Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 22 Haziran 2023 - 15:10 Yorum: 0

TOBB’dan e-ticarette uzmanlık eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) e-ticaret sektöründe, nitelikli insan kaynağını artırmak için harekete geçti. TOBB’un koordinasyonunda; başta Trendyol, Yemeksepeti, Amazon Türkiye olmak üzere, Ideasoft, Ticimax, Hipotenüs, Askon D...

TOBB’dan e-ticarette uzmanlık eğitimi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) e-ticaret sektöründe, nitelikli insan kaynağını artırmak için harekete geçti. TOBB’un koordinasyonunda; başta Trendyol, Yemeksepeti, Amazon Türkiye olmak üzere, Ideasoft, Ticimax, Hipotenüs, Askon Design Center ve TOBB ETÜ SEM’in işbirliği ve katkılarıyla 1 yıl içinde toplam 500 kişiye e-ticaret eğitimi verilecek. Proje Temmuz ayında başlayacak.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, e-ticarette nitelikli insan gücünü artırmak ve KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine katkıda bulanabilmek için uzmanlık eğitimleri başlıyor. TOBB’un koordinasyonunda; başta Amazon Türkiye, Trendyol, Yemeksepeti olmak üzere, Askon Design Center, Hipotenüs, Ideasoft, Ticimax ve TOBB ETÜ SEM’in işbirliği ve katkılarıyla verilecek e-ticarette uzmanlık eğitimleri 17 Temmuz’da çevrimiçi platformda start alacak.
Proje ile 1 yıl içerisinde toplam 500 kişiye e-ticaret eğitimi verilmesi hedefleniyor. Bir eğitim grubunda en az 40 kişi olacak. Toplam 52 saatlik çevrimiçi eğitimin 34 saatini TOBB ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) eğitmenleri, geri kalanını ise sektörde profesyonel olarak görev alan uzman özel sektör temsilcileri verecek.
Başarılı katılımcılara sertifika verilecek
E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi projesi, e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynağının artırılmasını, KOBİ’lerin dijitalleşerek e-ticarete başlamasını sağlayacak. Proje aynı zamanda, kişi veya işletmelerin satış kabiliyetinin ve hacminin artırılmasını destekleyecek.
TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi tarafından sahiplenilen proje, akademisyen ve sektör temsilcilerinin vereceği dersler ile katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiyi eş zamanlı verebilmeyi hedefliyor. Ayrıca, eğitimler hem e-ticaret alanında yeni iş kurmak isteyenler için hem de mevcut e-ticaret şirketlerinin istihdam ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir kapasite geliştirme kaynağı sunuyor. Proje sonunda yapılacak değerlendirmeye göre de başarılı olan katılımcılara TOBB ETÜ SEM’den sertifika verilecek.
Depremzedelere, eğitimlere ücretsiz katılma imkanı
E-Ticaret Uzmanlık Eğitimi Projesi kapsamında, 6 Şubat’ta meydana gelen ve tüm ülkeyi yasa boğan depremden etkilenenler için de ücretsiz eğitim sağlanacak. E-ticarette uzmanlaşmak isteyen depremzedelere TOBB ETÜ SEM tarafından, önceden belirlenen kontenjan dâhilinde sınıflarda ücretsiz eğitim imkanı verilecek. Katılımcılar kayıtlarını internet https://www.sem.etu.edu.tr/egitim/e-ticarette-uzmanlik-egitimi adresinden yapabilecek.
E-ticaret firmalarından tam destek
Amazon Türkiye Pazaryeri Genel Müdürü Ediz Habip, söz konusu eğitime ilişkin, “Küçük ve orta ölçekli işletmeleri desteklemek, Amazon olarak yaptığımız faaliyetlerin temel bir parçasını oluşturuyor. Bu doğrultuda Amazon Türkiye olarak TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi öncülüğünde hayat bulan E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi programını desteklemekten büyük mutluluk duyuyoruz. E-ticaret sektöründe kariyerini geliştirmek isteyen uzmanları ve Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuğunu güçlendirecek bu eğitim programının, sektörün gelişmesine ve daha fazla KOBİ’mizin e-ticaretin avantajlarından faydalanmasına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Trendyol İcra Kurulu Üyesi Ozan Acar ise sahip olduklarını söylediği bilgi ve denetimi paylaşarak Türkiye’nin dijitalleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerine dikkati çekerek, “Satıcılarımızın e-ticarete adaptasyonuna katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz eğitim platformumuz Trendyol Akademi ile onların e-ticaret gelişimine katkı sağlıyoruz. Öte yandan, afet bölgesindeki yerel üretici, satıcı ve esnafa katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘Siparişin Umut Olsun’ programı ile deprem bölgesindeki işletmelere teknoloji ve e-ticaret danışmanlığı veriyoruz. TOBB ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile hem daha fazla KOBİ’mizin dijitalleşmesine ve e-ticarete adım atmasına destek sağlayacak hem de afet bölgesinin yaralarını dayanışmayla sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yemeksepeti CEO’su Mert Baki, E-Ticarette Uzmanlık Eğitimi Projesi, TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi öncülüğünde e-ticaret sektöründe nitelikli insan kaynağını artırmayı ve küçük ve orta ölçekli işletmelerin dijitalleşme sürecine katkıda bulunmasını amaçladığına dikkati çekerek, “Ana destekçi olarak sunduğumuz maddi desteğin yanı sıra yöneticilerimiz de bu eğitimlerde ‘hızlı ticarette datanın yeri’, ‘hızlı ticarette iş ortaklarıyla ilişki yönetimi, iş ortağı deneyimi geliştirme ve büyüme stratejisi’, ‘hızlı ticarette ideal kullanıcı deneyimi tasarımı’ hakkında sunumlar yaparak katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaracak” dedi.
Askon Design Center Genel Müdürü İsmail Okan Konyalıoğlu, TOBB ve iş ortaklarının katkıları ile hazırlanan söz konusu programın katılımcılarına teori ile güncel pratiğin harmanlanmış şeklini sunacağını savunarak, “Güncelde yaşanmış tecrübeler ışığında birebir soru sorma imkânını tanıyan bu programın hem bireyler için hem de dijital mecralarda konumlanmayı düşünen KOBİ’ler için bir fırsat olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber