Dubai’de düzenlenen törenle Türk sağlık merkezi DRFK Turkish International Day Surgery Center’ın şube açılışı gerçekleştirildi. Sağlık merkezi Dubai’de aynı gün tedavi konseptiyle hizmet verecek.DRFK Turkish International Day Surg...
Dubai’de düzenlenen törenle Türk sağlık merkezi DRFK Turkish International Day Surgery Center’ın şube açılışı gerçekleştirildi. Sağlık merkezi Dubai’de aynı gün tedavi konseptiyle hizmet verecek.
DRFK Turkish International Day Surgery Center, 10 Mayıs tarihinde Dubai Jumeirah’da düzenlenen törenle resmen açıldı. Op. Dr. Fatih Kırar tarafından kurulan merkez, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Türk sağlık sistemine dayanan ilk sağlık kurumlarından biri olma niteliği taşıyor. Açılış törenine, BAE Türkiye Büyükelçisi Lütfullah Göktaş, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan, yerel yöneticiler ve farklı sektörlerden birçok davetli katıldı.
Minimal invazif tedavilerle öne çıkıyor
Merkezin kurucusu olan ünlü beyin cerrahı Op. Dr. Fatih Kırar, Türkiye’de geliştirdiği "regresyon ve robotik lazer tedavisi" yöntemini Dubai’ye taşıyor. Özellikle ameliyatsız bel fıtığı tedavisi üzerine uzmanlaşan merkez, aynı zamanda minimal invazif omurga cerrahisi gibi ileri seviye uygulamalara da yer veriyor. Dr. Kırar, "BAE’nin küresel bir turizm merkezi olarak güçlü itibarı, dünya standartlarındaki altyapısı ve sağlıkta mükemmeliyete verdiği önem, burayı uluslararası merkezimiz için ideal kıldı" diyerek merkezin kuruluş motivasyonunu aktardı. Büyükelçi Göktaş, bu donanımlı Türk sağlık merkezinin Türkiye ile BAE arasında sağlık alanında ilişkilerin ileri düzeye taşınmasına ciddi katkı sağlayacağını ifade etti.
Sağlık merkezinin vereceği hizmetler şöyle açıklandı:
Aynı gün içerisinde implant ve saç ekimi
DRFK, tanıdan tedaviye kadar tüm süreçleri aynı gün içinde tamamlayabilen bir yapıda tasarlandı. Merkezde 3D diş tarama teknolojisi kullanılarak 45 dakika içinde diş implantı yapılabiliyor. Ayrıca 3D saç tasarımı sayesinde hastalar, saç ekimi işleminden önce nihai sonucu görebiliyor. Bu teknolojiyle birlikte aynı gün içerisinde saç ekimi gerçekleştirilmesi mümkün hale geliyor.
Yapay zeka destekli çözümler
Avrupa, ABD ve Japonya menşeli yapay zeka destekli tanı sistemleriyle donatılan merkezde, tanısal endoskopi, estetik lazer uygulamaları ve floroskopi rehberliğinde omurga-diz-eklem tedavileri gibi ileri hizmetler sunuluyor. Ayrıca merkez; beyin cerrahisi, plastik cerrahi, ortopedi, gastroenteroloji, kadın doğum, üroloji, fizyoterapi, kalp ve damar cerrahisi, konuşma terapisi gibi birçok branşta Türkiye’den gelen uzman doktorlarla çalışıyor.
Medikal turizmin yeni durağı
Dubai’deki bu yeni sağlık merkezi, on yılı aşkın süredir Türkiye’deki ana klinik ve Köln merkezli medikal turizm ofisi aracılığıyla hizmet alan hasta kitlesine, doğrudan yerinde hizmet sunmak amacıyla kuruldu. Bölgedeki artan talep doğrultusunda konumlanan DRFK Turkish International Day Surgery Center, aynı gün tedavi hizmetlerini yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Merkez, tanı, tedavi, görüntüleme, laboratuvar, prosedür odaları, ameliyathane ve eczane gibi birimleri tek çatı altında toplayarak hem yerel halka hem de sağlık turizmi kapsamında gelen hastalara hizmet veriyor.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Uzmanlar, ekran karşısında geçirilen sürenin boyun yapısından göz sağlığına, kas gücünden motor becerilere kadar birçok alanda risk oluşturduğunu belirtiyor. Uzmanlara göre telefon ekranına bakarken başın öne doğru eğilmesiyle oluşan ve "teknoloji boynu"
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi, sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Göz Hastalıkları Kliniği bünyesinde Elektroretinografi (ERG) Laboratuvarını hizmete açtı. Retina hastalıklarının tanısında kullanıl
Çocuklarının fiziksel, duygusal ve akademik gelişimi için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan pek çok anne ve baba, farkında olmadan kendi ruh sağlığını ikinci plana atabiliyor. Sosyal medyada sürekli karşılaşılan "kusursuz ebeveynlik" paylaşımları
Çocuk ve gençlerin eğitim ve sınav sürecini arkalarında bırakmalarının ardından okulların kapanmasıyla uzun yaz tatili de başlamış oldu. Dersler, ödevler ve sınav telaşı geride kalırken çocukların günlük yaşamında önemli bir değişiklik yaşanıyor. Boş zama
Norveç'teki Bergen Üniversitesi araştırmacıları, annelerin emzirme süresi ile çocuklarda DEHB belirtileri geliştirme olasılığı arasındaki ilişkiyi inceledi. Araştırmanın başyazarı, Bergen Üniversitesi Biyotıp Bölümü araştırmacısı ve Betanien Hastanesi kıd
Ebolanın nadir “Bundibugyo” varyantının yol açtığı salgında yüzlerce kişi izolasyon altında tedavi görüyor, henüz onaylı bir aşı veya tedavi bulunmuyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda mayıs ayında başlayan Ebola salgınında doğrulanan vaka sayı
Klinik Psikolog Zeynep Betül Alp, aşırı sıcakların beyin fonksiyonları, bilişsel performans, ruh hali ve nörolojik sağlık üzerindeki etkileri ve korunma yolları hakkında açıklamalarda bulundu. Aşırı sıcaklar beyne giden kan akımı ve oksijen miktarını azal
Güney Galler Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen çalışmada, akut psikolojik stresin vücutta serbest radikal üretimini hızla artırdığı, bunun da kan pıhtılarının oluşum biçimini değiştirerek kanı daha kolay pıhtılaşabilir hale getirdiği belir
Malatya’da 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi Nöbeti
Türkiye genelindeki camilerde selalar okundu
03Venezuela'daki depremde ölü sayısı arttı
04ABD, İran limanına doğru seyreden bir tankeri vurdu
05Ensarullah yetkilileri: Sana Havalimanı, saldırılarının ardından uçuşlara yeniden başlamaya hazır
06Vali Yavuz: 15 Temmuz'da milletimiz tek yürek olarak darbecilere geçit vermedi
07Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda sefer düzenlemesi
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük