Başkent EDAŞ, Kastamonu'da 2022 yılında da aralıksız sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerine ek olarak kışın oluşabilecek olumsuzluklara karşı...
Başkent EDAŞ, Kastamonu'da 2022 yılında da aralıksız sürdürdüğü bakım ve yatırım faaliyetlerine ek olarak kışın oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklarını sürdürüyor.
Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş (Başkent EDAŞ) Kastamonu'da kaliteli ve kesintisiz enerji için şehir merkezi dâhil 19 ilçenin farklı köy ve mahallelerinde 467 personel, 82 araç ile şebekenin tamamını gözden geçirerek bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarına devam ediyor.
Yapılan açıklamaya göre, il genelinde toplamda 405 milyon liraya ulaşan bütçeyle, arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve tüketicilerin rahat bir kış geçirmesi için yıl boyunca çalışmalarını sürdüren şirket, 38 adet dağıtım trafosu, 117 adet alçak gerilim dağıtım panosu ve 16 adet beton köşk tesis ederek çalışmalarını sürdürdü.
Araçların bakımları tamamlandı, malzemeler depolandı
Şirket montajını gerçekleştirdiği 50 hücre, 2 bin 526 adet direk ve 945 adet aydınlatma armatürüne ek olarak, 446 kilometre uzunluğundaki hattın bakımını tamamladı. Ayrıca şirket, 82,21 kilometre uzunluğunda yeraltı kablosu ve 21,07 kilometrelik enerji nakil hattı tesis ederek alternatif hatlarla elektrik kesintilerinin önüne geçmeyi hedefledi.
Alanında tecrübeli saha ekipleri ile gece gündüz teyakkuzda olan şirket, zor kış şartlarının neden olabileceği afet kaynaklı arıza ve kesintilere yönelik olarak da hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda şirket; yoğun kar veya fırtına gibi atmosfer kaynaklı afetlere karşı hazırladığı afet aksiyon planlarıyla oluşabilecek arızaların en kısa sürede giderilmesi için gerekli araç bakımlarını tamamladı, arıza onarımında ihtiyaç duyulabilecek teknik malzemeleri ise lojistik hizmet merkezlerinde depoladı.
Destek ekipleri harekete geçmeye hazır
Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile birlikte Enerjisa Enerji'nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Kastamonu'ya ek olarak Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde hizmet veriyor. Hizmet verdiği illerden birinde, yoğun kar, fırtına ya da sel gibi afetlere işaret eden meteoroloji tahminlerinin oluşması durumunda şirket, hizmet verdiği diğer illerden veya diğer Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden destek ekiplerini teyakkuza geçirebiliyor.
Söz konusu meteorolojik tahminlerin gerçekleşmeye başlamasıyla şirket, kesintisiz enerji için söz konusu destek ekiplerini ilgili araç ve ekipmanlarıyla en hızlı şekilde afet bölgesine intikal ettirebiliyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Dün gün içinde 98,99 dolara kadar yükselen Brent petrol, günü 97,81 dolardan tamamlamıştı. Bugün saat 09.30 itibarıyla Brent petrolün vadeli varil fiyatı, önceki kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,9 değer kaybederek 96,91 dolara geriledi. Aynı dakikalarda Bat
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı su ürünleri istatistiklerini açıkladı. Verilere göre su ürünleri üretimi 2025 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 37 bin 19 ton olarak gerçekleşti. Toplam üretimin yüzde 33,4'ünü avcılık yol
HAKSİAD Elazığ Şube Başkanı İsrafil Karamazı, 25-28 Haziran tarihlerinde Ankara Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek 6'ncı Geleneksel HAKSİAD İş Dünyası Buluşması öncesinde açıklamalarda bulundu. Programın, Türkiye'nin farklı illerinden iş insanlarını bir a
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Mali Otomasyon Sistemi (MOSIP) altyapısında bazı hizmetlere erişilmesinde gecikme meydana gelmesinden dolayı son ödeme günü bugün olan borçların ödeme gününün 7 Nisan’a kadar uzatıldığını duyurdu.SGK tarafından yapılan açıkla
Alanya Sanayi ve Ticaret Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Mart ayı yönetim kurulu toplantısında Ziraat Bankası’nın tatil finansmanı uygulamasını hayata geçirdiğini ve vatandaşların kredi kartı limitinden bağımsız olarak kredi kullanarak tatil yapabilmesi
2026 Zhongguancun Forumu Çin’in başkenti Pekin’de başladı. Forum kapsamında düzenlenen Yatırım Konferansı’nda toplam 34 proje imzalandı. Projelerin, Pekin’in sanayi gelişimine yeni bir ivme kazandıracağı belirtildi.Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Yatı
Kayseri, Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 7,99 artışla 319 milyon 54 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat Ayı dış ticaret verilerini değerlendiren Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, "Savaş ve kri
Samsun merkezli elektrik dağıtım şirketi 2026-2030 dönemini kapsayan yatırım ve bakım programı kapsamında Samsun 25 milyar TL tutarında yatırım ve bakım çalışması gerçekleştirecek."Geleceğin enerji altyapısını inşa etme" vizyonuyla çalışmalarını sürdüren
Almanya: Savaş uçağı konusunda çeşitli aktörlerle görüşüyoruz
ABD, İran'a karşı saldırılara başladı: Liman kentleri vuruluyor
03Bingöl'de taziye dönüşü trafik kazası: 4 yaralı
04Anamur'da orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler değerlendirildi
05Tokat'ta otomobil ile minibüs çarpıştı: 5 yaralı
06Uşak'ta 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
07Antalya'da asayiş uygulamalarında 765 aranan şahıs yakalandı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük