Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Malatya’daki ilk kongresine katıldı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Destici’nin yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayra
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Malatya’daki ilk kongresine katıldı. Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongreye Destici’nin yanı sıra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, BBP kurmayları, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.
“Malatya’da İlk Kongremizi Yapmanın Gururunu Yaşıyoruz”
Kongrede konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Malatya’nın ekmeğini yemiş, suyunu içmiş bir kardeşiniz olarak bugün burada sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Salonları dolduran dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
Destici, kongreye yoğun katılım gösteren partililere teşekkür ederek, “Bu coşku, bu kararlılık davamızın ne kadar diri olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.
“Depremde Büyük Bir Acı Yaşadık”
Malatya’nın 6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilendiğini hatırlatan Destici, depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı. Deprem mezarlıklarını ziyaret ettiklerini belirten Destici, “Her bir kaybın ayrı bir hikâyesi, ayrı bir acısı var. Rabbim bir daha bu millete böyle bir acı yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
“Devletimiz Güçlüdür”
Deprem sonrası yürütülen çalışmalara değinen Destici, devletin kısa sürede önemli bir toparlanma süreci yürüttüğünü belirtti. Deprem bölgelerinde yüz binlerce konutun teslim edildiğini hatırlatan Destici, “Eksikler olabilir ama esas olan şehirlerimizin büyük ölçüde ayağa kaldırılmış olmasıdır. Devletimiz güçlüdür, milletinin yanındadır” dedi.
Destici, Cumhurbaşkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, valilikler, belediyeler, AFAD, Kızılay ve gönüllü kuruluşlara teşekkür etti.
Gazze ve Uluslararası Sistem Eleştirisi
Konuşmasında Gazze’de yaşananlara da değinen Destici, İsrail’in saldırılarını sert sözlerle eleştirerek, “Gazze’de yaşananlar açık bir soykırımdır. Uluslararası sistem ne yazık ki bu zulüm karşısında sessiz kalmaktadır” dedi.
Destici, Türkiye’nin güçlü olmak zorunda olduğunu vurgulayarak, gıda, enerji, ilaç ve savunma sanayisinin stratejik alanlar olduğuna dikkat çekti.
“Ortada Kürt Meselesi Değil, Terör Meselesi Var”
Terörle mücadele konusunda net mesajlar veren Destici, “PKK ve uzantıları Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. Ortada bir Kürt meselesi yoktur, ortada bir terör meselesi vardır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin terörle mücadeleye 40 yılda yaklaşık 2 trilyon dolar harcadığını belirten Destici, bu kaynağın ülkenin kalkınması için kullanılabilmiş olsaydı Türkiye’nin çok daha güçlü bir noktada olacağını söyledi.
“Silah Bırakmadan Barış Olmaz”
Terör örgütlerine yönelik çağrısını yineleyen Destici, “Pazarlıksız, müzakeresiz silah bırakacaklar ve kendilerini feshedecekler. Türkiye, sınırlarının yanında bir terör yapılanmasına asla izin vermemiştir, vermeyecektir” dedi.
“Biz Biriz, Beraberiz”
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik vurgusu yapan Destici, “Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Türkmen’iyle biz büyük Türk milletiyiz. Acımız da sevincimiz de birdir. Ay yıldızlı bayrağın gölgesinde kıyamete kadar var olacağız” şeklinde konuştu.
MHA Malatya Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın tek listeyle yapılan genel kurulunda mevcut Başkan Arif Bilek, güven tazeleyerek üçüncü kez başkanlığa seçildi.Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın tek liste
Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, "Manisa ilinde 46 tane taklit ve tağşiş yapan firma oldu. Ocak ayında da 7 firmayı taklit ve tağşiş listesinde yayımlıyoruz" dedi.Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, güvenli gıdaya ulaşma nok
Çelik Eşyacılar Odası’nın yapılan genel kurulunda mevcut başkan Mükremin Suludere yeniden seçilerek güven tazeledi.Çelik Eşyacılar ve Mefruşatçılar Odası seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleşt
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde oluşturulan Çocuk Konseyi, çocuklara yönelik politikaların geliştirilmesi amacıyla haftalık toplantılarını sürdürüyor.Büyükşehir Belediyesinin ilgili personeli, çocuk a
Akademisyen kardeşler Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ve Prof. Dr. Tuba Gültekin tarafından kaleme alınan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tarihi çağrısıyla başlayan süreci 100’e yakın özgün modelle anlatan kitap, siyasal iletişim alanında en çok okunanlar list
Efeler Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Sabah Namazı Buluşması, Veysel Karani Camii’nde geniş katılımla gerçekleştirildi.Programa İlçe Müftü Vekili Muhammet Yılmaz’ın yanı sıra vaizler, manevi danışmanlar, din görevlileri
Türkiye’nin en genç hava yolu şirketi AJet, filosunu yeni nesil, çevreci ve yüksek verimlilik sunan uçaklarla güçlendirmeye devam ediyor. Fabrika çıkışlı Boeing 737-8 MAX tipi üç uçak, ABD’den İstanbul’a getirilerek AJet filosuna katıldı.AJet filosuna kat
Aydın genelinde düzenlenen Çiftçi Buluşmaları kapsamında İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, üreticilerle bir araya gelerek tarımsal bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi.Aydın’ın 17 ilçesi ile 17 köy ve mahallede düzenlenen buluşmalarda, böl
İstinat duvarının park halindeki araçların üzerine çöktüğü anlar kamerada
Fenerbahçe’nin yeni transferi Sidiki Cherif, İstanbul’da
03Fenerbahçe’nin anlaşmaya vardığı Fransız golcü Sidiki Cherif, İstanbul’a geldi.
04İranlı şahıs üzerinde 510 gram eroin ele geçirildi.
05Derya Bedavacı Kapadokya’da sahne aldı
06Sarıyer’de aynı yerde aynı şekilde ikinci kez bir araç mendirekte asılı kaldı. O anlar kamerada
07Kayseri’de bıçaklanan çocuk binaya sığındı: 1 yaralı
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Göztepe A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Samsunspor A.ş.
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Hesap.com Antalyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Tümosan Konyaspor
İkas Eyüpspor
Kasimpaşa A.ş.
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük