Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 02 Ekim 2022 - 04:37 Yorum: 0

Baştürk: İş dünyası değişim fırsatını en iyi şekilde değerlendirecektir

2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerine kısa bir süre kalırken, Mavi pusula ile ‘Sanayi büyüyecek, ticaret canlanacak’ sloganı ile başkanlığa talip olan İşadamı Akif Baştürk, sandıktan çıkacak

Baştürk: İş dünyası değişim fırsatını en iyi şekilde değerlendirecektir

2 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) seçimlerine kısa bir süre kalırken, Mavi pusula ile ‘Sanayi büyüyecek, ticaret canlanacak’ sloganı ile başkanlığa talip olan İşadamı Akif Baştürk, sandıktan çıkacak her sonuca kararlı olduklarını belirterek, iş dünyasının bu değişim fırsatını en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.

MTSO seçimleri öncesi yaklaşık 1 aydır süren seçim çalışmasında yoğun bir tempoda çalışan Başkan Adayı Akif Baştürk, Pazar günü yapılacak komite seçimlerinin Malatya ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Malatya’nın vereceği karara saygı duyacaklarını belirten Baştürk, “İş dünyamız kendilerini yakından ilgilendiren bu seçimde, bu fırsatı kaçırmayacaklarını umut ediyorum. Şuan ki durumdan çok daha geride, şehirle barışık olmayan kısır çekişmelerin sürdüğü, herkesle kavgalı bir dönemin sürmesi hiç kimseye bir şey katmayacaktır.” dedi.

Göreve gelmeleri durumunda Malatya’nın tüm dinamiklerini harekete geçireceklerini ve kentin ekonomik alanda büyümesi adına el birliği ile çalışacaklarını da dile getiren Baştürk, “Herkes ile iyi geçineceğiz. Bürokrasi ile siyaset ile sivil toplum kuruluşları ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Malatya’nın her alanda gelişmesi ve büyümesi için tüm ekibimizle yoğun çaba sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

1 aylık seçim çalışmaları sürecinde her sektöre her kesime ulaşmaya çalıştıklarını da kaydeden Baştürk, bu süreç zarfında kendisi için gönüllü olarak çalışan birçok adsız kahramanın da bulunduğunu belirtti. Seçimlerde oy kullanacakların tam listesini seçime kısa bir süre kala kendilerine verildiğini de belirten Baştürk, buna rağmen, “Arkadaşlarımızın ulaşamadığı sanayicimiz, esnafımız, tüccarımız varsa bu nokta da kusura bakmasınlar. Bu süreçte en iyisini yapmaya çalıştık, meclis üyesi adayı arkadaşlarımız her alanda ve sektörde herkese birebir ulaşmaya çalıştılar. 1 aylık seçim sürecini en iyi şekilde geçirdiğimizi düşünüyorum. Biz yola çıkarken ben değil biz anlayışı ile çıktık. Göreve geldiğimizde de her komite ile birebir çalışarak tüm sorun ve sıkıntıları yerinde çözme adına gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odalarının görevlerinden birisinin de OSB’lerin alt yapısını sağlamak olduğunu anımsatan Baştürk, “Bölgeye en iyi yatırımcıları getirmek, OSB’nin tüm alt yapı sorunlarının çözümü için çalışmaktır odaların görevi. TSO’nun görevi buraya gelecek yatırımları engellemek değildir. Bu süreçte Malatya’ya gibi büyük bir şehrin OSB’sinde olmazsa olmazlardan biri olan demiryolu projesinin engellenmesi TSO Başkanının görevi değildir. İnsanlar yaptıkları işle övünür, engelledikleri işler ile övünmez. Yunus’un da dediği gibi ‘Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için. Biz buraya talip olurken yıkılan dökülen ne varsa onarmaya geldik, şehrimize katkı sunmak için geldik. Böyle bir yönetim tarzıyla yola çıktık. 2 Ekim’de yapılacak MTSO seçimlerinin Malatya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bürokraside işleri tıkamak için değil kolaylaştırmak için göreve talip olduklarının da altını çizen Başkan Adayı Baştürk, “TSO bir siyasi kurum değil, bir şehrin ekonomisine fayda sunacak bir kurum. OSB’lerin büyümesi demek şehrin büyümesi, ticaretin gelişmesi, esnafın büyümesi demek. Küçük ve orta ölçekli firmaları bir araya getirerek onların ürünlerini yurt dışına satmaları için imkanlar sunacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber