Yangının meydana geldiği alanları yerinde gören heyet, bölgede yaşayan mahalle sakinleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet, yangının yol açtığı tahribat hakkında vatandaşlardan bilgi alırken, bölgede görev yapan yet
Yangının meydana geldiği alanları yerinde gören heyet, bölgede yaşayan mahalle sakinleri ve vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Heyet, yangının yol açtığı tahribat hakkında vatandaşlardan bilgi alırken, bölgede görev yapan yetkililerle de görüşerek yangın süreci ve son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İncelemelerin ardından İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve İlçe Başkanı Kemal Güler, yangınlara ilişkin değerlendirmelerde bulunarak vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı.
Aksu ilçesinde orman yangınlarının yaşandığını belirten Durmaz, "HÜDA PAR teşkilatı olarak orman yangının olduğu bölgelerde heyetimizle beraber incelemelerde bulunduk ve yetkililerle konuştuk. Ben buradan başta Aksulu hemşehrilerim olmak üzere tüm Antalyalı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah-u Teâlâ daha büyük afetlerden ve felaketlerden milletimizi ve memleketimizi muhafaza buyursun." dedi.
Yangın sürecinde özverili ve fedakârca çalışan orman çalışanlarına teşekkür eden Durmaz, "Bu gibi zamanlar bizlerin hep beraber hareket etmesi gereken zamanlar. El birliği içerisinde, birlik ve dayanışma içerisinde olmamız gereken zamanlar. Bu vesileyle de ben bu afetin milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmesine vesile olmasını diliyorum. Ve İnşallah-u Teâlâ bir daha böyle yangınlar yaşamayız. Buradan son olarak da hem ilgili kurumların tedbirlerini yoğun bir şekilde almaları gerektiğini ifade ediyorum; ayrıca vatandaşlarımızın da konu hakkında çok duyarlı olmaları gerektiğini de ifade ediyorum." şeklinde konuştu.
Ardından söz alan Aksu İlçe Başkanı Kemal Güler, halka geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bu durumlar toplumsal bir mesele olduğu için halkımızın bu konuda duyarlı olması lazım. Kış günleri de olsa içecek ve şişe tarzı maddelerden orman içine atılmaması, yol kenarlarında araba sürerken izmaritlerin atılmaması konusunda lütfen herkes duyarlı olsun. İlçemizde gerçekten çok büyük bir yangın oldu, binlerce hayvan telef oldu ne yazık ki. Böyle bir durumun olmaması için lütfen duyarlı olalım, bütün halkımızdan istediğimiz budur." ifadelerini kullandı.
Mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili kurumlar nezdinde süreci takip edeceklerini belirten HÜDA PAR heyeti, görüşme ve temasların ardından yangın bölgesinden ayrıldı. (İLKHA)
İLKHA İlke Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Diyarbakır'ın manevi ve tarihi kimliğiyle biline Eğil ilçesinde inanç turizmi kapsamında kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, ilçe sakinleri araçlarını park edebilecekleri yer bulamıyor. Anlık araç parkı yapan sürücüler dahi çoğu zaman trafik ce
Yeşilay Bingöl Şube Başkanı Ahmet Karaca tarafından karşılanan Vali Çelik, kentte sürdürülen bağımlılıkla mücadele faaliyetleri, yürütülen projeler ve toplumun farklı kesimlerine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Ziyarette bağı
Japonya’ya ait askeri nakliye gemisi JS Kunisaki, afet yardım misyonu kapsamında perşembe günü Borneo Adası’nın Endonezya’ya bağlı Kalimantan bölgesine ulaştı. Operasyon kapsamında yaklaşık 300 personel, JS Kunisaki çıkarma gemisi ve 3 CH-47 Chinook tipi
Mersin Umut Kervanı, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardım çalışması gerçekleştirdi. Dernek tarafından hazırlanan kırtasiye malzemeleri, başta yetim çocuklar olmak üzere mağd
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, "Dolandırıcılık" suçundan hakkında 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.A. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığ
Gazze'de çocukların gülümseyerek verdiği fotoğraflar, kısa süre sonra geride kalan acının simgesine dönüşüyor. Beyt Lahiya'da bir aileye ait evin siyonist işgalciler tarafından bombalanması sonucu Mümin Abdurrahman Ahmed, eşi Hanin Musa Faris Salih ile kı
Zelenskiy, Kanada Başbakanı Mark Carney ile görüşmek üzere bulunduğu ülkede, Ukrayna’nın hava savunmasının güçlendirilmesi ve yaklaşan kış öncesinde ihtiyaç duyduğu desteğin sağlanmasını gündeme getirecek. Ukrayna’nın savaş alanındaki baskıyı artıran Rus
Sahil Güvenlik Sözcüsü Komodor Noemie Cayabyab, 43 kişinin kurtarıldığını ve kayıp yolcuların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. MV June Aster adlı feribotta çarşamba akşamı başlayan yangının söndürüldüğü, ancak geminin su üz
Almanya'da bıçaklı saldırıda 1 kişi öldü, şüpheli ağır yaralandı.
Gaziantep'te halı yıkarken elektrik akımına kapılan 2 kadın öldü
03Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: 300 çiftin yuva kurmasına destek olduk
04Slovenyalılar, ülkelerinde işgal elçiliğinin açılmasını protesto etti
05Türkiye'den Suriye'deki patlamaya ilişkin taziye mesajı
06TEKNOFEST Yarışmacılarına Yarım Ton Malatya Kayısısı
07Ramazan Özcan Yeniden Adaylığını Açıkladı
Galatasaray A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Kocaeli̇spor
Trabzonspor A.ş.
Amed Sporti̇f Faali̇yetler
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Corendon Alanyaspor
Gençlerbi̇rli̇ği̇
Fenerbahçe A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
İstanbul Başakşehi̇r Fk
Samsunspor A.ş.
Arca Çorum Fk
Erzurumspor Fk
Eyüpspor
Göztepe A.ş.
Tümosan Konyaspor