MENÜ

Büyükşehir Belediyesinin kurslarında eğitim alan uluslararası öğrencilerin eserleri sergilendi

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) iş birliğiyle düzenlenen sanat atölyelerinde bir çalışma yürütüldü. Bu kapsamda

Yayınlanma: 09 Haziran 2026 15:37 Güncelleme: 09 Haziran 2026 14:10
Büyükşehir Belediyesinin kurslarında eğitim alan uluslararası öğrencilerin eserleri sergilendi

İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) iş birliğiyle düzenlenen sanat atölyelerinde bir çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda farklı ülkelerden gelen 40 uluslararası öğrenci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bünyesinde seramik, ahşap yakma, ebru, karakalem ve Hüsn-i Hat branşlarında görev yapan usta öğreticilerden dört hafta süren uygulamalı atölye çalışmalarında eğitim aldı.

Türkiye kültürünü ve geleneksel sanatlarını yakından tanıma imkânı yakalayan uluslararası öğrenciler, farklı kültürlerin bir araya gelmesine ve kültürel etkileşimin güçlenmesine katkı sundu. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında kurulan bu anlamlı iş birliği, yerel yönetimlerin kültür ve sanat alanındaki imkânlarının uluslararası öğrencilerle buluşturulmasına örnek teşkil etti.

Dört haftalık yoğun ve verimli atölye sürecinin sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan 70 eser, "Sanatla Buluşan Kültürler" temasıyla Uluslararası Öğrenciler Karma Sergisi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, uluslararası öğrencilerin belediyeyle yapılan iş birliği kapsamında MABESEM kurslarında aldıkları eğitimler sonucunda ortaya koydukları eserlerin yer aldığı bir sergi oluşturulduğunu ifade etti.

Başkan Er, "Uluslararası öğrencilerimizin her birinin, gelecekte ülkelerimiz arasında dostluk köprüleri kuracak birer gönül elçisi, birer kültür temsilcisi olacağını unutmamalıyız. Bu gençler yalnızca farklı ülkelerden gelen öğrenciler değil, aynı zamanda gönül coğrafyamızın evlatlarıdır." dedi.

Er, "Zaman zaman mezun olduktan sonra kendi ülkelerine dönen öğrencilerimizle karşılaşıyoruz. Onların önemli görevlerde bulunduğunu, başarılı çalışmalara imza attığını ve ülkelerinde söz sahibi konumlara geldiğini görmek bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bu durum, bugün kurduğumuz ilişkilerin ve verdiğimiz desteğin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Bu nedenle ülkemizde ne kadar fazla uluslararası öğrenciyi ağırlayabilir, onların eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sunabilirsek hem gençlerimiz hem de ülkemiz adına o kadar önemli bir kazanım elde etmiş oluruz." diye konuştu.

Uluslararası öğrencilere yönelik önemli çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Er, son olarak şunları kaydetti:

"Türkiye, gönül coğrafyamızın birçok noktasında önemli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların kalıcı dostluklara dönüşmesinde uluslararası öğrencilerimizin çok değerli katkıları bulunuyor. Bu yönüyle onların varlığını son derece kıymetli buluyor, bu iş birliklerini daha da geliştirmeyi önemsiyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz serginin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrencimizin katılımıyla, daha zengin eserlerle ve daha geniş organizasyonlarla bu etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz." (İLKHA)

ETİKETLER: malatya, Uluslararası Öğrenciler Karma Sergisi
KAYNAK: ILKHA

İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Atık zeytin dallarıyla kuraklığa akıllı çözüm

Atık zeytin dallarıyla kuraklığa akıllı çözüm

Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen proje, Bursa’nın zeytinliklerinden çıkan atıkları tarımda kullanılabilecek yeni bir ürüne dönüştürüyor. Proje ile zeytin budama sonrası ortaya çıkan dallar, "akıllı hidrojel"

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını yaktı, su hatlarını kesti

Yahudi çeteler Filistinlilerin ev ve araçlarını yaktı, su hatlarını kesti

Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde işgalciler ve Yahudi çeteler tarafından Filistinlilere yönelik saldırılar devam ediyor. Nablus'un kuzeybatısındaki Beyt İmrin köyünde, sabaha karşı Yahudi çeteler Filistinli Bülal Abdu'ya ait bir aracı ateşe verdi. Araç

Filipinler'deki depremde ölü sayısı 37'ye yükseldi

Filipinler'deki depremde ölü sayısı 37'ye yükseldi

Deprem dün Mindanao bölgesinde, Sarangani iline bağlı Kablalan ilçesinin yaklaşık 26 kilometre güneybatısında meydana geldi. Yetkililer, deprem nedeniyle şu ana kadar 37 kişinin hayatını kaybettiğini, 456 kişinin yaralandığını ve 4 kişi için kayıp başvuru

Bursa'da son kullanma tarihi geçmiş gıda deposuna baskın

Bursa'da son kullanma tarihi geçmiş gıda deposuna baskın

Gemlik Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan bir depoyla ilgili gelen haber üzerine harekete geçti. Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlerde, depo olarak kullanılan iş y

İzmir’de FETÖ soruşturmasında 78 kişi hakkında gözaltı kararı

İzmir’de FETÖ soruşturmasında 78 kişi hakkında gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, örgütün güncel eğitim yapılanmasına ilişkin faaliyetlerin ortaya çıkarılması hedeflendi. Başsavcılık koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında çok sayıda adrese operasyon gerçekleştiril

Bursa merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 52 gözaltı

Bursa merkezli 4 ilde uyuşturucu operasyonu: 52 gözaltı

Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, çevre illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri sattıkları belirlenen ve kamuoyunda "torbacı" olarak bilinen şüpheliler yaklaşık 4 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alın

Uşak'ta ev ve iş yerine baskın: Çok sayıda antika silah bulundu

Uşak'ta ev ve iş yerine baskın: Çok sayıda antika silah bulundu

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, K.K.'ye ait iş yeri ve ikamette eş zamanlı arama gerçekleştirildi. Adreslerde yapılan aramalarda 1'i kuru sıkı olmak üze

Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar'da kuvvetli yağış bekleniyor

Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar'da kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hâkim olacak. İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun batı bölgeleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerini

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30