Özel sağlık kuruluşlarında ücretli olarak uygulanan lazerli hemoroid (basur) tedavisi, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’nde ücretsiz olarak yapılıyor. Uygulanan lazer yöntemi sayesinde hastalar hem m...
Özel sağlık kuruluşlarında ücretli olarak uygulanan lazerli hemoroid (basur) tedavisi, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’nde ücretsiz olarak yapılıyor. Uygulanan lazer yöntemi sayesinde hastalar hem modern hem de ücretsiz bir tedaviye ulaşırken aynı gün taburcu oluyor.
Halk arasında basur olarak bilinen ve birçok insanın ortak sorunu olan hemoroid tedavisine modern dokunuş olan lazer yöntemi, Sakarya’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’nde ücretsiz olarak yapılıyor. Özel sağlık kuruluşlarında ücretli olarak uygulanan bu yöntemin şehirdeki iki devlet hastanesinde uygulanması sayesinde hastalar hem modern hem de ücretsiz bir tedaviye ulaşıyor. Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muhammed Doğangün, hastalığın tedavisinde kullanılan lazer yönteminin son yıllarda yaygınlaştığını ve büyük kolaylık sağladığını belirtti. Yaklaşık 5 dakika süren bu işlemin ardından hastaların aynı gün taburcu olabildiğini ifade eden Doğangün, lazer tedavisinin devlet hastanelerinde tamamen ücretsiz olarak sunulduğunu söyledi.
"Poliklinik hizmetlerinde en sık karşılaştığımız hastalıkların başındaki geliyor"
Hastalığın tanımını yapan Op. Dr. Muhammed Doğangün, "Hemoroidal hastalık makat bölgesinin sol kısmındaki damar ve kas yapılarının birlikte büyümesi ile genişlemesiyle ortaya çıkan bir rahatsızlık. Uluslararası kaynaklarda da insanların yaklaşık yarısının ömrünün bir döneminde bu hastalıkla karşı karşıya kaldığını bizlere göstermekte. Bizlerinde poliklinik hizmetlerinde en sık karşılaştığımız hastalıkların başındaki geliyor. Bu hastalıkların pek çok tedavisi var. Öncelikli olarak insanların yemelerine, içmelerine, su tüketmelerine önem veriyoruz. Bunlara dikkat etmeyen kişilerde bu hastalığın belirgin bir şekilde ortaya çıktığı bir gerçek. Yine aynı şekilde hareketsizlik, sürekli olarak ayak durma ya da sürekli olarak oturmaya bağlı olarak ta bu hastalık yaygın bir şekilde ortaya çıkmaktadır" dedi.
"5-6 dakikalık ve günübirlik bir işlem oluyor"
Lazerli tedavi sürecini aktaran Doğangün, "Biz bu hatalığı tanımlarken dört evreye ayırıyoruz ve bunu muayene keşifleriyle gerçekleştiriyoruz. Hastalarımız bize başvurduğunda onları çok iyi dinlememiz gerekiyor ve dinlediğimiz zaman hastalığın sebebini ortaya koymaya çalışıyoruz. Eğer ki keşiflerde evre bir varsa bunlardan kurtulması için cerrahi bir endikasyon koymuyoruz ama hastalarımızın rahatsızlığı evre2- evre3 haline gelmişse biz bu hastalarda lazer dediğimiz yöntemle sorunu çözmeye çalışıyoruz. Biz bu sorunu lazer probuyla bölgeye girerek damarları küçültüyoruz. Bu işlem bizim içi yaklaşık 5-6 dakikalık ve günübirlik bir işlem oluyor. Biz hastalarımıza yarım günlük bir uyku verecek şekilde hazırlıyoruz ve hastanemize geliyorlar ve geldikleri günde de taburcu olabiliyorlar. Evre 4 hastalarda ise ameliyat yapılması gerekiyor, lazer bu hastalarda çok işe yaramıyor" diye konuştu.
