Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Ekonomi 04 Ağustos 2022 - 23:13 Yorum: 0

Gölcük Belediyesi işçilerini enflasyona karşı ezdirmedi

Gölcük Belediyesi, küresel ölçekli ekonomik sebeplerden ötürü yaşanan enflasyon artışına karşı ocak ayında enflasyon oranında zam alan işçilere,...

Gölcük Belediyesi işçilerini enflasyona karşı ezdirmedi

Gölcük Belediyesi, küresel ölçekli ekonomik sebeplerden ötürü yaşanan enflasyon artışına karşı ocak ayında enflasyon oranında zam alan işçilere, temmuz ayından geçerli olmak üzere yevmiye ve sosyal haklarına, ilave ek zam düzenlemesi yaptı.

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, işveren sendikası yetkilileri ve Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı ve işyeri temsilcilerinin katıldığı toplantıda, ek zam düzenlemesi protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle yüzde 30 zam artışı ile birlikte; 31 Aralık 2021 tarihinde 140 TL olan günlük çıplak yevmiye, ocak ayında yapılan yüzde 37 artışa, bugün yapılan protokolle, temmuz ayından geçerli olmak üzere yapılan yüzde 30 zam düzenlemesi ile günlük 249 TL'ye çıkarılarak, toplamda günlük ücretler yıllık yüzde 78,20 oranında artmış oldu. Böylece işçilerin enflasyon karşısında kayıpları da karşılanmış oldu.

Geçen yıla göre yüzde 78,20 artış

Ek protokol imzalandıktan sonra açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, "Ocak ayında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yüzde 50 artırılan asgari ücret, dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler ve savaşlarla enflasyon yukarı doğru seyretmiş, çalışanların alım gücünde kayıplarını telafi etmek için temmuz ayında asgari ücret tekrar yüzde 30 oranında artırılmıştı. Bizler de çalışanlarımızın alım gücünü enflasyona karşı korumak için Cumhurbaşkanımızın izinden giderek temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 artırarak, geçen yıla göre yüzde 78,20 arttırmış, enflasyona karşı da ezdirmemiş olduk. Gölcük halkına gece gündüz hizmet eden saygıdeğer mesai arkadaşlarıma hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy da Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer'e işçiler adına teşekkürler etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber