Sahil Park
Yeşilyurt Belediyesi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Ekonomi 24 Nisan 2025 - 17:32 Yorum: 0

Başkan Yılmaz’dan üreticiye destek çağrısı: "Devletimiz üreticimize destekte öncü olmalı"

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık üreticisinin kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelesinde devletin üreticiye destek olması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, "Bakanlığımız, il ve ilçe tarım ve orman müd...

Başkan Yılmaz’dan üreticiye destek çağrısı: 'Devletimiz üreticimize destekte öncü olmalı'

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, fındık üreticisinin kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelesinde devletin üreticiye destek olması gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, "Bakanlığımız, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerimiz zararlı ile mücadele de üreticiyi bilgilendirse de üreticimiz böyle bir dönemde yalnız bırakılmamalı" dedi.
Başkan Yılmaz, Karadeniz Bölgesi’nin fındık üreticisinin son birkaç yılda en büyük tehdidi kahverengi kokarca zararlısından gördüğünü ifade ederek, üreticiye destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Yılmaz, "Fındıkta kalite ve verim kaybına yol açan zararlıya karşı birçok bölgemizde olduğu gibi Samsun ve Çarşamba’da da önemli mücadeleler sürdürülüyor ancak üreticinin geçtiğimiz yıl mahsulünde yaşadığı sıkıntılar ve ilaç maliyetlerinin artması üreticiyi dar duruma düşürmektedir. Ürünleri hem kokarca zararlısı tehlikesi hem de zirai donun vurduğu bu dar dönemde üreticimizi mağdur etmemek asli görevlerimizden olmalıdır. Tarım Türkiye’nin geçmişi ve geleceği olduğu gibi bölgemizin kalkınmasının temel unsurlarından da birisidir" diye konuştu.
Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, yaptığı açıklamada fındık üreticisinin karşı karşıya olduğu bu zararlıya yönelik yapılacak ilaçlama maliyetinin devlet tarafından karşılanması gerektiğini vurgulayarak, devlet yetkililerini ve ilgili kurumları sürece daha aktif katılmaya davet etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber