MENÜ

Esnafın "bitmeyen metro" tepkisi

Ataköy ile Başakşehir ilçesindeki Bahariye arasında yapımı 7 yıldır devam eden metro çalışmaları, inşaat çevresindeki esnaf ve sanayicileri bezdirdi.

Yayınlanma: 11 Mayıs 2023 10:13 Güncelleme: 30 Ağustos 2025 09:36
Esnafın "bitmeyen metro" tepkisi

Ataköy ile Başakşehir ilçesindeki Bahariye arasında yapımı 7 yıldır devam eden metro çalışmaları, inşaat çevresindeki esnaf ve sanayicileri bezdirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yılında ihalesi Bayburt Grup'a kalan 9 istasyonlu Ataköy-Bahariye metrosu projesinin 2019 yılında tamamlanacağı açıklandı. Ancak müteahhit firma çeşitli gerekçeler göstererek 11.3 kilometrelik metro inşaatı çalışmalarını ağırdan aldı. Mahalli seçimlerin yapıldığı 2019 yılında bitirileceği açıklanan ancak 3 yıllık dönemde ancak yüzde 15'lik kısmı yapılan Ataköy-Bahariye metrosunda Ekrem İmamoğlu döneminde bir canlanma yaşandı. Aga Enerji firmasına geçen çalışma, kısmen hızı arttırılsa da 2023 yılında halen bitirilemedi. Bahçelievler Merkez Mahallesi'ndeki Çobançeşme ve İhlas Yuva istasyonlarının şantiye alanlarının geniş bir alanı işgal etmesi bölgedeki esnafın da işlerini sekteye uğrattı. Özellikle Yenibosna'daki sanayi sitesine giriş ve çıkışlar kilitlendi. Bölgedeki Kuyumcukent, Eskici Bazar gibi büyük iş merkezlerinin trafik akışında ciddi aksamalar meydana geldi.

7 yıldır bitmeyen Ataköy-Bahariye metro inşaat çalışması istasyon etrafındaki esnafı isyan ettirdi. Bitmeyen çalışmalar nedeniyle iflasın eşiğine geldiğini anlatan restoran işletmecisi Murat Başaran, "Bize 2024'ün son çeyreğinde Ekim-Kasım gibi çalışmaların biteceği söylendi. Bilgileri şantiyede çalışanlardan alıyoruz. Yetkililer gelip bize bilgi vermiyor, çünkü kendilerine ulaşamıyoruz. Bizim işlerimizi etkiliyor. Burası 2017'de başladı. Yaklaşık 6-7 yıl oldu. İş yerinde 35 kişi çalışıyorduk, şimdi 7 kişi çalıştırıyoruz. Bir ara işyerini kapatma aşamasına kadar geldik. Bu süreçte hiç kimseden bir destek alamadık. Büyükşehir Belediyesi bizim belediyemiz, sonuçta bizlere, esnafa hizmet etmesi lazım. Esnaf ne başkana ne de belediye yetkililerine ulaşabiliyor. Biz boşuna çaba gösteriyoruz. Vatandaşa tepeden bakıyorlar. İnşallah biter. Biz esnaf olarak büyük zarar gördük. İstanbul'daki metro şantiyelerinin içinde en büyük zararı biz gördük. Emsal karar olur diye bizimle alakalı hiçbir şey yapmıyorlar. Benim gibi birçok mağdur esnaf var. 5 dakikalık yolu 10 dakikada, 20 dakikada giden insanlar var. Bitsin ki buradaki insanlar bu zulümden kurtulsunlar. Metro çalışması yüzünden 5 TL'lik yola 25 TL, 50 TL'lik yola 100 TL ödeyen insanlar var. Zannetmiyorum ama inşallah biter" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataköy-Bahariye metrosu ihalesini 2015 yılında gerçekleştirdi. İlk kazma 2016 yılı ortalarında vuruldu. Çalışmaların 2019 yılında bitmesi ve metro hattının açılması planlandı. Ancak metro inşaatı çeşitli sebeplerden dolayı bir türlü istenilen hızda ilerlemedi. 7 yıldır devam eden metro çalışması bölgede trafiği hem de esnafları zor durumda bıraktı. Metro çalışmaları nedeniyle oluşan trafik ve toz bulutu esnafı canından bezdirdi.

Ataköy-İkitelli metrosunun 11,3 kilometre uzunluğundaki Bahariye-Ataköy istasyonları arasının 2024 yılında kullanıma açılması hedefleniyor. Metro hattında Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, İhlas Yuva, Doğu Sanayi, Mimar Sinan, 15 Temmuz, Halkalı Caddesi, Atatürk Mahallesi istasyonları bulunuyor.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Düzce'de 3.6 büyüklüğünde deprem

Düzce'de 3.6 büyüklüğünde deprem

AFAD, Düzce'de 3.6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Deprem, yerin 15,21 kilometre derinliğinde kaydedildi. (İLKHA)

Pakistan: ABD ve İran teknik görüşmeler için yarın İsviçre'de bir araya gelecek

Pakistan: ABD ve İran teknik görüşmeler için yarın İsviçre'de bir araya gelecek

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, imzalanan İslamabad Mutabakat Zaptı'nın bir takibi niteliğinde olduğu belirtilen teknik düzeydeki görüşmelerin, 21 Haziran'da İsviçre'nin Bürgenstock kasabasında yapılacağı belirtildi. Görüşmeler

Yunanistan'da orman yangını

Yunanistan'da orman yangını

Yunan basınında yer alan haberlere göre, Ada'nın güney kesiminde çıkan yangının yayılması üzerine, Mesohoria ve Raptei yerleşimleri boşaltıldı.  İtfaiye ekiplerinin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi

Diyarbakır'da bir binada çıkan yangın paniğe yol açtı

Diyarbakır'da bir binada çıkan yangın paniğe yol açtı

Yangın, merkez Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesindeki 9 katlı apartmanda çıktı. Edinilen bilgilere, Selahaddin Eyyubi Mahallesi Batıkent Sitesindeki 9 katlı binanın 6'ncı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan dumanların kısa sür

Vance: israil bizi etkilemeye çalışıyor

Vance: israil bizi etkilemeye çalışıyor

ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, siyonist rejimin Washington üzerindeki etkisine ilişkin olarak, "Elbette israil, diğer birçok ülke gibi Amerikan siyasetini etkilemeye çalışıyor.” dedi. Vance, ABD liderlerinin karar alırken, izlenen gündemin Amerikan çıkar

Medvedev: Tahran, Washington’a boyun eğmedi, Netanyahu savaş çığırtkanlığına devam ediyor

Medvedev: Tahran, Washington’a boyun eğmedi, Netanyahu savaş çığırtkanlığına devam ediyor

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, İran’ın yıkıcı saldırılara maruz kalmasına rağmen, Washington karşısında savaşı kaybetmediğini belirtti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Medvedev, “Tahran, devlet liderlerinin katledilmesine

İran heyeti ABD ile görüşmek üzere İsviçre'ye  gidiyor

İran heyeti ABD ile görüşmek üzere İsviçre'ye gidiyor

ABD ile İran heyetleri uzun süren bir müzakere süreci sonrası ortak bir mutabakatta karar kıldı. Bu kapsamda iki ülke arasındaki savaşı sona erdirmeyi planlayan mutabakat, ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından imzalan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Dan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Dan ile görüştü

Liderler, Türkiye-Romanya ikili ilişkileri ile bölgesel ve küresel konuları ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye olarak iki ülkenin ticaret, savunma, güvenlik başta olmak üzere birçok alanda iş birliğini önemsediğimizi, ilişkileri geliştirme

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30