Sahil Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Malatya Büyükşehir Belediyesi
Eğitim 23 Nisan 2025 - 12:40 Yorum: 0

Hendek MYO 3 ay sonra yeni binasına kavuşacak

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Hendek MYO’nun 2. OSB içerisinde inşa edilen yeni binasında devam eden çalışmaları inceledi. Sarıbıyık inşaatın yüzde 80 seviyesine ulaştığını ve yeni akademik yıl ile birlikte yeni binada eğitim-öğr...

Hendek MYO 3 ay sonra yeni binasına kavuşacak

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Hendek MYO’nun 2. OSB içerisinde inşa edilen yeni binasında devam eden çalışmaları inceledi. Sarıbıyık inşaatın yüzde 80 seviyesine ulaştığını ve yeni akademik yıl ile birlikte yeni binada eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacaklarını söyledi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Hendek Meslek Yüksekokulu’nun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde inşa edilen yeni binasında çalışmalar sürüyor. SUBÜ ve 2. OSB arasında imzalanan protokol doğrultusunda 2. OSB’nin genişleme alanı içerisinde yer alan ve SUBÜ’ye ait olan arazi ve inşaat halindeki bina 2. OSB’ye devredilerek çalışmalar başlatılmıştı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Hendek MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Erduman ve SUBÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri bu doğrultuda yürütülen inşa çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
2. OSB’nin gelişme perspektifi doğrultusunda istihdam sayısını arttıracağına yönelik bilgi edindiklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Doğru ve olumlu gelişme de nitelikli çalışanlarla oluyor. Biz Hendek MYO’muzda firmaların talepleri doğrultusunda insan kaynağı yetiştireceğiz. Yani bir taşınma değil dönüşüm söz konusu olacak. İhtiyaçlara yönelik mesleki eğitim vereceğiz. Hendek MYO’muzda Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) dijital dönüşüm ve yapay zekâ hamlesiyle güç kazanan mevcut programlarımız bulunuyor. YÖK’ün ayrıca OSB’ler içerisinde MYO’lar açılmasına yönelik de ciddi çabaları olmuştu. İnşaatın yapıldığı arsa 14 bin 500 metrekare büyüklüğünde. 5 bin 113 metrekare inşaat alanına sahip Hendek MYO’nun yeni binası 5 bloktan oluşacak. 3 kat üzerinden yapılan planla toplam kapalı alanı 15 bin 339 metrekare olacak. Sınıflar, anfiler, laboratuvarlar, kütüphane, akademisyen odaları, idari ofisleri, mini toplantı salonu ve 250 kişilik konferans salonu ile örnek bir yapı ortaya çıkacak. İnşaat şu anda yüzde 80 seviyesine gelmiş durumda. İnşallah 3 ay sonra yani 2025-2026 Akademik Yılı başlangıcı ile birlikte yeni binamıza taşınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacağız. Okulun yapımını üstlenen 2’inci OSB Yönetim Kurulu’na şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Hendek MYO 3 ay sonra yeni binasına kavuşacakHendek MYO 3 ay sonra yeni binasına kavuşacak
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Şenay Korkmaz
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber