Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 16 Şubat 2024 - 10:18 Yorum: 0

İEÜ Medical Point Hastanesinde ‘Da Vinci’ dönemi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, teknoloji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi, İEÜ Medical Point Hastanesinde hastaların hizmetine sunulmaya başlanırken, ilk olarak başarılı...

İEÜ Medical Point Hastanesinde ‘Da Vinci’ dönemi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, teknoloji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi, İEÜ Medical Point Hastanesinde hastaların hizmetine sunulmaya başlanırken, ilk olarak başarılı bir prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi.
Özel sağlık sektöründe 27 yıldır yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi, teknolojik bir yeniliğe daha imza attı. Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi, İEÜ Medical Point Hastanesinde hastaların hizmetine sunulmaya başlandı. Robotik cerrahi sistemlerinin dünyadaki tek örneği olan Da Vinci robotu; cerrah konsolu, hasta konsolu ve görüntü kulesi olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor. Yapay zeka, cerrahın cerrah konsolunda bulunan bileşenleri kullanarak hasta başı ünitesi üzerindeki 3D endoskop (kamera) ve aletleri kullanarak ameliyatı gerçekleştirmesine imkan sağlıyor. Kullanılan aletler, laparoskopik cerrahide mümkün olmayan bilek hareketi yapma özelliğinde olduğundan cerrah, hasta içerisinde yapmak istediği tüm enstrüman hareketlerini kolaylıkla yapabiliyor.
Öte yandan Da Vinci robotik cerrahi teknolojisi, İEÜ Medical Point Hastanesinde ilk olarak prostat kanseri ameliyatında kullanıldı. Ameliyatı Üroloji Bölümünden Prof. Dr. Gökhan Koç gerçekleştirirken, Op. Dr. Taha Çetin de ameliyatta yer aldı. Robotik cerrahi teknolojisi hakkında bilgiler veren Koç, “Robotik cerrahi teknolojisini prostat kanseri ameliyatında kullanıyoruz. Bize sağladığı avantajlara gelirsek 3 boyutlu olarak görebiliyorum. Gözümüzle daha küçük gördüğümüz damarları burada büyük olarak görme şansına sahibiz. Kanama kontrolü de daha kolay oluyor. Oturarak daha konforlu bir ameliyat yapıyorum. Hastaya büyük bir kesi açmadık, ameliyatı küçük deliklerden yapıyoruz. Bu da hem hastanın hastanede kalış süresini azaltacak hem de ameliyat sonrası ağrılarını azaltacak. Prostat kanseri sonrası sertleşme bozukluğu ve idrar kaçırma görebiliyoruz. Bu riskleri de robotla daha aza indirebiliyoruz. Hastaya dokunamamak biraz garip gelse de alışıyorsunuz” dedi.
Da Vinci robotik cerrahi teknolojisiyle ameliyat edilen ilk hasta olan Halit Akkurt ise “Rahatça dolaşıyorum, bir sıkıntım yok. Ameliyat bu şekilde daha rahat oldu. Ağrım sızım olmadı. Ameliyatın ikinci günü dolaşmaya başladım” diye konuştu.
Medical Point Hastaneler Grubu CEO’su Veysi Kubba da, teknolojiyi yakından takip etmeye devam edeceklerini söyledi. Kubba, “Sağlık sektöründe referans hastane olma misyonumuz ile İzmir’e değer katmaya devam edeceğiz. Geldiğimiz bu noktada; en son teknoloji ile kaliteli insan gücünü sağlığın hizmetine sunan bir sağlık markası haline geldik. Kişiselleştirilmiş tıp, yapay zeka destekli teşhis, robotik cerrahi, uzaktan sağlık hizmetleri ve büyük veri analizini içeren sağlıkta 5.0 hastane konusunda öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber