MENÜ

İlkadım Meclisi, Kasım ayı gündemini belirledi

Samsun’un İlkadım Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk toplantısında 7 gündem maddesinden 6’sı komisyonlara havale edilirken, 1 madde ise karara bağlandı.İlkadım Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında mec

Yayınlanma: 04 Kasım 2025 12:55 Güncelleme: 05 Kasım 2025 05:40
İlkadım Meclisi, Kasım ayı gündemini belirledi
Samsun’un İlkadım Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk toplantısında 7 gündem maddesinden 6’sı komisyonlara havale edilirken, 1 madde ise karara bağlandı.
İlkadım Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısı, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz başkanlığında meclis toplantı salonunda yapıldı. 5’i gündem 2’si ek olmak üzere toplam 7 maddenin gündeme alındığı toplantıda Çevre Ajansı’ndan alınacak 5 milyon TL’lik hibeyi ilgilendiren madde görüşülerek karara bağlandı. Diğer 6 madde ise daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Tüm meclis üyeleri Samsunspor’a üye olmak için form doldurdu
Meclisin misafirleri arasında Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen ve yeni seçilen Samsunspor Divan Kurulu Üyeleri de vardı. Gündem maddelerinden önce söz alan Başkan İhsan Kurnaz, "Samsunspor, şehrin en önemli markası ve bizleri de başarılarıyla gururlandırıyor. Sadece ‘markamız, gururumuz’ demek yemiyor. Aidiyet de duymamız gerekiyor. Tüm meclis üyelerimize Samsunspor üyeliği için form dağıtıyorum. Tüm meclis üyelerimizi Samsunspor üyesi yapmak istiyoruz. Kulüp, bir üye kampanyası başlattı. Bugünden itibaren Samsunspor’un 37 yeni üyesi daha olacak. Ben ve birkaç meclis üyesi arkadaşımız zaten Samsunspor’a üye. Belediye olarak bu kampanyaya destek vermemiz önemli" dedi.
Formaların doldurulmasının ardından Başkan İhsan Kurnaz’a Samsunspor Başkanvekili Veysel Bilen tarafından isminin yazılı olduğu 55 numaralı Samsunspor forması hediye edildi. Başkan Kurnaz ve meclis üyelerine verdikleri destekten dolayı şükranlarını sunan Veysel Bilen ise "Başkanımız İhsan Kurnaz’ın şahsında bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve teveccüh dolayısıyla teşekkür ederim. İlkadım’da sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Bundan sonraki meclis çalışmalarınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Toybelen Sanayi Sitesi ruhsat ücretleri komisyonda görüşülecek
Gündem maddeleri arasında Toybelen Sanayi Sitesi ruhsat ücretleri ile ilgili teklif de yer aldı. Maddede; sitede faaliyet gösterecek işyerlerine belediye tarafından düzenlenecek iş yeri açma ve çalışma ruhsat ücretinin (ücreti belirlenen faaliyet kolları hariç) 0 m2 ile 50 m2 arası 12,5 bin TL. 51 m2 ile 100 m2 arasında 25 bin TL, 101 m2 ile 200 m2 arası 50 bin TL, 201 m2 ile 400 m2 arası 75 bin TL ve 401 m2 ve üzeri için ise 100 bin TL olarak öngörüldü. Maddenin komisyona havale edilmesinin ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Ahmet Çağdaş Çatoğlu, söz konusu sanayi sitesinde 100 metrekare ve altı çok az sayıda dükkan olduğunu, bu ruhsat ücretlerinin esnafa külfet oluşturacağından indirilmesi gerektiğini söyledi. CHP’li meclis üyeleri de bu düşünceye katıldıklarını ve ayrıca aynı sanayi sitesinde dükkanların yarısının İlkadım sınırında yer aldığını diğer yarısının ise Atakum ilçe sınırları içerisinde yer aldığını, bu nedenle ilk önce kendilerinin belirleyecekleri ruhsat ücretlerinin Atakum sınırlarında kalan dükkanlar için de emsal oluşturacağını belirterek ona göre karar alınması gerektiğini ifade ettiler.
Başkan İhsan Kurnaz, konuşmaların ardından konunun komisyon toplantısında geniş çaplı konuşulacağını, Atakum Belediyesi ile de dükkanların ruhsat bedelleri ile ilgili çalışıldığını ve tekrar gözden geçirileceğini sözlerine ekledi.
ETİKETLER: İlkadım, Meclisi,, Kasım, ayı, gündemini
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Öne Çıkanlar

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

İletişim Başkanı Duran, şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı andı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya’dan İsrail’e idam yasası tepkisi

Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Bozbey’in gözaltına alınmasına CHP’den sert tepki "Halkın iradesi yok sayılamaz"

Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran’dan Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama ve ücret getiren yasa tasarısına onay

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini iddia etti

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriyeli lider eş-Şara: "Terörle mücadele en büyük önceliğimizdir"

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Başkan Çerçioğlu’na Aydınlıların desteği sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
77
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
74
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
69
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
60
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
57
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
55
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
51
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
41
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
40
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
37
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
37
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
37
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
35
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇ Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
34
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
33
Hesap.com Antalyaspor Hesap.com Antalyaspor
32
Zecorner Kayseri̇spor Zecorner Kayseri̇spor
30
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük
30