MENÜ

Bursa, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde tanıtıldı

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, "Tüm Zamanların En Güzel Şehri Bursa" mottosuyla kentin turizm potansiyelini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen özel bir tanıtım programıyla uluslararası kamuoyuna sundu.Program; Bursa’dan belediye başkanl

Yayınlanma: 28 Ocak 2026 11:13 Güncelleme: 28 Ocak 2026 14:30
Bursa, Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde tanıtıldı
Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, "Tüm Zamanların En Güzel Şehri Bursa" mottosuyla kentin turizm potansiyelini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen özel bir tanıtım programıyla uluslararası kamuoyuna sundu.
Program; Bursa’dan belediye başkanları, Bursalı turizm profesyonelleri, Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Mustafa Ünal, Türk Hava Yolları Cidde Ofisi yöneticileri, basın mensupları ile Suudi Arabistan’da faaliyet gösteren tur operatörleri katıldı. Tanıtım programında ise, Türk Hava Yolları Cidde Ofisi Genel Müdürü Salih Döğenci, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Turhan, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır ve Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel yer aldı.
Program kapsamında Bursa’nın destinasyon kimliği kapsamlı biçimde ele alınırken, turizm rotaları ve Suudi Arabistanlı ziyaretçilere sunduğu avantajlar detaylarıyla paylaşıldı. Etkinlik süresince gerçekleştirilen B2B görüşmelerle iş birlikleri güçlendirilirken, Bursa Yenişehir Havalimanı’nın direkt ve charter uçuşlara açık olması özellikle vurgulandı.
Program çerçevesinde konuşma gerçekleştiren Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Mustafa Ünal, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki turizm ilişkilerinin son dönemde ivme kazandığını belirterek, bu tür tanıtım faaliyetlerinin iki ülke arasındaki turizm iş birliklerine önemli katkı sağladığını ifade etti.
Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz adına konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ise Bursa’nın uluslararası tanıtım vizyonuna, Suudi Arabistan pazarıyla geliştirilen iş birliklerine ve kentin güçlü turizm potansiyeline dikkat çekti.
Stratejik coğrafi konumu sayesinde Bursa, Türkiye’de tatil yapmak isteyen Suudi Arabistanlı turistler için merkezi bir destinasyon olarak öne çıkıyor. İstanbul, Balıkesir ve Eskişehir gibi önemli şehirlere kara yoluyla yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Bursa; Uludağ Kayak Merkezi, termal ve sağlık turizmi imkanları, zengin mutfağı, Osmanlı mirasını yansıtan han ve külliyeleri, güçlü sağlık turizmi altyapısı ve dört mevsim turizme uygun iklimiyle dikkat çekiyor.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı denetiminde faaliyet gösteren 550 otel ve 465 seyahat acentesiyle Bursa, turizm sektöründe güçlü bir deneyim ve kapasiteye sahip bulunuyor.
Öte yandan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, 28-30 Ocak 2026 tarihleri arasında Cidde Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan JTTX Cidde Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na da katılım sağlayacak. Bursa hakkında detaylı bilgi almak ve tur paketlerini incelemek isteyen ziyaretçiler, fuar süresince Bursa standını ziyaret edebilecek.
ETİKETLER: Bursa,, Suudi, Arabistan’ın, Cidde, kentinde
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Batman Havalimanı, Uluslararası Daimi Hava Hudut Kapısı ilan edildi

Batman Havalimanı, Uluslararası Daimi Hava Hudut Kapısı ilan edildi

Batman Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı ilan edildi. Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, 11 Temmuz tarihli ve 11514 sayılı Cum

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Edinilen bilgilere göre, Gap Mahallesi'nde sürücülerinin kimlikleri öğrenilemeyen iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ta

New York Times: israilin Gazzeli esire işkence görüntüsü "savaş suçu"

New York Times: israilin Gazzeli esire işkence görüntüsü "savaş suçu"

ABD merkezli New York Times gazetesi, son günlerde dünya kamuoyunda büyük tepki çeken Gazzeli bir esire ait işkence görüntüsünü mercek altına aldı. Gazete, gözleri bağlanan, neredeyse tamamen soyulan ve elleri ile ayakları bağlanarak yüzüstü bir yatağa y

Drift atan sürücüye idari ve adli işlem uygulandı

Drift atan sürücüye idari ve adli işlem uygulandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü trafik birimlerince, sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntüler üzerine yapılan incelemede, Akdeniz Yeşil Sanayi Sitesi içerisinde bir aracın drift yaptığı belirlendi. Ekiplerce yapılan çalışmalar sonucunda sürücü E.Ç. ha

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman hastaneye kaldırıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman hastaneye kaldırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa'da katıldığı bir program sırasında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Erhürman, eski cumhurbaşkanlığı binasında gerçekleştirilen etkinlik sırasında

Arakçi, Umman'ı ziyaret edecek

Arakçi, Umman'ı ziyaret edecek

Resmi devlet ajansı IRNA'nın haberine, Arakçi'nin 11 Temmuz'daki ziyaretinde Orta Doğu'daki durum, özellikle Hürmüz Boğazı ve ikili ilişkiler konusu ele alınacak. Ajans, Arakçi'nin Maskat ziyareti sırasında kimlerle görüşeceğini belirtmedi. Çarşamba geces

Türkiye'den Venezuela'ya 30 ton insani yardım malzemesi gönderildi

Türkiye'den Venezuela'ya 30 ton insani yardım malzemesi gönderildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yönelik insani yardım çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Venezuela'da meydana gelen depremlerin ardınd

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından Battalgazi'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Malatya İl Başkanlığından Battalgazi'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Behçet Sevgili, Battalgazi İlçe Başkanı Servet Tokat ve beraberindeki heyet, Battalgazi ilçesinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti. İş yerlerini tek tek ziyaret eden heyet, esnafla bir araya gelerek talep, öneri ve bekl