MENÜ

Başkan Kurnaz: “Kentsel dönüşüme başlayacağız”

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yakın zamanda kentsel dönüşüme başlayacaklarını, bunu yaparken de doğalgazdan mahrum kalan binlerce konutun doğalgaz sorununu çözeceklerini açıkladı.İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz...

Yayınlanma: 28 Ekim 2024 09:51 Güncelleme: 05 Eylül 2025 02:44
Başkan Kurnaz: “Kentsel dönüşüme başlayacağız”

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yakın zamanda kentsel dönüşüme başlayacaklarını, bunu yaparken de doğalgazdan mahrum kalan binlerce konutun doğalgaz sorununu çözeceklerini açıkladı.
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan İhsan Kurnaz, ilçenin sorunları ve çözüm önerilerine yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurnaz, ilk olarak sağlıksız binaların kentsel dönüşümü ve doğalgazsız konutların sıkıntısını çözmeye öncelik verdiklerinin altını çizdi.

“Kentsel dönüşüme başlayacağız”
İlçenin en büyük sorununun ve birinci önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Başkan İhsan Kurnaz, “Kentsel dönüşüm, vatandaşın rızası ve maddi imkanla yapılacak. Bu dönem Allah nasip ederse kentsel dönüşüme başlayacağız. Ona yönelik çalışma yapıyoruz. Bugün yine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan başkanlığında bürokratlarımızla bir toplantı yaptık. Sadece kentsel dönüşüm değil, İlkadım’da yapılması gereken, kangren haline gelmiş, çözümü zorlaşmış problemleri konuştuk. Bir fikir birliğine vardık. Bunu bir eyleme dönüştüreceğiz. En büyük problem kentsel dönüşüm. Ancak bununla bitmiyor. Başka problemler de var. Kentsel dönüşümle İlkadım’ın problemi bitmiyor. Şehrimiz ‘eski şehir’ olduğu için birçok problemi var. Adalet Mahallesi’nde sağlıksız binaların dönüştürülmesi var. Bazı bölgelerde heyelan bölgesine evler yapılmış. Önümüzdeki dönemde Samsun Büyükşehir ile birlikte bu sorunlara tek tek el atacağız. İki büyük mahallemiz Hastanebaşı ve Kökçüoğlu’nun yüzde 80’i doğalgaz kullanamıyor. 2. Bulvar’ın üstündeki kısımlarda konutlarda doğalgaz kullanımı yok. Kentsel dönüşüme bugün girip, 1 yılda 14 bin konutta sonuç almak zor. Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelerinde kentsel dönüşüm gerektiren 14 bin konut var. Riskli alan ilan edilen Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy’de 8 binden fazla konut, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu’nda da yarısına yakın konut var. 1 yılda bunun tamamını dönüştürme şansımız yok ama başlayacağız. Bunu yaparken de doğalgazı olmayan mahallelerin sorununu çözmeye bakacağız. Riskli alan ilan 3 mahallede Büyükşehir Belediyesi planlama yaptı. Bu plan çerçevesinde çalışmalar yürüyecek. Diğer 2 mahallede de birlikte hareket edeceğiz. Bir plan hazırlığı yapıyoruz” dedi.
Kentsel dönüşüme girecek mahallelerde yüksek kata müsaade edilmeyeceğini ifade eden Başkan Kurnaz, “Kentsel dönüşüm alanlarında yüksek kat müsaadesi yok. Emsal 2 dediğimiz zemin artı 5 kat olabiliyor en fazla. 11 şehir depremden yıkıldı. Kaynakların çoğu sokakta kalmış insanlara kullanıldı, öncelik oralara verildi. 600 binin üzerinde konut yapılacak. 200 bine yakın konut bitti. Ekonomik zorluk, depremden etkilenen şehirler, işlerimizi geciktirdi. Bu yıkım olmasaydı, Samsun eş zamanlı olarak sağlıksız yapıları dönüştürecekti. Biz inşallah vatandaşımızın hem sağlıklı binalarda yaşamasını hem doğalgaz sorununu çözmek istiyoruz. Oturduğu yerden 10 dakikada şehir merkezine iniyor ama evinde doğalgaz yakamıyor. Doğalgaz olmadığı için de başka yere kiraya gitmiş. Bunları nasıl çözeriz onların çalışmasını yapacağız” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da Başkan Kurnaz’a çalışmalarında başarılar diledi.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30