MENÜ

Darende’de Cumhuriyet Coşkusu Salona Sığmadı

Malatya’nın Darende ilçesinde Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümü, öğrencilerin birbirinden renkli gösterileriyle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza bürünen kapalı spor salonunda şiirlerden halk oyunlarına, güreşten

Yayınlanma: 29 Ekim 2026 12:44 Güncelleme: 29 Ekim 2026 10:30
Darende’de Cumhuriyet Coşkusu Salona Sığmadı

Malatya’nın Darende ilçesinde Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümü, öğrencilerin birbirinden renkli gösterileriyle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Türk bayraklarıyla kırmızı beyaza bürünen kapalı spor salonunda şiirlerden halk oyunlarına, güreşten jimnastiğe kadar birçok etkinlik izleyenlerden büyük alkış aldı.

Malatya’nın Darende ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, öğrencilerin Cumhuriyet ve Atatürk temalı gösterileri salonda duygu dolu anlar yaşattı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci ile Belediye Başkanı Alican Bozkurt, vatandaşları selamlayarak Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Kaymakam Sirkeci: Cumhuriyet geleceğimizin teminatıdır

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci, Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu belirtti.

Türkiye’nin köklü devlet geleneği, güçlü medeniyet birikimi ve birlik beraberlik ruhuyla her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu ifade eden Sirkeci, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında eğitimden teknolojiye, ekonomiden savunma sanayisine kadar her alanda daha büyük hedeflere ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Gençlerin Türkiye’nin geleceğinin inşasında önemli sorumluluklar üstlendiğine dikkat çeken Sirkeci, Cumhuriyet’in kazanımlarının korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Darende’nin tarihi ve manevi mirasına dikkat çekti

Konuşmasında Darende’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine de yer veren Kaymakam Sirkeci, Somuncu Baba’nın manevi mirasıyla şekillenen ilçenin ilim, irfan, kardeşlik ve dayanışma kültürünün önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Darende’nin eğitim, tarım ve turizm başta olmak üzere her alanda gelişmesi için çalışmanın Cumhuriyet’e hizmet etmenin bir parçası olduğunu belirten Sirkeci, ilçenin sahip olduğu değerlerin korunarak geleceğe taşınması gerektiğini kaydetti.

Minik öğrenciler Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı


Protokol konuşmalarının ardından sahne öğrencilerin oldu. Ayşe Ilıcak Anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle başlayan kutlamalarda, Cumhuriyet İlkokulu 3/A sınıfı öğrencisi Ahsen Çınar okuduğu şiirle büyük beğeni topladı.

İclal Başer Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisi salona renk katarken, Osman Hulusi Ateş İmam Hatip Ortaokulu 5/A sınıfı öğrencisi Batuhan Yüksek şiir seslendirdi.

Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin ellerinde Türk bayraklarıyla gerçekleştirdiği Atatürk ve Cumhuriyet temalı gösteri ise törenin en dikkat çeken anlarından biri oldu. Öğrencilerin performansı izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Hacı Hasan Başer Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları ve horon gösterileri de salondaki coşkuyu artırdı.

Gençliğe Hitabe salonda yankılandı

Darende Anadolu Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Elif Akbulut’un şiir sunumunun ardından Özel Naciye Ateş Okulu öğrencileri sahne aldı.

Öğrencilerin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, koro ve oratoryo gösterileri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Cumhuriyet’in kuruluş mücadelesini ve milli birlik ruhunu yansıtan performanslar büyük alkış aldı.

Güreşçiler ve jimnastikçiler gösterileriyle alkış topladı


Kutlamalarda Darende’nin köklü spor kültürü de unutulmadı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan güreş gösterisinde sporcular hünerlerini sergiledi.

Güreş gösterisinin ardından sahne alan jimnastik sporcuları ise sergiledikleri hareketlerle izleyicilerden tam not aldı. Sporcuların performansları Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ayrı bir renk kattı.

Cumhuriyet kortejiyle kutlamalar sona erdi


Programın finalinde gösterilere katılan öğrenciler kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Türk bayrakları eşliğinde vatandaşları selamlayan öğrenciler, Cumhuriyet coşkusunu bir kez daha salona taşıdı.

Kutlamalar, protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Törene Darende Kaymakamı Ömer Sirkeci, Belediye Başkanı Alican Bozkurt, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Apan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ETİKETLER: Darende’de, Cumhuriyet, Coşkusu, Salona, Sığmadı
KAYNAK: Malatya Haber Ajansı

MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Siirt’te kendi üretim modeliyle bir milyar lirayı aşan tasarruf

Siirt’te kendi üretim modeliyle bir milyar lirayı aşan tasarruf

Kamu kaynaklarının kullanımında yeni bir model uygulayan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, dışarıdan hizmet satın almak yerine kendi tesislerini kurarak üretime geçtiklerini, bu sayede hem yol çalışmalarını sürdürdüklerini hem de

Şırnak’ta eczanelerde kış saati düzenlemesi

Şırnak’ta eczanelerde kış saati düzenlemesi

Şırnak Eczacı Odası tarafından yapılan açıklamada, 1 Kasım Pazar günü itibarıyla kış saati uygulaması kapsamında eczanelerin açılış ve kapanış saatlerinin yeniden düzenlendiği belirtildi. Şırnak Eczacı Odası, vatandaşların ilaç ihtiyaçlarını karşılamak iç

Rusya: Harkov ve Sumi bölgelerinde iki yerleşim daha ele geçirildi

Rusya: Harkov ve Sumi bölgelerinde iki yerleşim daha ele geçirildi

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna ve Donbass’ta sürdürdüğü “özel askeri harekat”ın son 24 saatine ilişkin gelişmeleri paylaştı. Bakanlığın açıklamasında, Sever (Kuzey) Askeri Grubu birliklerinin yürüttüğü faaliyetler sonucunda Har

AFAD'dan Mersin için kuvvetli sağanak uyarısı

AFAD'dan Mersin için kuvvetli sağanak uyarısı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından gönderilen bilgilendirme mesajında, Mersin'de yarın yer yer kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekilen mesajda, sel ve su b

Silopi’de 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için "Bedi Besmele" programı düzenlendi

Silopi’de 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için "Bedi Besmele" programı düzenlendi

Gümrük Lojmanları Camii’nde gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü Arif Yeşildağ, İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Şanlı, Emekli Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Abdullah Kaplan, din görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Prog

Kış aylarının vazgeçilmezi kestane tezgâhlarda

Kış aylarının vazgeçilmezi kestane tezgâhlarda

Bursa’nın tescilli ve vazgeçilmez lezzetlerinden kestane, havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Bu yıl üretimde yaşanan bolluk, kestane tezgâhlarına da yansıdı. Bursa’nın önemli tarımsal ürünlerinden biri olan kestane, yeni

Siyonistlerin seçimi, ihtimaller ve Filistin'in geleceği

Siyonistlerin seçimi, ihtimaller ve Filistin'in geleceği

Seçimlerdeki son durum; ihtimaller ve Filistin'in geleceği hususunda yeni tartışmalara kapı aralıyor. Binyamin Netanyahu liderliğindeki sağ ve ultra-Ortodoks iktidar bloku yaklaşık 54 sandalye ile yarışı önde götürüyor. Eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisen

69 ilde kaçakçılık operasyonu: 494 şüpheliye adli işlem

69 ilde kaçakçılık operasyonu: 494 şüpheliye adli işlem

İçişleri Bakanlığı, kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında 69 ilde operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlüklerince yürütülen çalışmalar s

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
22
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
20
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
19
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
18
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
16
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
15
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
14
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
8
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3