Karakter boyutu :
İran Dini Lideri Hamaney: "İran, ABD ve diğerlerine daha büyük darbeler indirilebilir"
Siyaset
İran Dini Lideri Hamaney: "İran, ABD ve diğerlerine daha büyük darbeler indirilebilir"
16 Temmuz 2025 / 17:11 13 Ağustos 2025 / 12:16
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile yaşanan 12 günlük savaş sonrası kamuoyu önünde yaptığı ilk konuşmada, İran’ın ABD saldırısına verdiği karşılığa değinerek, "İran’ın hedef aldığı merkez, ABD’nin bölgemizdeki en hassas üsler...

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail ile yaşanan 12 günlük savaş sonrası kamuoyu önünde yaptığı ilk konuşmada, İran’ın ABD saldırısına verdiği karşılığa değinerek, "İran’ın hedef aldığı merkez, ABD’nin bölgemizdeki en hassas üslerinden biriydi. Günün birinde medya sansürleri kalktığında, İran’ın ne kadar büyük bir darbe indirdiği daha net ortaya çıkacaktır. Elbette ABD ve diğerlerine bundan daha büyük darbeler indirilebilir" dedi.
İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran’daki İmam Humeyni Camii’nde Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei ve ülke genelindeki yargı yetkilileriyle bir araya geldi. İsrail ile yaşanan 12 günlük savaş sonrası ilk kez kamuoyu karşısında konuşan Hamaney, söz konusu gerilimi "dayatılmış savaş" olarak nitelendirdi. İran halkının gösterdiği direnişi "tarihi bir duruş" olarak değerlendiren Hamaney, "Bugün İran milleti, ABD ve bölgedeki zincirli köpeği olan siyonist rejimle doğrudan yüzleşecek bir özgüvene sahip. Bu yalnızca operasyonel bir başarı değil, aynı zamanda milletimizin iradesinin ve kararlılığının göstergesidir" dedi.

"İrade savaşı verdik, elimiz her alanda dolu"
Savaşın yalnızca askeri bir mücadele olmadığını, aynı zamanda bir "irade savaşı" olduğunu ifade eden Hamaney, "İran hiçbir alanda zayıf taraf olmayacaktır. Diplomasi masasında da, askeri sahada da elimiz güçlü" şeklinde konuştu.

"Sabırsızlık zarar verir"
Diplomasi ve askeri gücün eş zamanlı ve dengeli kullanılmasının önemine değinen Ayetullah Ali Hamaney, gençler arasında gözlemlenen yüksek heyecanın değerli olduğunu ancak sabırsızlıkla hareket edilmemesi gerektiğini belirterek, "Bugün gençler arasında büyük bir coşku var. Bu çok güzel ama sabırsızlık ülkeye zarar verebilir. Her davranışın yapıcı mı yıkıcı mı olduğuna dikkat etmek gerekir" uyarısında bulundu.

"Eleştiri bilgiye ve üsluba dayanmalı"
Hamaney, hem askeri hem diplomatik kurumların aktif çalıştığını belirterek, "Özellikle diplomaside stratejik yönelim hayati önemdedir. Eleştiriler olabilir ama bu eleştiriler bilgiye ve uygun üsluba dayanmalı. Bazı tepkiler tamamen bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

"Düşmanın gizli hedefleri ifşa oldu"
İsrail’in İran’a başlattığı savaşın "ciddi bir hesap hatası" olduğunu söyleyen Hamaney, "Düşmanın gerçek yüzü ortaya çıktı ve hiçbir zaman açıkça ifade etmedikleri gizli hedefleri de büyük oranda ifşa oldu. Allah onların hesabını boşa çıkardı. Milletimiz, saldırıların ardından düşmanın öngördüğü şekilde değil, birlik ruhuyla hareket etti. Farklı siyasi ve dini eğilimlerden tüm İranlılar sahaya çıktı. Bu ruh korunmalı, herkes bu ruhu sahiplenmeli. Bu birliği korumak hepimizin görevidir" dedi.

