Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:59 Başkan Palancıoğlu’ndan yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’09:58 Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu09:57 Sancaktepe’de 23 Nisan coşkusu09:56 Avcılar’da çocuklar, Irmak Arıcı konseri ile 23 Nisan coşkusunu doyasıya ya...09:55 “Porsiyonum küçük, ideallerim büyük”09:55 Casper, akıllı telefon almak isteyen kullanıcılara VIA ailesinin gözde tele...09:55 Tekirdağ’da 21 kaçak göçmen yakalandı09:55 Prof. Dr. Mustafa Kara Bursa Öğretmen Akademilerinde konuştu09:53 Elektriği kesip kabloları çaldı, hırsızlık anı kamerada09:52 Çorlu’da 1 kilo eroin ele geçirildi09:52 Ailesiyle sosyal medya yüzünden tartışan Aslı’dan 3 gündür haber alınamıyor09:52 Alperen Şengün, NBA’de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu09:51 Esenyurt’ta müşteri gibi girdiği dükkanın anahtarını çalmaya çalışan hırsız...09:51 Adana’da 3 çocuklu çift her yere bisikletle gidiyor09:50 Arnavutköy’de yaya ve sürücünün yol vermeme kavgası kamerada09:50 ‘Geleceğin Dünyasında Çocuk ve Çocukluk’ temasıyla ilk kez Çocuk Zirvesi dü...09:47 İstanbul’da kaza sonrası "sızan taksici" kamerada: Uyuyakalan taksici polis...09:47 MSB: “Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kal...09:46 Fenerbahçe - Beşiktaş rekabetinde son maçlarda beraberlikler ön planda!09:45 Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor
23 Nisan
Asayiş 20 Mart 2023 - 11:58 Yorum: 0

İkinci Kadir Şeker olayında mütalaa açıklandı

Eskişehir'de sokakta kavga ettiği eşini ve kızını bıçaklayan yabancı uyruklu Abdulkadir Ahmadı'yı (63) yaraladığı iddia edilen Tolga Daşkıran'ın...

İkinci Kadir Şeker olayında mütalaa açıklandı

Eskişehir'de sokakta kavga ettiği eşini ve kızını bıçaklayan yabancı uyruklu Abdulkadir Ahmadı'yı (63) yaraladığı iddia edilen Tolga Daşkıran'ın (20) yargılandığı davada savcı, eylemin meşru savunma çerçevesinde işlendiği kanaatiyle Daşkıran ve 3 arkadaşının "nitelikli kasten yaralama" suçundan beraatını talep etti.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık Abdulkadir Ahmadı hazır bulundu. Abdulkadir Ahmadı'nın eşi müşteki Shahnaz Nazarı da duruşmaya katıldı. Suça sürüklenen çocuk sıfatıyla tutuksuz yargılanan H.Ş., A.C.Ö. ile sanıklar Tolga Daşkıran ve Şükrü Tatar duruşmaya katılmadı.

Yabancı uyruklu sanığın 22 yıla kadar hapsi istendi

Dava ilişkin esas hakkındaki mütalaasını açıklayan mahkeme savcısı katılan sanık Abdulkadir Ahmadı'nın, eşi Shahnaz Nazarı'ya karşı "eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıla kadar hapsini istedi. Sanık Abdulkadir Ahmadı'nın, kızı Nasım Gol Ahmadı ve suça sürüklenen çocuk H.Ş.'ye karşı ayrı ayrı "silahla kasten yaralama" suçundan toplamda 2 yıla kadar hapsi talep edildi.

Savcı "meşru müdafaa" dedi

Mütalaada, sanıklar Tolga Daşkıran ve Şükrü Tatar ile suça sürüklenen çocuklar H.Ş. ve A.C.Ö. hakkında isnat edilen "hayati tehlikeye sebep olacak şekilde silahla kasten yaralama" suçunun TCK'nin 25'inci maddesinde yer alan "meşru savunma" çerçevesinde işlendiği gerekçesiyle beraat talep edildi.

Afgan sanığa tahliye

Mahkeme heyeti, sanık Abdulkadir Ahmadı'nın tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olayın geçmişi

Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde yabancı uyruklu Abdulkadir Ahmadı (63) ile eşi Shahnaz Nazarı (48) ve kızı Nasım Gol Ahmadı (33) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesiyle Abdulkadir A., üzerinde taşıdığı bıçakla eşini ve kızını yaraladı. Yoldan geçerken olayı gören Tolga Daşkıran (20) ve arkadaşları kavgayı ayırmak için ailenin yanına gitti. Çıkan arbedede Daşkıran, bıçakla Abdulkadir Ahmadı'yı yaraladı. Arkadaşı Tolga Daşkıran'a yardım etmek için olaya müdahale eden H.Ş. ise bıçakla ayağından yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Kavgada yaralanan Shahnaz Nazarı ve Abdulkadir Ahmadı ile kızları Nasım Gol Ahmadı sağlık ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri tarafından olay yerinde gözaltına alınan Tolga Daşkıran ise emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı sulh ceza hâkimliğince tutuklanan Daşkıran cezaevine gönderildi. Daşkıran, avukatının itirazı üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, şüpheli Abdulkadir Ahmadı ise 6 gün süren tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber