MENÜ

(Düzeltme) Kürşad Zorlu’dan Özgür Özel’e tepki: "Atatürk’ün milliyetçiliği Türkiye’yi şikayet etmek değil, yüceltmektir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Elazığ’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı üzerinden yanıt vererek, "Milliyetçilik memleketi kalkındırmak ve yüceltmektir" dedi. Zor

Yayınlanma: 18 Ekim 2025 12:50 Güncelleme: 19 Ekim 2025 07:45
(Düzeltme) Kürşad Zorlu’dan Özgür Özel’e tepki: "Atatürk’ün milliyetçiliği Türkiye’yi şikayet etmek değil, yüceltmektir"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Elazığ’da yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı üzerinden yanıt vererek, "Milliyetçilik memleketi kalkındırmak ve yüceltmektir" dedi. Zorlu ayrıca, "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda tüm siyasi partilerin söylem ve eylemlerine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partililerle bir araya geldi. AK Parti İl Başkanlığı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarına yanıt veren Zorlu, Atatürk’ün milliyetçilik anlayışına vurgu yaparak "Milliyetçilik, memleketi yüceltme ülküsüdür" dedi. Zorlu ayrıca "Terörsüz Türkiye" hedefini yineleyerek tüm partilere sağduyu çağrısında bulundu.
"Türk dünyası yüzyılı hedefi için çalışıyoruz"
Yaklaşık 7 aylık süreç içerisinde gerek yurt içinde gerek uluslararası organizasyonlar kapsamında çok ciddi faaliyetlere imza attıklarını ve bütün hedeflerinin Türk dünyası yüzyılına ulaşabilme idealine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Zorlu, " Bu anlamda Elazığ’ımız başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında Türk dünyası yüzyılına ilerleyebilmek bağlamında bizlere teşkilatlarımıza büyük görev düşmektedir. Çünkü Türk devletlerinin birbiriyle yakınlaşması, bugün küresel sistemde meydana gelen gelişmeler, kırılmalar, kaoslar, karşı karşıya olduğumuz sınamalarla birlikte çok daha büyük önem arz etmektedir. Türkiye yüzyılı hedefimizin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğümüz Türk dünyası yüzyılı hedefi bizlerin bu sürece olan katkısı ve inanmışlığıyla çok daha ileri bir noktaya taşınacaktır. Bildiğiniz gibi son dönemde hükümetimizin ortaya koyduğu tedbirlerle ekonomideki politikalarımız, hedeflerimiz yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Şu rakamları özellikle vermek istiyorum. 2002 yılında ülkemizin hasılası 236 milyar dolardı. Bugün 1,5 trilyon dolarlık bir seviyeye ulaşmıştır. Ve şuranın altını özellikle çizmek istiyorum. Bugün Merkez Bankamızın rezervleri çok şükür 190 milyar dolarlık bir seviyeye ulaşmıştır. Yine dış ticarette geldiğimiz nokta çok önemlidir. Ve sağlıkta, eğitimde, ulaştırmada ortaya koyduğumuz birçok proje ile hayata geçirilen hizmetlerle hizmet siyasetinin adresi çok şükür bugün AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğidir. Bu anlamda Türk devletleri ile ilişkiler yine cumhurbaşkanımızın vizyoner iradesiyle bir hayalin gerçeğe dönüştüğü bir fotoğrafı ortaya koymaktadır. Türk Devletleri Teşkilatı adıyla 2009 Nahçıvan Antlaşması’nın ardından tesis edilen uluslararası organizasyonda 8 Türk devleti artık resmi olarak Türk adı altında bir aradadır. Bugün 2.1 trilyon dolarlık milli hasılası yaklaşık 5 milyon kilometrekare yüz ölçümü ve 250 milyon nüfusu aşan kapasitesi ile Türk devletlerinin işbirliği artık sadece kendi aramızda değil bulunduğumuz bölgelerde de coğrafyalarda güvenliğin, huzurun, barışın adresi olabilme konumuna erişmiştir" diye konuşu.
"Polemik siyaseti değil, milliyetçilik memleketi yüceltme ülküsüdür"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Türkiye’yi Avrupa ülkelerine şikayet ettiğini ifade eden Zorlu, Atatürk’ün milliyetçiliği üzerinden Özel’e cevap vererek, "Bizler bu vizyonla bu hizmet siyasetiyle milletimizi esas alan anlayışla hareket etmeye çalışırken bir de bakıyorsunuz ana muhalefet partisine içeride hızla artan bir biçimde popülizme ve polemik siyasetine dışarıda ise bir bakıyorsunuz şikayet siyasetine odaklanmışlar. Avrupa’nın başkentlerinde ülkelerini, seçilmiş cumhurbaşkanını şikayet etme politikası izliyorlar. Polemik şikayet siyaseti bir tarafta ise Hazar’ın petrolünü buraya getirme çalışan, bölgesinde arabuluculukta artık liderlik konumuna gelmiş olan, Gazze’de ateşkesi sağlama iradesi gösteren bir liderle karşı karşıya gelelim. Oysa ki bakın Atatürk’ün çok önemli bir sözü vardır. Dış siyaset iç kurumlarla ve iç siyasetle ilişkilidir. Peki iç siyasetin merkezi nedir, memleketi kalkındırmak, memleketin güvenliğini sağlamak ve ülkemizi her anlamda yüceltmek ülküsüdür. Milliyetçilik budur. Türk dünyasını birleştirme idealidir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm ülkemizin insanlarını kucaklayan birlik ve dayanışma ruhunu hayata geçmektir. Milli Savunma Sanayi’ni yerlileştirmektir. Bunu gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dolayısıyla biz tüm mensuplarımızla liderimizin yolunda inşallah bu vizyona odaklanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu
Bir gazetecinin PKK elebaşlarından Duran Kalkan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili bir açıklamasının sorulması üzerine terörsüz Türkiye vurgusu yapan Zorlu, "Terörsüz Türkiye mottosuyla başlayan bir komisyon oluştu biliyorsunuz. Ben de o komisyonun AK Parti’de temsil edilen üyelerinden bir tanesiyim. Büyük bir sorumluluk ve sağduyu içerisinde bu süreci yürütüyoruz. Çünkü eğer gerçekten amacımız dayanışmamızı, kardeşliğimizi, huzurumuzu esas almaksa burada soğukkanlı ve çok dikkatli davranmak mecburiyetindeyiz. Biz sürecin başından beri bu anlayışla hareket ediyoruz. Ve bir sözümüz var. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere şehitlerimizi, gazilerimizi başta olmak üzere milletimizin vicdanını kanatacak hiçbir şeye izin vermeyeceğiz. Bu tarz açıklamaları doğrusu bizim bu irademize zarar vermeye muktedir bir açıklama olarak görmüyorum. Doğrusu biz bu anlayışımızı sürdürdüğümüz müddetçe inşallah hedefimize sonuna kadar ulaşacağız. Her türlü provokasyona karşı çok dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Tüm siyasi partilerimiz bu konunun tüm paydaşlarının söz ve eylemlerine dikkat etme sorumluluğu bizim kadar bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.
Zorlu’ya, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Hasan Çalışkan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver eşlik etti.
ETİKETLER: (Düzeltme), Kürşad, Zorlu’dan, Özgür, Özel’e
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30