"İsrail, İran ile başa çıkamayacağını anladı"
Hamaney, "Siyonist rejimi bir kanser, onu destekleyen ABD’yi ise suçlu olarak görüyoruz. Ancak biz asla savaşa ilk adımı atan taraf olmadık. Ne zaman düşman saldırdıysa, cevabımız daima ezici ve kararlı olmuştur" diye konuştu.
İran’ın İsrail’e verdiği güçlü cevabın en açık göstergesinin Tel Aviv yönetiminin ABD’ye sığınmak zorunda kalması olduğunu belirten Hamaney, "Eğer siyonist rejim diz çökmeseydi ve kendini savunabilecek durumda olsaydı ABD’ye bu şekilde başvurmazdı. Ama İran ile başa çıkamayacağını anladı" ifadelerini kullandı.

"ABD’ye daha büyük darbeler indirmek mümkün"
Hamaney, İran’ın ABD saldırısına karşılık olarak Katar’ın başkenti Doha’daki el-Udeyd Hava Üssü’nü hedef almasını "son derece hassas bir darbe" olarak nitelendirerek, "İran’ın hedef aldığı merkez, ABD’nin bölgemizdeki en hassas üslerinden biriydi. Günün birinde medya sansürleri kalktığında, İran’ın ne kadar büyük bir darbe indirdiği daha net ortaya çıkacaktır. Elbette ABD’ye ve diğerlerine bundan daha büyük darbeler indirilebilir" şeklinde konuştu.

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Toplam 0 Yorum
Yorum Ekle
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0/1000
NOT: * ile işaretli alanların girilmesi mecburidir.
78 - 17 =
Henüz Yorum Yapılmamıştır. Yorum Ekle Butonuna Tıklayarak Yorum Yapabilirsiniz.
DİĞER HABERLER
NÖBETÇİ ECZANELER
Paşahan Eczanesi Paşahan Eczanesi Malatya Büyükşehir Belediyesi Yanı, Sümer Camii Altı Geçici Ticaret Alanı No.E 1-1 Yeşilyurt 04223235317
Çare Eczanesi Çare Eczanesi Gedik Mah. Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi Karş. Yeşilyurt Yeşilyurt 04224814849
Büyükşehir Eczanesi Büyükşehir Eczanesi Valikonağı Caddesi Battalgazi Devlet Hastanesi Acil Giriş Karşısı Battalgazi 05013250665
Aksu Eczanesi Aksu Eczanesi Alacakapı Mah. Kırkgöz Cad. 15/b Battalgazi Semt Polikliniği Karşısı Battalgazi/malatya Eski Malatya 05064433444
Oktay Eczanesi Oktay Eczanesi Bulgurlu Köyü Yolu Malet Arkası Kültür Bakanlığı Kenti Konteyner Battalgazi/malataya Battalgazi 05060215644
MALATYA NAMAZ VAKİTLERİ
İmsak Güneş Öğle İkindi Akşam Yatsı
04:0005:3212:3716:2419:3120:57
FOTO HABER
SÜPER LİG PUAN DURUMU
Takım
Puan
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
3
Galatasaray A.Ş. Galatasaray A.Ş.
3
Göztepe A.Ş. Göztepe A.Ş.
3
Hesap.Com Antalyaspor Hesap.Com Antalyaspor
3
Samsunspor A.Ş. Samsunspor A.Ş.
3
Trabzonspor A.Ş. Trabzonspor A.Ş.
3
Beşiktaş A.Ş. Beşiktaş A.Ş.
0
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
0
Fatih Karagümrük A.Ş. Fatih Karagümrük A.Ş.
0
Fenerbahçe A.Ş. Fenerbahçe A.Ş.
0
Kayserispor Futbol A.Ş. Kayserispor Futbol A.Ş.
0
Rams Başakşehir Futbol Kulübü Rams Başakşehir Futbol Kulübü
0
Gençlerbirliği Gençlerbirliği
0
Kasımpaşa A.Ş. Kasımpaşa A.Ş.
0
Kocaelispor Kocaelispor
0
İkas Eyüpspor İkas Eyüpspor
0
Çaykur Rizespor A.Ş. Çaykur Rizespor A.Ş.
0
Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş.
0