"Hemoroidal hastalık ciddi bir rahatsızlık olarak insanların hayat konforunu bozuyor"
Doğangün, "Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sadıka Sabancı Devlet Hastanesi’nde bu lazer tedavi yapılabiliyor. Bunun pek çok devlet hastanesinde yapılmadığını biliyoruz. Bunun için gerek İl Sağlık Müdürlüğümüz, gerek hastane yönetimi ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve bize bu imkanı sağlıyor. Bizim lazer cihazımız tedarik edildiği için müdürlük ve hastanemiz tarafından bu işlemi hastalarımıza ücretsiz olarak sağlıyoruz. Devlet hastaneleri dışında yapılan lazerli tedavi yönteminin fiyatlarını bilmiyorum ama hastalarımız, çok yüksek meblağlarda yapıldığını söylüyor. Bu birazda hastanın hizmet almasıyla ilgili bir hadise ama bizden bu hizmeti almak isteyenlere tamamen ücretsiz bir şekilde sağlıyoruz. Önemli olan hastalıkları ortaya çıkmadan engellemesi tarafındayız, bütün hekimlerde böyledir. Hemoroidal hastalık ciddi bir rahatsızlık olarak insanların hayat konforunu bozuyor. Önemli olan suyu, lifli gıdaları bol tüketmek, hareketlerle ilgili sorun varsa bunlardan uzak durmamız gerekiyor. Böyle bir rahatsızlık varsa da bir uzmana başvurmaktan çekinmemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uzmanlar, ekran karşısında geçirilen sürenin boyun yapısından göz sağlığına, kas gücünden motor becerilere kadar birçok alanda risk oluşturduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre telefon ekranına bakarken başın öne doğru eğilmesiyle oluşan ve "teknoloji boynu"
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Göz Hastalıkları Kliniği bünyesinde Elektroretinografi (ERG) Laboratuvarını hizmete açtı. Retina hastalıklarının tanısında kullanıl
Çocuklarının fiziksel, duygusal ve akademik gelişimi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan pek çok anne ve baba, farkında olmadan kendi ruh sağlığını ikinci plana atabiliyor. Sosyal medyada sürekli karşılaşılan "kusursuz ebeveynlik" paylaşımları
Çocuk ve gençlerin eğitim ve sınav sürecini arkalarında bırakmalarının ardından okulların kapanmasıyla uzun yaz tatili de başlamış oldu. Dersler, ödevler ve sınav telaşı geride kalırken çocukların günlük yaşamında önemli bir değişiklik yaşanıyor. Boş zama
Norveç'teki Bergen Üniversitesi araştırmacıları, annelerin emzirme süresi ile çocuklarda DEHB belirtileri geliştirme olasılığı arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırmanın başyazarı, Bergen Üniversitesi Biyotıp Bölümü araştırmacısı ve Betanien Hastanesi kıd
Ebolanın nadir “Bundibugyo” varyantının yol açtığı salgında yüzlerce kişi izolasyon altında tedavi görüyor, henüz onaylı bir aşı veya tedavi bulunmuyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda mayıs ayında başlayan Ebola salgınında doğrulanan vaka sayı
Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, aşırı sıcakların beyin fonksiyonları, bilişsel performans, ruh hali ve nörolojik sağlık üzerindeki etkileri ve korunma yolları hakkında açıklamalarda bulundu. Aşırı sıcaklar beyne giden kan akımı ve oksijen miktarını azal
Güney Galler Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada, akut psikolojik stresin vücutta serbest radikal üretimini hızla artırdığı, bunun da kan pıhtılarının oluşum biçimini değiştirerek kanı daha kolay pıhtılaşabilir hale getirdiği belir
Malatya’da 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi Nöbeti
Türkiye genelindeki camilerde selalar okundu
03Venezuela'daki depremde ölü sayısı arttı
04ABD, İran limanına doğru seyreden bir tankeri vurdu
05Vali Yavuz: 15 Temmuz'da milletimiz tek yürek olarak darbecilere geçit vermedi
06Ensarullah yetkilileri: Sana Havalimanı, saldırılarının ardından uçuşlara yeniden başlamaya hazır
07Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda sefer düzenlemesi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük