MENÜ

İtfaiye Amiri Polat "Bizim için önce canan, sonra can"

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulunarak, vatandaşları önleyici tedbirler, doğru müdahale yöntemleri ve güvenli çıkış yolları hakkında bilgilendirdi.Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü,...

Yayınlanma: 03 Şubat 2025 10:14 Güncelleme: 10 Eylül 2025 05:21
İtfaiye Amiri Polat "Bizim için önce canan, sonra can"

Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulunarak, vatandaşları önleyici tedbirler, doğru müdahale yöntemleri ve güvenli çıkış yolları hakkında bilgilendirdi.
Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yangın risklerini minimize ederek vatandaşları yangın güvenliği konusunda daha bilinçli hale getirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, halkın yangın güvenliği konusunda daha duyarlı ve hazırlıklı olabilmesi için bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Yangın güvenliğiyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Düzce Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat, yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
Yangınları engellemek için evlerde kolayca yanabilen malzemelerden kaçınılması gerektiğini belirten Polat, ayrıca binalarda gereksiz eşyaların olmaması gereken yerlerde depolanmasının tehlikeleri arttırdığını vurguladı. Elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Polat, "Evlerimizde kullandığımız cihazların kalite belgelerinin olması gerekir. Ucuz diye, koruma nitelikleri sağlamayan cihazlardan kaçınılmalıdır" dedi. Polat, şarj cihazlarının prizde sürekli takılı bırakılmasının da ciddi bir yangın riski oluşturduğunu hatırlattı.

Yangın anında ne yapmalıyız
İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat, küçük yangınlara doğru müdahale ve doğru söndürücü cihazlarla müdahale edilebileceğini, aynı zamanda profesyonel ekiplere başvurulması gerektiğini söyledi.
Yangın anında yapılması gereken en önemli şeyin tahliye olduğunu belirten Polat, "Evlerimizde ve işyerlerimizde yangın anında en kısa yoldan nasıl dışarı çıkabileceğimizi bilmemiz ve tahliye planları hazırlamamız çok önemlidir. Kendimizi ve ailemizi yangın durumunda nasıl koruyacağımıza dair küçük tatbikatlar yapmalıyız. Yangın büyüme aşamasına geldiğinde, vatandaşın yapacağı her hareket kendisini riske atmasına neden olabilir. Bu durumda, binayı derhal tahliye etmeleri gerekir, yanan alandan çıkıldığında da asla geri dönülmemeli" dedi.

Yangın güvenliği için iş birliği şart
Mehmet Caner Polat, vatandaşların yangın sırasında itfaiye ekiplerine yardımcı olmak isteseler de müdahale etmek için içeri girmemeleri gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "İtfaiyecilerin görev alanına girmemek çok önemli. Yardım etmeye çalıştıklarında bizim işimizi kolaylaştırmadıkları gibi, yanlış bir hareketle durumu daha da zorlaştırabiliyorlar. Binanın içine girip çıkan vatandaş mahsur kalırsa fark edilmemesine neden olabilir. Bu tür durumlarda, sadece profesyonel ekiplerin müdahale etmesi gerektiği unutulmamalıdır."
Yangın anında acil yardım araçlarına yol verilmesinin önemini vurgulayan Polat, "Biz zamanla yarışıyoruz ve olay yerine hızlı bir şekilde ulaşmak için her saniye çok değerli. Sonuçta insan hayatı için, tüm canlılar için çalışıyoruz. Bizim işimizi kolaylaştırmak can kurtarma hizmetlerine destek olmak demektir. Cadde ve yolları kapatacak şekilde araç parkları da bizim için büyük bir problem. İtfaiye aracı, müdahale edeceği binaya her cepheden ulaşabilmelidir. Vatandaşlarla itfaiye iş birliği yaparsa, başarı oranımız çok daha yüksek olur" dedi.

Düzce itfaiyesi, ülke genelinde görev alıyor
İtfaiye Amiri Polat, 17 araç ve 86 personelle hizmet veren Düzce İtfaiyesi’nin destek talebi üzerine diğer illerdeki yangınlarda, ayrıca ülke genelindeki afet ve vakalarda görev aldığını vurguladı. Son olarak Kartalkaya’daki otel yangınında söndürme ve tahliye çalışmalarına katıldıklarını açıklayan Polat, "Yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yangınzede ailelerin, milletimizin, hepimizin başı sağ olsun" dedi.
İtfaiyeciliğin fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu söyleyen Polat, "İtfaiyeciler, evlerinden çıktıklarında ailesiyle helalleşir, görevinin başına gelir. Yangının içine girmekte tereddüt etmezler. Önce canan, sonra can diyerek hareket ederiz" diyerek mesleklerinin kutsallığına değindi.

"İtfaiye ekiplerine destek olalım"
Polat, son olarak vatandaşlardan yangın güvenliği konusunda bilinçli olmalarını ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarına destek olmalarını istedi. Polat, itfaiyecilerin ve halkın işbirliği yapması ile daha güvenli bir çevre oluşturacaklarını belirtti.

İtfaiye Amiri Polat İtfaiye Amiri Polat
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Yorumlar (0)

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın!

Bir Yorum Bırakın

Güvenlik Kodu

Yasal Uyarı: Haber sitemizde yayınlanan yorumların yasal sorumluluğu tamamen yorumu yapan yazara aittir. Hakaret içeren, kişisel hakları ihlal eden, argo, küfür, tehdit ve nefret söylemi barındıran veya yasalara aykırı olan yorumlar editoryal onay sürecinde doğrudan elenecektir.

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR bir öze ve fıtrata dönüş hareketidir

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR bir öze ve fıtrata dönüş hareketidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla düzenlenen kongreye halk yoğun ilgi göster

Manama'da Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi başladı

Manama'da Körfez İşbirliği Konseyi zirvesi başladı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), 168. Bakanlar Kurulu Toplantısı için Bahreyn'in başkenti Manama'da bir araya geldi. Körfez ülkelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya KİK Genel Sekreteri Casim Muhammed el-Budeyvi de katıldı. Bahreyn'in ev sahipli

Şanlıurfa'da Hür Gençlik'ten sabah namazı buluşması

Şanlıurfa'da Hür Gençlik'ten sabah namazı buluşması

Şanlıurfa Hür Gençlik tarafından Dergâh Camisi’nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında, cemaatle birlikte namaz kılındı. Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, HÜDA PAR İl Başkanı Faruk Polat ve HÜDA PAR Genel Merkez İstişa

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin'den İBB'ye tepki: Bütçe altyapıya harcansaydı sel felaketleri yaşanmazdı

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin'den İBB'ye tepki: Bütçe altyapıya harcansaydı sel felaketleri yaşanmazdı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Bağcılar Göztepe Spor Kompleksi'nde "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" sloganıyla düzenlenen kongreye halk yoğun ilgi göster

Bitlis’te yoğun yağış sonrası mahalle yolu çöktü

Bitlis’te yoğun yağış sonrası mahalle yolu çöktü

Bitlis’te etkili olan yoğun yağışlar, Yükseliş Mahallesi’nde yolun çökmesine neden oldu. Gece saatlerinde meydana gelen çökme, dere yatağına kadar uzandı. Çökmenin yaşandığı sırada yolun bulunduğu alanda kimsenin olmaması, olayın can kaybı veya yaralanma

Şırnak-Beytüşşebap yolu ulaşıma kapandı

Şırnak-Beytüşşebap yolu ulaşıma kapandı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine ulaşımı sağlayan kara yolunda meydana gelen kaya düşmesi, ulaşımın tamamen durmasına neden oldu. Yolun tamamen kapanması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. Haber erilmesinin ardından bölgede müdahale çalışma

Ergani'de trafik sorununa pratik çözüm: Botanik Park 2 metre geri çekilsin

Ergani'de trafik sorununa pratik çözüm: Botanik Park 2 metre geri çekilsin

Ergani'de trafiğin yoğun olduğu Botanik Park önündeki sıkışıklığa dikkat çeken HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı Uğur Uşar, araçların kaldırıma çıkmak zorunda kaldığını belirterek parkın 1,5-2 metre geri çekilmesiyle sorunun çözülebileceğini söyledi. Saray Ma

Ege Üniversitesinde 83 köpek toplandı, 31’inin sahipli olduğu belirlendi

Ege Üniversitesinde 83 köpek toplandı, 31’inin sahipli olduğu belirlendi

Ege Üniversitesi Rektörlüğü, kampüs ve yurt yaşam alanlarında sahipsiz köpeklerin saldırıları sonucu öğrenciler ile akademik ve idari personelin fiziksel ve ruhsal travmalara maruz kaldığını belirterek konuya ilişkin kamuoyu duyurusu yayımladı. Açıklamada

Süper Lig Puan Durumu

Takım Puan
Galatasaray A.ş. Galatasaray A.ş.
19
Amed Sporti̇f Faali̇yetler Amed Sporti̇f Faali̇yetler
17
Fenerbahçe A.ş. Fenerbahçe A.ş.
16
Beşi̇ktaş A.ş. Beşi̇ktaş A.ş.
15
Trabzonspor A.ş. Trabzonspor A.ş.
13
Arca Çorum Fk Arca Çorum Fk
13
Kasimpaşa A.ş. Kasimpaşa A.ş.
13
Kocaeli̇spor Kocaeli̇spor
12
Corendon Alanyaspor Corendon Alanyaspor
12
İstanbul Başakşehi̇r Fk İstanbul Başakşehi̇r Fk
11
Erzurumspor Fk Erzurumspor Fk
11
Çaykur Ri̇zespor A.ş. Çaykur Ri̇zespor A.ş.
10
Göztepe A.ş. Göztepe A.ş.
9
Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş. Gazi̇antep Futbol Kulübü A.ş.
8
Gençlerbi̇rli̇ği̇ Gençlerbi̇rli̇ği̇
8
Tümosan Konyaspor Tümosan Konyaspor
5
Samsunspor A.ş. Samsunspor A.ş.
4
Eyüpspor Eyüpspor
3