MENÜ

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Defterdarlık zarar tespit çalışmalarını yapıyor”

Sel felaketinin yaşandığı Zonguldak’ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "124 köyümüzde 99 personel ve 45 iş makinesiyle İl Özel İdaremiz, valimiz öndeliğinde çalışmalarını devam ettiriyor. Defterdarlık illerimizde, ilçel...

Yayınlanma: 10 Temmuz 2023 17:48
İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Defterdarlık zarar tespit çalışmalarını yapıyor”

Sel felaketinin yaşandığı Zonguldak’ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "124 köyümüzde 99 personel ve 45 iş makinesiyle İl Özel İdaremiz, valimiz öndeliğinde çalışmalarını devam ettiriyor. Defterdarlık illerimizde, ilçelerimizde, tüm yerleşim yerlerinde zarar tespit çalışmalarını yapıyor. En kısa zamanda bu tespitleri yapacağız" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Zonguldak’ta selden etkilenen Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar ve Saltukova beldelerinde incelemelerde bulundu. Bakan Yerlikaya, ziyaret ettiği Çaycuma Otobüs Terminali’nde dükkanlarını su basan esnafa geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Çaycuma Kaymakamlığında bir toplantı düzenleyen Yerlikaya, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz cumartesi ve pazar meteorolojinin yaptığı tüm uyarılar doğrultusunda kuvvetli yağış gerçekleşti. Bu yağıştan Batı ve Orta Karadeniz’deki illerimiz olumsuz etkilendiler” dedi.
“Derelerin, ırmakların taşması, düşük kotta olan haneleri, tarımsal alanları su basması vesilesiyle yaşanan olumsuzluklarla ilgili İçişleri Bakanlığımız, AFAD koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşları gece gündüz demeden bu vakte kadar gayret gösteriyor” diyen Bakan Yerlikaya, “Sevindiğimiz, tesellimiz bir tane can kaybının olmaması ama maddi olarak gerek tarımsal arazilerimiz, gerekse iş yerlerimizde, yollarımızda, köprülerimizde oluşan olumsuzluğu gidermeye hamdolsun hem maddi gücümüz var hem de bu noktada arkadaşlarımızla beraber tespitlerimizi yapıyoruz. Bunları eski haline getirmeye yönelik de gayret sarfediyoruz” ifadelerini kullandı.
Zonguldak’a 237, Beycuma beldesine de 201 kilogram yağış düştüğünü söyleyen Bakan Yerlikaya, “Bu yağışlarla beraber 112 Acil Çağrımıza Zonguldak’tan 715 ihbar geldi. Bu ihbarlar sonucunda 45 vatandaşımızı botlarla, iş makineleri ile kurtardık. Bin 117 personel, 348 iş makinesi ve araç, 5 botla çalışmalar aralıksız sürüyor” diye konuştu.
Yağışlar nedeniyle yüzde 120 doluluk oranına ulaşan Ulutan ve Kızılcapınar barajlarındaki doluluk seviyesinin makul seviyeye doğru indiğini belirten Bakan Yerlikaya, yapılan çalışmalarla ilgili de şu bilgileri verdi:
“124 köyümüzde 99 personel ve 45 iş makinesiyle İl Özel İdaremiz, valimiz öndeliğinde çalışmalarını devam ettiriyor. Defterdarlık illerimizde, ilçelerimizde, tüm yerleşim yerlerinde zarar tespit çalışmalarını yapıyor. En kısa zamanda bu tespitleri yapacağız. Var olan bu tespitlerden sonra AFAD olarak ne kadar destek vereceğimizin tespitini yapacağız.”
Tarımsal arazilerde de Tarım ve Orman Bakanlığının talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinin çalışma yaptığını aktaran Yerlikaya, hasar tespiti bittikten sonra ne kadar ödeme alınacağına dair vatandaşların bilgilendirileceğini kaydetti.
Bakan Yerlikaya’ya bölgedeki incelemeleri sırasında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Karabük milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç da eşlik etti.

KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30