ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Hindistan ile ortaklık, tarihin herhangi bir zamanından daha güçlü, daha yakın ve daha dinamik” dedi.ABD, küresel rakibi Çin’e kar...
ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile düzenlediği ortak basın toplantısında “Hindistan ile ortaklık, tarihin herhangi bir zamanından daha güçlü, daha yakın ve daha dinamik” dedi.
ABD, küresel rakibi Çin’e karşı Asya ülkelerinde etkinliğini arttırmak amacıyla diplomatik temaslarına devam ediyor. Bu kapsamda ABD Başkanı Joe Biden, Hindistan ile savunma, ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmelerini sürdürüyor. İki lider Beyaz Saray’da yapılan ihtişamlı karşılama töreninin ardından ikili ilişkileri konuşmak üzere Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te bir görüşme daha gerçekleştirdi.
Görüşmenin ardından basın açıklamasında bulunan Biden ve Modi, görüşmede insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerler üzerine konuştuğunu açıkladı. ABD Başkanı Biden, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin parladığını söyleyerek ”Hindistan ile ortaklık, tarihin herhangi bir zamanından daha güçlü, daha yakın ve daha dinamik” dedi.
Hindistan Başbakanı Modi de demokratik değerlere olan bağlılığını vurgulayarak, ”Demokrasi bizim ruhumuzdur, demokrasi damarlarımızda akıyor. Biz demokrasiyi yaşıyoruz ve atalarımız aslında bu kavramı kelimelere dökmüştü. Bu sınıf, mezhep, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin böyledir” ifadelerini kullandı.
Biden‘ın Çin temasları
Biden, Hindistan Başbakanı Modi ile düzenlediği basın toplantısında Çin hakkında söylediği sözlerin değişecek bir şey olmadığını belirterek ilerleyen günlerde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüşmek istediğini söyledi. Biden, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in “diktatör” olduğunu ima etmiş, Çin Dışişleri Bakanlığı bu benzetmeye tepki göstererek "Açık bir siyasi provokasyon" demişti.
ABD ve Hindistan ilişkileri
ABD yönetimi, Çin’in küresel çaptaki rekabetine karşı Hindistan’ı stratejik bir araç olarak görüyor. Bu nedenle ABD, Hindistan ile ilişkilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Modi’nin ABD’de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında iki ülke arasında madencilik, teknolojik kalkınma, uzaycılık, ekonomi, sağlık, eğitim, iklim değişikliğiyle mücadele, gıda güvenliği, savunma ve ticari işbirlikleri konularında kapsamlı anlaşmalarının yapılması planlanıyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
Facianın Eşiğinden Dönüldü: Otomobil Akaryakıt Tankerine Çarptı
İtalya'da bir çift, çocuklarının arabada öldüğünü 100 kilometre sonra fark edebildiler
03Malatya Kültür Yolu Festivali Etkinliklerle Sona Erdi
04Ferhat Göçer’in Şarkılarıyla Malatya Kültür Yolu Festivali’ne Veda Edildi
05Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 258 bin 104 oldu
06Trump, Güney Kore'yle askeri tatbikatların ölçeğini Kuzey Kore için küçülttü
07Büyük İslam Ocakları’ndan Malatya’da Gençlik ve Teşkilatlanma Mesajı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük