Doğu ve Güney Asya'dan Kafkaslar ve Kuzey Avrupa'ya uzanan ticaret güzergahlarını birbirine bağlayan Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru Projesi...
Doğu ve Güney Asya'dan Kafkaslar ve Kuzey Avrupa'ya uzanan ticaret güzergahlarını birbirine bağlayan Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru Projesi çerçevesinde İran ile Rusya arasında Reşt-Astara Demiryolu Anlaşması imzalandı.
İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen törende İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş ve Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev arasında Reşt-Astara Demiryolu Anlaşması imzalandı. Törene İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve video konferans yöntemiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katıldı. İran ile Rusya arasında imzalanan Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru Projesi ile Rusya'dan Hindistan'a ve aynı zamanda Kuzey ve Batı Avrupa'ya giden yüklerin ulaşım sürelerinin azaltılması ve Rusya, Azerbaycan ve İran'daki demiryollarının birbirine bağlanması hedefleniyor.
"Rusya ile stratejik bir adım attık"
Anlaşma töreninde konuşan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Reşt-Astara Demiryolu Projesi'nin iki ülke ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İmzalanan anlaşma ile İran-Rusya ilişkilerinde stratejik bir adım attık. Bu anlaşma sadece İran ve Rusya açısından değil bölge ülkeleri için de faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Kuzey-Güney Demiryolu Projesi'nin Doğu ve Güney Asya'dan, Kafkaslar ve Kuzey Avrupa'ya uzanan ticaret güzergahlarını birbirine bağlayacağını belirten Reisi, "Tüm bu güzergah üzerinde bulunan ülkeler arasındaki dostluk ilişkileri ekonomik ve ticari iş birliği ile daha da güçlenecektir. Projenin hayata geçmesi ile bölgede ticaret ve transit geçişler büyük bir ivme kazanacaktır" şeklinde konuştu.
"Rusya, Azerbaycan ve İran arasında üçlü görüşme yapacağız"
Törene video konferans yöntemiyle katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, demir yolu projesinin hayata geçmesi ile St. Petersburg ile Mumbai arasındaki kargo taşımacılığının 10 güne düşeceğini belirterek, bölgedeki altyapının geliştirilmesine yönelik sürece Azerbaycan'ın da dahil edileceğini söyledi. Putin, "Süreci Azerbaycan ile de birlikte yürütüyoruz. Yakın zamanda Rusya, İran ve Azerbaycan arasında üçlü bir görüşme yapılmasını umuyorum" dedi. Demir yolu projesinin 20 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Putin, "Proje kapsamında bölgede nakliye trafiğinin hacmi büyüyecek ve hem Rusya hem de İran kendi mallarını dünya pazarına daha rahat ulaştıracaktır" şeklinde konuştu.
Hindistan'dan Rusya'ya, Doğu ve Güney Asya'dan Kafkaslar ve Kuzey Avrupa'ya uzanan ticaret güzergâhı üzerinde inşa edilecek olan Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridoru Projesi, Rusya, İran ve Hindistan arasında imzalanan anlaşmayla kuruldu. Sonraki yıllarda aralarında Azerbaycan ve Türkiye'nin de bulunduğu 10 ülke daha bu projeye katıldı.
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!
Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, 11 yıl önce görevinin başında terör örgütü tarafından şehit edilen Merhum Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı andı.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından yaptığ
Almanya, Filistinlileri hedef alan idam yasasının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından kabul edilmesinden büyük üzüntü duyulduğunu ve bunun onaylanmadığını bildirdi.Almanya Hükümet Sözcüsü Stefan Kornelius tarafından yapılan yazılı açıklamada, Alman Hüküme
Bursa’da Mustafa Bozbey’in gözaltına alınmasının ardından, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla çok sayıda partili Bursa Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. Ellerinde pankartlarla belediye önüne gelen kalabalık, sloganlar eşliğ
İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Boğazı’ndan geçişlere kısıtlama, riyal bazlı ücret uygulaması ve bazı ülkelere yönelik yasaklar öngören yasa tasarısını onayladı.İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, Hürmüz Bo
İsrail meclisi, askeri mahkemede ölümcül saldırılardan suçlu bulunan Filistinliler için idam cezasını içeren yasa tasarısını onayladı.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İran’daki savaşın sona ermesinin "aylar değil haftalar" süreceğini öne sürerek, "Bu operasyonun amacına ulaşmış olacağız ve bu aylar sürmeyecek. Bu birkaç haftalık bir mesele. Tam olarak kaç hafta süreceğini size söylemey
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Terörle mücadele ve Captagon kaçakçılığı ağlarının tamamen çökertilmesi üzerinde çalıştığımız en büyük önceliğimizdir" dedi.Suriye Devlet Baş
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Seçmen Eğilimleri Araştırması" anketinde Aydınlıların yüzde 47,3’lük desteğini aldı.Özel bir araştırma şirketi tarafından "Bu Pazar Yerel Seçim olsa, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Özlem Çerçi
İsviçre'de kuraklık nedeniyle araba yıkama ve çim sulama yasaklandı
MEB, para talep edenlere karşı uyardı
03Malatya’da Komuta Kademesi Değişti: 2. Ordu’ya Korgeneral Gültekin Yaralı Atandı
04Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem: 2 kişi hayatını kaybetti
05Jandarma ve Sahil Güvenlik'te atama ve terfiler Resmî Gazete'de
06İran'dan Trump'a Hürmüz Boğazı yanıtı: Ne tweetle ne uçak gemisiyle ele geçirilebilir
07Lavrov'dan Türkiye'nin Karadeniz teklifine yanıt: Saldırıları biz başlatmadık
Galatasaray A.ş.
Fenerbahçe A.ş.
Trabzonspor A.ş.
Beşi̇ktaş A.ş.
Rams Başakşehi̇r Futbol Kulübü
Göztepe A.ş.
Samsunspor A.ş.
Çaykur Ri̇zespor A.ş.
Tümosan Konyaspor
Kocaeli̇spor
Corendon Alanyaspor
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
Kasimpaşa A.ş.
Natura Dünyasi Gençlerbi̇rli̇ği̇
İkas Eyüpspor
Hesap.com Antalyaspor
Zecorner Kayseri̇spor
Misirli.com.tr Fati̇h Karagümrük