Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında "Kadir Gecesi" özel programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Prof. Dr. Abdurrahman Ateş konferans verdi.Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve So...
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında "Kadir Gecesi" özel programı düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Prof. Dr. Abdurrahman Ateş konferans verdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen program, Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Program, Hafız Ahmet Tayyar ve Hafız Serdar Uzala tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ateş bir konferans verdi. Prof. Dr. Ateş, "Tilavetten Kıraata Kur’an Tasavvurumuz" konulu konferansta Kur’an-ı okuyup anlamanın ve yaşamanın önemini anlattı.
Prof. Ateş, "Kur’an indirildiği geceyi Kadir yaptı, ona bir kıymet biçti. Kur’an indirildiği ayı Ramazan yaptı. Bütün ayların en üstünü yaptı. Kur’an indirildiği şehri ‘beledil emin’ yaptı, Tin suresinde geçtiği gibi, Mekke’yi emin belde hale getirdi. Kur’an, kendisini indiren Allah ile Resulullah arasında aracılık yapan Cebrail’e ‘Ruh’ul emin’ vasfını verdi, onu emin yaptı ve nihayetinde Kur’an, kendisine muhatap olarak kabul eden insanlara mü’min vasfını verdi. Kur’an, kendisinin muhatabı olan insanların adını mü’min yaptı. Kur’an bu ismi verdiğine göre her bir Müslümanın, Kur’an’ın yakıştırdığı, nitelediği bu vasfa sahip olup olmadığını kendi hayatında sorgulamak durumundadır. Ramazanlar bizim için bu sorgulamaların bir fırsatıdır, fırsatı olmalıdır" dedi.
Kadir Gecesi özel programının ardından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında her hafta Sanat Sokağı’nda düzenlenen Kahoot! Bilgi Yarışması’nın finali Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen, Ramazan ayı süresince yoğun ilgi gören Kahoot! Bilgi Yarışması’nın Umre ödüllü finali Kadir Gecesi’nde yapıldı.
Ramazan ayı boyunca hafta sonları her akşam düzenlenen yarışmalar, özellikle gençlerin dini bilgilerini pekiştirmelerine imkan sağladı. Siyer, İslam Tarihi ve İlmihal konularında gerçekleştirilen yarışmalarda, her etkinlikte dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncülere çeşitli ödüller verildi. Ramazan ayının manevi atmosferini ilimle pekiştirmeyi hedefleyen yarışmalar, hem eğlenceli hem de öğretici yapısıyla dikkat çekti. Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleşen yarışmalar, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliğe de katkı sundu.
Kadir Gecesi’ne özel olarak hazırlanan final programında ise büyük heyecan yaşandı. Kadir Gecesi’nde gerçekleştirilen özel yarışmada birinci olan Ahmet Sevinç, Umre ziyareti ödülünün sahibi oldu. Yarışmada ilk 5’e giren diğer katılımcılara da çeşitli hediyeler takdim edildi.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Ümmet iftarında gönüller bir oldu
Kar yağışı kazayı beraberinde getirdi: Motokurye yaralandı
03Bodrum’da ormanlık alanda yangın: 2 dönüm alan zarar gördü
04Bolu’da kendini odaya kilitleyen şizofreni hastası kadını polis ikna etti: Tedaviyi kabul etti
05Malatya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor
06Gece yarısı evden alevler yükseldi, mahalleli sokağa döküldü
07Gümüşhane’de eğitime kar engeli
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Göztepe A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Kocaeli̇spor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
Hesap.com Antalyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük