Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 17 Mayıs 2025 - 10:39 Yorum: 0

Çorum’da ilk kez düzenlenen RoboFest’te 44 robot yarıştı

Çorum’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen RoboFest Robot Yarışması, büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışmada 16 farklı okuldan 110 öğrenci, 44 robotla 4 ayrı kategoride mücadele etti.Çorum’da İl Milli Eğitim müdürlü...

Çorum’da ilk kez düzenlenen RoboFest’te 44 robot yarıştı

Çorum’da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen RoboFest Robot Yarışması, büyük bir heyecana sahne oldu. Yarışmada 16 farklı okuldan 110 öğrenci, 44 robotla 4 ayrı kategoride mücadele etti.
Çorum’da İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından ilk kez düzenlenen Robofest Robot Yarışması renkli anlara sahne oldu. Yarışmaya 16 farklı okuldan 110 öğrenci, 23 danışman öğretmen rehberliğinde geliştirdikleri 44 robotla 4 ayrı kategoride mücadele etti. Hitit Üniversitesi öğretim üyelerinin jüri olarak görev aldığı yarışmada dereceye giren takımlar için ödül töreni düzenlendi. Yarışmada başarılı olan öğrencilere kupa, madalya ve sırt çantası hediye edildi. Yarışmanın amacının öğrencilerin kodlama, matematik, fizik ve teknoloji alanlarına olan ilgisini artırmak ve bu alanlardaki becerilerini geliştirmek olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, "Öğrenciler bu yarışmayla kendilerini geliştirmenin yanı sıra, akranlarıyla da seviyelerini karşılaştırma imkânı buldular" dedi.
Hakem heyeti ve teknik ekibe teşekkür belgeleri, danışman öğretmenlere ve öğrencilere ise katılım belgeleri verildi. Ödül töreni, öğrenciler ve öğretmenlerin gurur dolu anlarına sahne oldu. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Çağlar, Müdür Yardımcısı Cihan Türkmen, Şube Müdürü Müslim Kılıç ve hakem heyeti katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber