Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, “Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değer, her şeye değer” dedi.Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, Öğretmenler Haftası dolayısıyla eğitim çalışanlarının değerini vurgulaya...
Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, “Öğretmenlerimize ve eğitim çalışanlarımıza verilen değer, her şeye değer” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi, Öğretmenler Haftası dolayısıyla eğitim çalışanlarının değerini vurgulayan çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. Öğretmenlere duyulan saygının bir ifadesi olarak düzenlenen bu özel çalışmalar öğretmenler ve eğitim çalışanları tarafından da takdirle karşılandı. Sarıgeçili, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının toplumdaki önemine değinerek, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kadim ve saygın mesleklerinden biridir. Bizler, öğretmenlerimizin fedakârlıkları ve emekleriyle geleceğimizi inşa ettiğini biliyor ve onların hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele ediyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, öğretmenlerimizin yaşadığı sorunları çözmek için her platformda sesimizi yükseltiyor, onların daha iyi şartlarda çalışabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Sarıgeçili, “Bu özel günleri kutlamak, bu vesile ile çeşitli programlar, etkinlikler düzenlemek, açıklamalar yapmak elbette önemli ancak biz Eğitim-Bir-Sen olarak öğretmenlerimizin değerini yalnızca bir gün değil, her zaman hatırlamak ve hak ettikleri ortamda çalışmalarını sağlamak için gayret ediyoruz. Sembolik günlerin ötesinde, öğretmenlerimizin gerçek sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyor, bunun için mücadele ediyoruz” dedi.
Öğretmenler Haftası kapsamında Adana’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalarla anlaşmalar yapılarak Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve ailelerinin istifade edebileceği yüzde 30’a varan indirimler sağlandığına işaret eden Sarıgeçili, şöyle devam etti:
"Öğretmenler Haftası özelinde bu indirim anlaşmalarıyla üyelerimizin aile ekonomilerine bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Adana’nın önemli firmaları ile indirim anlaşmalarımız yıl boyunca da devam edecek. Ayrıca, sendikamıza üye olsun ya da olmasın tüm eğitim çalışanlarımıza kahve ve çikolata içeren özel hediye paketleri dağıttık. ’Tatlı yiyip tatlı konuşalım’ düşüncesiyle hazırladığımız hediye paketleriyle eğitim çalışanlarımıza bir nebze de olsa moral vermek istedik. Aldığımız olumlu geri dönüşler bizi son derece mutlu etti. Burada tüm eğitim çalışanlarımızın bizim için değerli olduğunu vurguladık. Üyelerimiz ise bizim için özeldir. Onlar için de farklı bir hediye hazırlığı içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde bu hediyeyi de üyelerimize takdim edeceğiz.”
Sarıgeçili, açıklamasının devamında öğretmenlerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara da değinerek, "Öğretmenlerimizin düşük maaş, ek ders ücretleri, atama, mülakat gibi konularda yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi, uzman ve başöğretmenlik ile ilgili daha önce verilen sözlerin tutulması ve eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının da son bulması gerekiyor. Eğitimde kalitenin artması, öğretmenlerimizin hak ettikleri değeri görmesiyle mümkün olacaktır. Ancak bu şekilde Öğretmenler Günü’nü kutlamanın bir anlamı olur. Eğitim-Bir-Sen olarak bu sorunların çözümü için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Eğitim camiasına yönelik desteklerini artırarak sürdüreceklerini belirten Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi yöneticileri Öğretmenler Haftası özelinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla eğitim çalışanlarına “Bizim için değerlisiniz” mesajını güçlü bir şekilde iletti. Eğitim çalışanları Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin hiçbir öğretmeni ve eğitim çalışanını ayırt etmeden, kendilerine değer verdiğini gösterdiğini vurgulayarak sendika yöneticilerine teşekkür etti.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 akademik yılı GSB yurt başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, üniversitelerin örgün eğitim programlarına ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıflarda eğitimine devam eden öğrencileri kapsı
Batman'da İLKHA muhabirine konuşan kırtasiye işletmecisi Veysi Güney, yeni sezon hazırlıklarını yaklaşık üç aydır sürdürdüklerini belirterek her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürün çeşidine sahip olduklarını söyledi. Güney, kırtasiye alışverişlerinin güvenilir
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu genelgede okul güvenliği, kayıt ücretleri, sınıf ve öğretmen seçimi, cep telefonu kullanımı, kıyafet uygulaması ve mezuniyet törenle
Bekiroğlu, Şehitkamil ilçesinde bu yıl yaklaşık 32 bin öğrencinin yaz Kur'an kurslarına katıldığını, öğrencilerin yaklaşık 800'ünün okul öncesi eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu ifade etti. Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu İLKHA muhabirine
Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından 2026 yılı Yaz Kur'an Kursları kapsamında kent genelinde yürütülen eğitim çalışmalarında 100 bin 612 öğrenciye ulaşılarak tüm zamanların en yüksek katılımının gerçekleştiği bildirildi. İl genelinde bin 690 cami ve 396 Kur'
İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Batman Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Müdürü Osman Atmalar, mesleki eğitimin öğrencilerin eğitim hayatını sürdürürken aynı zamanda bir meslek öğrenmelerine ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkı sunduğunu belir
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2026-ALES/2'ye ilişkin değerlendirme sürecinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sistemi üzerinden vatandaşlık numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecek. (İLKHA)
Hasankeyf İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı gerçekleştirildi. Programa Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş da katıldı. Yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Ahmet Durmuş, öğrencilerin Kur’
12 Eylül’ün Acı Hafızası Malatya’da Yaşatıldı
Beşi̇ktaş A.ş.
Galatasaray A.ş.
Kocaeli̇spor
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Corendon Alanyaspor
Trabzonspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Erzurumspor Fk
Tümosan Konyaspor
Eyüpspor
Göztepe A.ş.