Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 07 Mart 2024 - 12:06 Yorum: 0

Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadın koope...

Kadın Emeği Pazarı el yapımı ürünleri Adanalılarla buluşturdu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Emeği Pazarı’nın beşincisi açıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticilerinin kendi imkânları ile ürettikleri el emeği hediyelik ürünleri Kadın Emeği Pazarı’nda Adanalılarla buluşturdu. Beşincisi düzenlenen Kadın Emeği Pazarı “Ürettikçe Hep Güçlü” sloganıyla Atatürk Parkı’nda, Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerin katılımı ile düzenlendi.
Kadınların sosyal ve ekonomik konumlarını güçlendirmek, kentte yaşayan girişimci kadınların el emeği ürünlerini gelire dönüştürmelerine destek olmak amacıyla açılan pazarda; takı, örgü, tığ, dikiş, süsleme, boyama, el yapımı çanta, örgü bebek, kanaviçe, seramik, çini, mum, doğal taş süsleme, cam, resim ve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli ürünler, satışa sunuldu.
Kadın Emeği Pazarı’nda, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi iş birliği ile hukuki danışmanlık hizmeti, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı uzman meslek elemanları tarafından psiko-sosyal bilgilendirme ve Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenledi. Ayrıca pazarda, uzman meslek elemanları tarafından Kadın Emeği Atölyesi de düzenlenerek kadınların üretim sürecinde karşılaştıkları engelleri toplumsal cinsiyet çerçevesinde konuşarak nasıl aşılacağına dair fikir alışverişinde bulunuldu.
Adanalı kadın kooperatifleri, kadın girişimci ve kadın üreticiler tarafından üretilen el emeği göz nuru birbirinden güzel el emeği ürünlerinin yer aldığı stantları ziyaret eden vatandaşlar, sevdiklerine özgün hediyeler almak için Kadın Emeği Pazarı’nda alışveriş yaptı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber