Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Ukrayna basınına açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna sav
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Ukrayna basınına açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimlerin de ele alındığını belirtti.
Savaşın sonlandırılması amacıyla ABD, Rusya ve Ukrayna liderlerini bir araya getirecek diplomatik mekanizmalar üzerinde çalışmaların sürdüğünü ifade eden Zelenskiy, bu süreçte Türkiye'nin önemli bir rol üstlenebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın dönemde ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeler gerçekleştireceğini aktaran Zelenskiy, liderler düzeyindeki olası temaslar için Türkiye'nin uygun bir adres olduğunu dile getirdi.
Zelenskiy, "Ukrayna, Türkiye'de liderler düzeyinde üçlü toplantıları destekliyor." ifadelerini kullanarak Kiev yönetiminin konuya ilişkin yaklaşımını ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan da Dolmabahçe'deki görüşmede Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı barışın sağlanması amacıyla Türkiye'nin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu belirtti. Erdoğan, "Barışa giden yolu açmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye hazırız." mesajını verdi.
Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat 2022'den bu yana Antalya ve İstanbul'da tarafları bir araya getiren diplomatik girişimlere ev sahipliği yaparken, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması gibi uluslararası yankı uyandıran süreçlerde de arabuluculuk rolü üstlenmişti. Son görüşmenin, Washington yönetiminden gelen barışa yakın olunduğu yönündeki açıklamalarla aynı döneme denk gelmesi diplomatik çevrelerde dikkat çekti. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında İstanbul'da iki ayrı operasyon gerçekleştirdiği belirtildi. Operasyonlarda piyasa değeri 310,5 milyon TL olduğu değerlendirilen toplam 142 bin 100 e
İskoçya polisi, ABD'li milyarder ve cinsel suçlardan hüküm giymiş Jeffrey Epstein'ın, suç ortağı Ghislaine Maxwell ile birlikte İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde bulunduğu döneme ilişkin inceleme yürütüyor. Soruşturma, o dönem prens olan Andrew Mountbatten
Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, H.K. (29), E.K. (36), O.K. (26) ve B.K'nin (27) evlerinde ve üzerlerinde arama gerçekleştirdi. Aramalarda 6 bin 953 sentetik ecza hapın yanı sıra 3 uyuşturucu kullanma ap
Karar, Trump yönetiminin ara seçimler öncesinde seçim süreçleri üzerindeki federal denetimini genişletmeye yönelik tartışmalı girişimlerine yargı engeli olarak değerlendirildi. ABD Bölge Yargıcı Trina Thompson, Adalet Bakanlığının, vatandaş olmayan kişile
Ukrayna’nın hava savunmasını güçlendirmeyi hedefleyen Patriot füze satışına Washington’dan onay çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Siyasi-Askerî İşler Bürosu, yaklaşık 2,1 milyar dolarlık paketin Ukrayna hükümetinin talebi üzerine hazırlandığını açıkl
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda, "Bir Yabancıyı Ülkeye Sokan ve Ülkede Kalmasına İmkân Sağlama" suçundan hakkında 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis c
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri, uyuşturucu madde satışının önüne geçmek amacıyla çalışma yürüttü. Rasimpaşa Mahallesi'nde devriye gezen polisler, şüpheli davranışlarda bulunan bir kişinin bir araca bindiğini tespit etti.
Yağışların Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Akdeniz'in batısında, İç Anadolu'nun kuzeyinde, Batı ve Orta Karadeniz'de, Doğu Karadeniz kıyılarında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Muş, Bingöl, Çanakkale ve Bilecik ç
Yükleniyor...
00:00:00
Galatasaray A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Arca Çorum Fk
Kasimpaşa A.ş.
Kocaeli̇spor
Göztepe A.ş.
Erzurumspor Fk
Corendon Alanyaspor
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Tümosan Konyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Samsunspor A.ş.
Eyüpspor