir kişi, yol üzerinde ve ormanlık alanda dolaşan karaca yavrusunu görüntüledi. Yiyecek ararken sürüden ayrıldığı tahmin edilen

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Avusturyalı turistler, Marmaris’i tercih etti

Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl 31 yıl aradan sonra Marmaris’i tercih eden Avusturyalı turistler bu yıl da rotasını değiştirmedi.Marmaris Belediyesi’nin öncülüğünde Alman ve Avusturyalı turistlere yönel

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Karadeniz’e helikopterli yangın önlemi

Tarım ve Orman Bakanlığı, Karadeniz Bölgesi’nde artan yangın riskine karşı hava gücünü devreye alıyor. Amasya’nın Merzifon ilçesine konuşlandırılacak yangın söndürme helikopteriyle, özellikle Orta Karadeniz’de muhtemel orman yangınlarına hızlı müdahale he

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30